O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Πέμπτη, 5 Ιανουαρίου 2012

...χρειαζόμαστε αποτελεσματική δημοτική πολιτική...


Ο κ. δήμαρχος μας διαβεβαίωνε μέχρι πολύ προσφάτως ότι δεν πρόκειται να γίνει αγκυροβόλιο στην Πάχη. Μας καθησύχαζε ότι όλα είναι υπό έλεγχο και ότι το θέμα το παρακολουθούν νομικοί! Κατακεραύνωνε όσους από μας συνεχίζαμε να ανησυχούμε, ως υπερβολικούς.

Τα γεγονότα δυστυχώς τον διέψευσαν. Ο κ.Παπουτσής, Υπουργός Προστασίας του Πολίτη(!!!) παρακαλώ, οριοθέτησε το αγκυροβόλιο λίγο πιο έξω από ότι ήταν στο προηγούμενο σχέδιο.

Είναι αυταπόδεικτο ότι η μέχρι σήμερα τακτική της δημοτικής αρχής στην διεκδίκηση αιτημάτων προς την Κυβέρνηση, είναι αποτυχημένη. Τα ψηφίσματα και η νομική παρακολούθηση προφανώς δεν αρκούν. Όλοι περιμένουμε κάτι πιο ουσιαστικό.

ΕΝΩΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ : ΜΕΤΑ ΤΑ ΙΧΘΥΟΤΡΟΦΕΙΑ ΤΟ ΑΓΚΥΡΟΒΟΛΙΟ. ΠΟΙΕΣ ΟΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ;

Η μία καταστροφή διαδέχεται την άλλη. Μετά τη χωροθέτηση της περιοχής από Ήρεμο Κύμα μέχρι Κινέττα για λειτουργία ιχθυοτροφείων αποφασίστηκε η δημιουργία αγκυροβολίου κοντά στην Πάχη. Σε λίγο η προοπτική για ανάπτυξη της περιοχής θα φαντάζει όνειρο άπιαστο μ'αυτήν την τρομακτική επιβάρυνση της παραθαλάσσιας ζώνης.
Και σ’ αυτό το θέμα οι ευθύνες του Δημάρχου είναι τεράστιες, ο οποίος στα λόγια είναι κατά του αγκυροβολίου, αλλά οι πράξεις ή παραλείψεις του οδήγησαν με μαθηματική ακρίβεια στην δημιουργία αγκυροβολίου στην Πάχη, χωρίς να δοθεί αγώνας για την αποτροπή αυτής της κατάστασης. Από αδιαφορία , αδράνεια, ανικανότητα, από κάτι άλλο; Μόνο ο ίδιος γνωρίζει.
Στις 18 Μαρτίου 2011 το Δημοτικό Συμβούλιο τάχθηκε κατά του αγκυροβολίου και αποφάσισε μια σειρά δράσεων για να το αποτρέψει. Όπως:
• Ο Δήμαρχος και οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων να διαμαρτυρηθούν στον Υπουργό,
• Να γίνει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Πάχη,
• Να πραγματοποιηθεί συμβολικός αποκλεισμός της εισόδου πλοίων στον κόλπο της Ελευσίνας έναντι της Ρεβυθούσας,
• Να πραγματοποιηθεί ωριαίος αποκλεισμός της Ρεβυθούσας,
• Να υπάρξει έγκυρη, έγκριτη και διαρκής νομική κάλυψη μέχρι την ολοκλήρωση της επιτυχίας.
Ο Δήμαρχος είναι υποχρεωμένος από τον νόμο να εκτελεί τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου. Για την συγκεκριμένη περίπτωση είχε και ηθική υποχρέωση να τις εκτελέσει, προκειμένου να προστατεύσει τα συμφέροντα του τόπου.
Κι όμως, από τα παραπάνω σχεδόν τίποτα δεν υλοποίησε. Απεναντίας «αποκοίμιζε» τους πολίτες με τις δηλώσεις του στον τοπικό τύπο.
Δηλώνει λοιπόν ο Δήμαρχος (ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, 4 Απριλίου 2011): «… να πάρουμε αμέσως την κατάσταση στα χέρια μας και να επικοινωνήσουμε με τον Υπουργό, τον κ. Παπουτσή. Και επαναλαμβάνω, ότι με διαβεβαίωσε, ότι δεν πρόκειται να γίνει αγκυροβόλιο».
Την ίδια όμως χρονική περίοδο ο κ. Παπουτσής με έγγραφό του προς την Βουλή των Ελλήνων (Αρ. Πρωτ. 6611/90-99-103, 7 Απριλίου 2011) δήλωνε: «… επεξεργάζεται σχέδιο Ειδικού Κανονισμού Λιμένα. Στο εν θέματι σχέδιο προτείνεται, να οριοθετηθεί μικρής έκτασης αγκυροβόλιο στην περιοχή του κόλπου Μεγάρων».
Ενώ ο Υπουργός δήλωνε αυτά προς την Βουλή είναι δυνατόν να διαβεβαίωνε τον κ. Μαρινάκη, ότι δεν θα γίνει αγκυροβόλιο; Λέτε να τον φοβήθηκε και δεν του είπε την αλήθεια;
Και συνεχίζει ο Δήμαρχος, «Δεν υπάρχει περίπτωση επαναλαμβάνω, να υπάρξει αγκυροβόλιο στον ευρύτερο κόλπο των Μεγάρων και είμαι κάθετος σε αυτό».
Τώρα που το αγκυροβόλιο είναι γεγονός, που έχει πάει η καθετότητα;
Και παρακάτω λέει, «Έχουμε νομικό σύμβουλο, που ασχολείται πλήρως με το θέμα αυτό».
Μήπως μπορεί ο Δήμαρχος, να πει ποιος είναι αυτός ο νομικός σύμβουλος και τί παρακολούθηση είναι αυτή, που έκανε, όταν:
• Ο Ειδικός Κανονισμός για το αγκυροβόλιο, υπεγράφη στις 5 Αυγούστου 2011.
• Η υπουργική απόφαση για το αγκυροβόλιο δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ στις 18 Νοεμβρίου 2011.
• Το Δημοτικό Συμβούλιο για τα παραπάνω ενημερώθηκε στις 22 Δεκεμβρίου 2011, τότε που η κάθε αντίδραση έχει πλέον μηδενικές ελπίδες επιτυχίας.

