O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Πέμπτη 2 Ιουνίου 2011

ΕΝΩΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ: ΑΡΧΙΖΕΙ Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΜΑΣ! Πώς να εμπιστευτείς αυτόν τον Δήμαρχο;

ΕΝΩΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ

ΑΡΧΙΖΕΙ Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΜΑΣ

Πώς να εμπιστευτείς αυτόν τον Δήμαρχο;

Στις 11 Μαΐου 2011, κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ο κ. Μαρινάκης δήλωσε οργισμένος «ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΓΚΥΡΟΒΟΛΙΟ, ΠΑΡΤΕ ΤΟ ΧΑΜΠΑΡΙ». Σε μένα δε και τι δεν είπε.
Με κατηγόρησε ότι κινδυνολογώ, ότι λέω ψέματα, ότι συκοφαντώ και πως θα διαψευσθώ.
Και όλα αυτά επειδή του υπενθύμισα, πως ενώ από 18 Μαρτίου το Δημοτικό Συμβούλιο έχει λάβει ομόφωνη απόφαση για μια σειρά δράσεων κατά του αγκυροβολίου, δεν έχει κάνει τίποτα για την υλοποίηση αυτής της απόφασης, παρότι έχει υποχρέωση και εκ του νόμου, και πως αυτή η αδράνεια θα έχει ως αποτέλεσμα τη δημιουργία αγκυροβολίου στην Πάχη.
Αφού είναι γνωστό, ότι οι κυβερνώντες, όταν δεν βλέπουν αντιδράσεις, υλοποιούν τα σχέδιά τους, έστω κι αν είναι σε βάρος της περιοχής.
Παράλληλα του είπα, πως ενός κακού μύρια έπονται. Κι αν γίνει το αγκυροβόλιο, θα ακολουθήσουν τα ιχθυοτροφεία, που θα είναι μεγαλύτερη καταστροφή για τη θαλάσσια περιοχή της Πάχης – Βαρέας, αφού είναι σχεδόν έτοιμη η υπουργική απόφαση για την οριοθέτηση της περιοχής από Ήρεμο Κύμα έως Κινέτα για ιχθυοκαλλιέργειες.
Και αντί ως υπεύθυνος τοπικός άρχοντας, που ενδιαφέρεται πραγματικά για τον τόπο του, να πει, ΝΑΙ να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε, για να αποτρέψουμε το κακό, άρχισε να με κατηγορεί και να με βρίζει.
Δυστυχώς για την περιοχή μας αποδείχτηκε, πως είχα δίκιο, που ανησυχούσα και πίεζα το Δήμαρχο, για να αντιδράσουμε δυναμικά.
Στις 25 Μαΐου 2011 υπεγράφη απόφαση καθορισμού αγκυροβολίας στη θαλάσσια περιοχή της Πάχης Μεγάρων. Δηλαδή το αγκυροβόλιο είναι πλέον γεγονός με όλες τις δυσάρεστες και καταστροφικές συνέπειες για την ανάπτυξη της παραλίας αλλά και της ευρύτερης περιοχής.
Η υποβάθμιση της περιοχής αρχίζει. Οι αξίες των ακινήτων θα πέσουν κι άλλο, η ποιότητα ζωής θα κατρακυλήσει σε τριτοκοσμικά επίπεδα, αφού έτσι ανοίγει η όρεξη, για να μας φέρουν τα ιχθυοτροφεία και όποια άλλη σαβούρα δεν μπορούν να πάνε σε άλλες περιοχές, όπου αντιδρούν οι διοικήσεις των Δήμων. Με αυτές τις προϋποθέσεις μάλλον θα πρέπει να ξεχάσουμε ανάπτυξη της Βαρέας, προσέλευση επισκεπτών, άρα και εισροή χρημάτων.
Η απόφαση για το αγκυροβόλιο γράφει, πως έχει ισχύ εξήντα (60) ημερών. Είναι όμως δυνατόν, να δημιουργήσουν αγκυροβόλιο για 60 ημέρες; Όχι βέβαια.
Απλώς είναι ένα κόλπο, για να μην αντιδράσουμε και έτσι σιγά-σιγά να γίνει μόνιμο.

Αφού λοιπόν η Δημοτική Αρχή δεν μπορεί ή δεν θέλει να αντιδράσει, για να προστατεύσει τα συμφέροντα των κατοίκων και της περιοχής του Δήμου, ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ, ΠΟΥ ΒΑΖΟΥΜΕ ΠΑΝΩ ΑΠ’ ΟΛΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΥΜΠΟΛΙΤΩΝ.

Γρηγόρης Σταμούλης
Δημοτικός Σύμβουλος
Επικεφαλής ΕΝΩΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ

ανακοίνωση της δημοτικής κίνησης ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ



ΠΕΡΙ ….ΔΟΛΙΟΦΘΟΡΩΝ ΚΑΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕΩΝ!

Προ ημερών έλαβε χώρα στο Δήμο μας ένα γεγονός που προκάλεσε πραγματικά μεγάλη εντύπωση, και όχι μόνο. Αναφερόμαστε στην επίσκεψη δύο εκλεγμένων δημοτικών συμβούλων, ενός επικεφαλής συνδυασμού και ενός τέως αντιδημάρχου, σε ένα δημοτικό χώρο και συγκεκριμένα στο χώρο των δημοτικών σφαγείων και την παράλληλη απαγόρευση της εισόδου τους από τον αρμόδιο υπάλληλο, έπειτα από εντολή Δημάρχου!, επικαλούμενος μάλιστα …φόβο δολιοφθορών;;!!