Τι τελικά συνέβη;
• Δεν είχε οριστεί νομικός σύμβουλος, για να παρακολουθεί το θέμα;
• Ορίστηκε, αλλά δεν παρακολούθησε και δεν πήρε είδηση τίποτα;
• Τα πήρε είδηση όλα, ενημέρωσε τον Δήμαρχο, αλλά αυτός άφησε να εξελιχθεί η κατάσταση και ενημέρωσε το Δημοτικό Συμβούλιο, όταν όλα πλέον έχουν σχεδόν κριθεί;
Απαιτείται, τόσο για τα παραπάνω, όσο και γιατί ο Δήμαρχος δεν εκτέλεσε τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, άμεση και ξεκάθαρη απάντηση στα συγκεκριμένα ερωτήματα και όχι υπεκφυγές, φιλολογίες, αοριστίες και παραπλάνηση των πολιτών. Δεν είναι δυνατόν τα συμφέροντα του τόπου και όλων των πολιτών, να διακυβεύονται για χάρη μικροσυμφερόντων και σκοπιμοτήτων.
Επίσης θα πρέπει ο Δήμαρχος, να απαντήσει σταράτα και ξεκάθαρα, γιατί, όταν στις 11 Μαΐου 2011 ( στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ) του έκρουα τον κώδωνα του κινδύνου για το ενδεχόμενο δημιουργίας αγκυροβολίου στον κόλπο των Μεγάρων, μου έλεγε με έντονο και προσβλητικό ύφος, πως κινδυνολογώ, συκοφαντώ, και ότι θα διαψευσθώ και πάλι. Μακάρι να είχα διαψευσθεί και να είχε γλυτώσει ο τόπος από τα δεινά του αγκυροβολίου.
Εάν ο Δήμαρχος πίστευε πραγματικά, ότι δεν πρέπει να γίνει αγκυροβόλιο και εάν είχε συνεργασθεί με την αντιπολίτευση, όπως πολλές φορές τον είχαμε παροτρύνει (τα πρακτικά και οι αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου είναι αδιάψευστοι μάρτυρες) , πιθανόν να είχαμε αποφύγει την δημιουργία αγκυροβολίου στον κόλπο των Μεγάρων, το οποίο μαζί με τα ιχθυοτροφεία αποτελούν την μεγαλύτερη καταστροφή για την περιοχή μας.
Υπόψη, ότι κατά του αγκυροβολίου έχουν ταχθεί τοπικές οργανώσεις κομμάτων και σχεδόν όλοι οι φορείς ( Σύλλογοι, συνεταιρισμοί κλπ.) του Δήμου.

Γρηγόρης Σταμούλης
Δημοτικός Σύμβουλος
Επικεφαλής ΕΝΩΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ

Σε μήνυση κατά της ΔΕΣΦΑ προχωρά ο Δήμος Μεγαρέων"Επιμένουμε! Κλείστε τις διόδους προς την Ρεβυθούσα"

"Αιχμή" 30/12/11, σελ.3

ΕΝΩΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ : ΑΞΙΟΙ ΠΟΛΛΩΝ ΕΠΑΙΝΩΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΠΡΟΒΑΛΛΟΥΝ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΟΥΣ.

Είναι μεγάλη τιμή για την πόλη, όταν πολίτες της καταλαμβάνουν υψηλές θέσεις εκτός πόλεως και μάλιστα μετά από δύσκολη εκλογική διαδικασία με ισχυρούς αντιπάλους. Η τιμή δε γίνεται ακόμα μεγαλύτερη, όταν η κατάληψη αυτών των θέσεων επιτυγχάνεται για πρώτη φορά.
Στις εκλογές, που έγιναν στο Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιά, συμμετείχε και ο κ. Αδριανός Μιχάλαρος, ως επικεφαλής ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ συνδυασμού, έχοντας ως αντιπάλους του συνδυασμούς του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ.. Από την όλη εκλογική διαδικασία αναδείχθηκε ΠΡΟΕΔΡΟΣ του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά, θέση την οποία καταλαμβάνει για ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ Μεγαρίτης.
Αξίζει λοιπόν πολλών και θερμών συγχαρητηρίων ο κ. Αδριανός Μιχάλαρος, αλλά και ο κ. Γεράσιμος Μιχαλάκης, που εξελέγη στη θέση του Γενικού Γραμματέα.
Στις εκλογές, που έγιναν στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο Πειραιά, νικητής αναδείχθηκε ο ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ συνδυασμός του κ. Γιώργου Μπενέτου, ο οποίος εξελέγη ΠΡΟΕΔΡΟΣ και είναι άξιος συγχαρητηρίων. Στον συνδυασμό αυτό συμμετείχε και ο συμπολίτης κ. Άγγελος Μακρυγιάννης, που κατάφερε να εκλεγεί ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο Πειραιά, θέση που για ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ καταλαμβάνεται από Μεγαρίτη.
Αξίζει λοιπόν πολλών και θερμών συγχαρητηρίων ο κ. Άγγελος Μακρυγιάννης, αλλά και ο μόνιμος πλέον κάτοικος Μεγάρων και παντρεμένος με συμπολίτισσα κ. Μαρκουλιδάκης Κώστας, που εξελέγει στη θέση του Οικονομικού επόπτη.
Τα αποτελέσματα των εκλογών στα Επιμελητήρια (Βιοτεχνικό και Επαγγελματικό) καταδεικνύουν, ότι οι πολίτες εμπιστεύονται πλέον τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ συνδυασμούς , και όχι τους υποψήφιους των κομμάτων εξουσίας, αφού κάθε μέρα βιώνουν με τον χειρότερο τρόπο την κατάσταση, την οποία αυτά έχουν δημιουργήσει.
Γρηγόρης Σταμούλης
Δημοτικός Σύμβουλος
Επικεφαλής ΕΝΩΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ

Πρωτοχρονιά στη Χαλυβουργία στον Ασπρόπυργο!