Με αφορμή τα παραπάνω εύλογα μπορεί να αναλογιστεί κανείς πως είναι δυνατόν εκπρόσωποι δύο δημοτικών συνδυασμών, που συγκεντρώνουν αθροιστικό ποσοστό άνω του 50%, που έχουν μακρά θητεία στα δημοτικά δρώμενα, που συμμετέχουν σε δημοτικές επιτροπές κλπ, να θεωρούνται ύποπτοι δολιοφθορών στον ίδιο τους τον Δήμο που ουσιαστικά εκπροσωπούν ως εν ενεργεία δημοτικοί σύμβουλοι! Τέτοιου είδους αιωρούμενες υπόνοιες ειδικά όταν προέρχονται από τον πρώτο πολίτη της πόλης μόνο ως ατυχείς μπορούν επιεικώς να χαρακτηριστούν.

Γιατί δεν μπορούν δημοκρατικά εκλεγμένοι εκπρόσωποι του Μεγαρικού και Νεοπεραμιώτικου λαού να επισκεφτούν ένα δημοτικό χώρο και δη τον συγκεκριμένο που τυγχάνει ιδιαίτερου υγειονομικού ενδιαφέροντος; Μετά τις τελευταίες εργασίες και επεμβάσεις που πραγματοποιήθηκαν στον εν λόγω χώρο, τι ποιο φυσιολογικό για έναν δημοτικό σύμβουλο να θέλει από ενδιαφέρον αλλά και υποχρέωση να διαπιστώσει πως πράγματι δαπανήθηκαν τα χρήματα των πολιτών;

Αν μη τι άλλο τέτοιου είδους απαγορεύσεις δείχνουν αδυναμία και αυταρχισμό. Σε μια δημοκρατική κοινωνία όμως, αυτού του είδους οι απαγορεύσεις δεν έχουν καμία απολύτως θέση. Είναι δικαίωμα κάθε εκλεγμένου δημοτικού συμβούλου και πολύ περισσότερο εκπροσώπου δημοτικής παράταξης να μπορεί να επισκέπτεται και να ενημερώνεται για ότι έχει σχέση με τα δημοτικά δρώμενα ειδικά όταν αυτά αφορούν στη δημόσια υγεία και αποτελεί υποχρέωση της Διοίκησης να διευκολύνει και να εξυπηρετεί το έργο του. Διαφορετικά δεν θα λειτουργεί ομαλά η δημοκρατία, ούτε θα ασκείται ουσιαστικός έλεγχος.

Οι εξηγήσεις που δόθηκαν ότι απαγορεύτηκε η είσοδος στους δύο συμβούλους λόγω του κινδύνου μολύνσεων και πιθανών μεταδόσεων ασθενειών μόνο αστείες μπορούν να χαρακτηριστούν, αφού κάλλιστα θα μπορούσε να τους είχε παρασχεθεί ο κατάλληλος εξοπλισμός για την αποφυγή τέτοιων καταστάσεων. Όλοι οι υπόλοιποι εργαζόμενοι αλλά και χρήστες των σφαγείων πως μπαινοβγαίνουν δηλαδή, «αποστειρωμένοι»;

Όσοι ασχολούνται με τη Διοίκηση του Δήμου θα πρέπει να γνωρίζουν ότι είναι διαχειριστές μιας επιχείρησης που «ιδιοκτήτης» είναι οι πολίτες. Δεν είναι δική τους η επιχείρηση, έχουν όμως καθήκον να φροντίζουν να λειτουργεί σύννομα και σωστά με γνώμονα το συμφέρον του «ιδιοκτήτη».

Δέσκος Τάσος

Επικεφαλής «Ενεργών Πολιτών» Μεγάρων & Νέας Περάμου

Να αξιοποιηθεί το κτήριο του σιδηροδρομικού σταθμού στα Μέγαρα

Μερόπη Δόλλα: "Από που να κρατηθούμε;;"

"...Όλοι εμείς οι μικροί, οι ανώνυμοι πολίτες, δίνοντας την καθημερινή μας μάχη για αξιοπρεπή επιβίωση, νιώθοντας περίπου σαν 'καρυδότσουφλα' σε ωκεανό, ενωνόμαστε ο ένας με τον άλλο, η μια ομάδα με τη διπλανή της, δημιουργώντας ένα ανθρώπινο τείχος αντίστασης...
...Περιμένουμε επιτέλους (ενν. από τους πολιτικούς) ήθος και όραμα, για να μπορέσουμε και εμείς να αντέξουμε, να ανταπεξέλθουμε σε όλα όσα καθημερινά μας γονατίζουν...
...Θέλουμε, απαιτούμε να κρατηθούμε τουλάχιστον από τα ιδανικά και από τα χλωμά πια όνειρά μας. Όποιος (ενν. πολιτικός) δεν μπορεί να το συνειδητοποιήσει, όποιος για προσωπικό του όφελος μας οδηγεί με τις πράξεις του μια ώρα γρηγορότερα στο γκρεμό, θυμηθείτε τη στιγμή, θα πέσει πρώτος μέσα και μάλιστα χωρίς παρέα..."

Μερόπη Δόλλα

3,4,5 Ιουνίου: Μέρες Περιβάλλοντος και Πολιτισμού από τον ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ. Χαϊδαρίου



Ανακυκλώστε με τον Κούρο!