Εκατοντάδες αλληλέγγυοι έκαναν πρωτοχρονιά με τις οικογένειες των Χαλυβουργών στην Χαλυβουργία στον Ασπρόπυργο. Σε μια πολύ καλά οργανωμένη βραδια, με όλα τα απαραίτητα εδέσματα και άφθονο κρασί και με εκτόξευση βεγγαλικών, μόλις μπήκε ο νέος χρόνος, οι απεργοί για πάνω από 2 μήνες χαλυβουργοί, πήραν και έδωσαν δύναμη από και στους συμπαραστάτες.
Οι συναγωνιστές του κινήματος ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ, επέλεξαν να υποδεχτούν τη νέα χρονιά μαζί με τους αγωνιστές της Χαλυβουργίας. Περίπου 15 αυτοκίνητα με δεκάδες συναγωνιστές συγκεντρώθηκαν και βρέθηκαν στον χώρο της απεργίας και ταυτόχρονα και της μάχης που δίνεται για τα δικαιώματα όλης της εργατικής τάξης.
Ευχαριστούμε πολύ τη διοίκηση του σωματείου και όλους τους χαλυβουργούς τόσο για την ζεστή πρωτοχρονιάτικη βραδιά που μας χάρισαν, όσο κυρίως για τα μαθήματα ταξικής μαχητικότητας που δίνουν καθημερινά με την ανένδοτη στάση τους.
ΚΙΝΗΜΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ

Πηγή: www.oxidiodia.gr, www.denplironodenplirono.com

Διάθεση αδειών υπαιθρίου εμπορίου 2012 : δελτίο τύπου του δήμου Μεγαρέων

Δώδεκα άδειες υπαιθρίου πλανοδίου εμπορίου και είκοσι άδειες υπαιθρίου στασίμου εμπορίου θα χορηγήσει ο δήμος Μεγαρέων για το έτος 2012.

Δικαιούχοι των αδειών είναι άνεργοι κάτοικοι του δήμου Μεγαρέων ο οποίοι πληρούν τις προϋποθέσεις της ισχύουσας νομοθεσίας.

Προθεσμία υποβολής αιτήσεων και δικαιολογητικών έως 31 Ιανουαρίου 2012.

Πληροφορίες, κατάλογος απαιτουμένων δικαιολογητικών και έντυπα αιτήσεων παρέχονται κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες στο αρμόδιο γραφείο του δήμου.
Διεύθυνση: Π. Γεωργακή 8, Μέγαρα, τηλέφωνο 2296028210

Πρωτοχρονιάτικα κάλαντα στον δήμαρχο - δελτίο τύπου

Πρωτοχρονιάτικα κάλαντα τραγούδησαν στον δήμαρχο κ. Ιωάννη Μαρινάκη, την Παρασκευή 30/12/2011, η χορωδία του ΚΑΠΗ Νέας Περάμου, εκπρόσωποι της Σχολής Πυροβολικού, εκπρόσωπου του 2ου ΤΥΑΔ, εκπρόσωποι του Κέντρου Εκπαίδευσης Ειδικών Δυνάμεων και η παιδική χορωδία του δήμου υπό την διεύθυνση της κ. Μαριλίας Ηλία.
Τις χορωδίες μαζί με τον δήμαρχο υποδέχτηκαν ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, αντιδήμαρχοι, ο πρόεδρος του δημοτικού νομικού προσώπου «Ηρόδωρος», δημοτικοί σύμβουλοι και προσωπικό του δήμου.

Ο κ. Δήμαρχος αντάλλαξε χαιρετισμούς με τα μέλη των αντιπροσωπειών και πρόσφερε κεράσματα ευχόμενος καλή χρονιά.

ευχές