O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012

Εξασθενές χρώμιο στο Λουτράκι. Τοξικό βουνό τα Γεράνεια!

Εξασθενές χρώμιο στο Λουτράκι. Τοξικό βουνό τα Γεράνεια
Σε τοξικό βουνό φαίνεται ότι έχουν μεταμορφωθεί τα Γεράνεια Όρη που λειτουργούν όπως αναφέρουν και οι επιθεωρητές περιβάλλοντος ως χωματερή τοξικών αποβλήτων που φτάνουν εκεί από όλη την Ελλάδα. Πρόσφατες μετρήσεις εντόπισαν υψηλότατες συγκεντρώσεις του καρκινογόνου εξασθενούς χρωμίου που έρχονται να προστεθούν σε παλιότερες μετρήσεις άλλα και στη μελέτη των Οικολόγων Πράσινων που βρίσκεται τώρα στο υπουργείο Υγείας και στον ΕΦΕΤ και οι οποίες δείχνουν ότι στην περιοχή εμφιαλώνεται μολυσμένο νερό. Οι ποσότητες του εξασθενούς χρωμίου είναι διπλάσιες από αυτές που μετρήθηκαν στο πόσιμο νερό στην περιοχή του Ασωπού.

Την ίδια στιγμή ο Δήμος Λουτρακίου επιμένει να λέει ότι το νερό είναι καθαρό άλλα και να μην προχωράει σε μετρήσεις για εξασθενές χρώμιο. Αδιάφορη εμφανίζεται και η Περιφέρεια Πελοποννήσου η οποία παρά την προ μηνών δέσμευση του αντιπεριφερειάρχη Αν. Πουλά δεν έχει προχωρήσει στον παραμικρό έλεγχο. Οι κάτοικοι όμως του δημοτικού διαμερίσματος Σχίνου Λουτρακίου αποφάσισαν να δράσουν μόνοι τους και προχώρησαν σε δειγματοληψίες του νερού που τρέχει στις βρύσες τους και το έστειλαν προς ανάλυση.Τα αποτελέσματα ήταν τρομακτικά. Εξασθενές χρώμιο σε ποσότητες 237 μg/l. Υπενθυμίζεται ότι το όριο για το ολικό χρώμιο είναι 50 μg/l ενώ το πρώτο θεσμοθετημένο όριο για το εξασθενές χρώμιο, στην Πολιτεία της Καλιφόρνια είναι 0,01 μg/l.

Οι επιστήμονες επίσης θεωρούν ότι η παραμικρή ποσότητα εξασθενούς χρωμίου είναι καρκινογόνου ενώ και στην περιοχή του Ασωπού, σύμφωνα με την επιδημιολογική μελέτη του υπουργείου Υγειας, αποδείχθηκε ότι οι αυξημένες καρκινογενέσεις οφείλονται σε κατανάλωση νερού με εξασθενές χρώμιο που εντοπίστηκε μάλιστα σε μικρότερες ποσότητες (στο πόσιμο νερό) από αυτές που εντοπίστηκαν στην περιοχή του Σχίνου. Μάλιστα, το διαπιστευμένο εργαστήριο που έκανε την ανάλυση των δειγμάτων καταλήγει στα συμπεράσματά του στα εξής: «σύμφωνα με το Υπουργείο δεν υπάρχει θεσπισμένο ανώτατο όριο αλλά σύμφωνα με τη διεθνή βιβλιογραφία η περιεκτικότητα του εξασθενούς χρωμίου στο πόσιμο νερό θα πρέπει να είναι μηδενική καθόσον είναι ισχυρά τοξικό και δεν θα πρέπει να χρησιμοποιείται για πόσιμο ή πλύσιμο σκευών ούτε να έρχεται σε επαφή με το δέρμα».

Το πιο σημαντικό από όλα είναι όμως ότι σύμφωνα με τους επιθεωρητές περιβάλλοντος, το νερό της περιοχής έχει μολυνθεί από το γεγονός ότι στα Γεράνεια Όρη έχουν εντοπιστεί μεγάλες εκτάσεις που χρησιμοποιούνται ως χώρος ανεξέλεγκτης εναπόθεσης και ταφής τοξικών βιομηχανικών αποβλήτων που στέλνουν εκεί βιομηχανικές μονάδες από όλη τη χώρα προκειμένου να εξοικονομήσουν χρήματα από την υποχρέωση που έχουν να διαχειρίζονται οι ίδιες με ασφαλή και σύγχρονο τρόπο τα απόβλητα τους ή να τα στέλνουν, με δικά τους έξοδα, σε ειδικές μονάδες στο εξωτερικό. Το αποτέλεσμα αυτής της πρακτικής είναι η επιμόλυνση του υδροφόρου ορίζοντα της ευρύτερης περιοχής και ο κίνδυνος για την δημόσια υγεία.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από δέκα μήνες περίπου, οι Οικολόγοι Πράσινοι είχαν προχωρήσει σε μελέτη των εμφιαλωμένων νερών που διακινούνται στην ελληνική αγορά και εντόπισαν σε νερά που εμφιαλώνονται στο Λουτράκι υψηλές συγκεντρώσεις εξασθενούς χρωμίου.

Kασσιανός Τζέλης (ΗΜΕΡΗΣΙΑ.gr)

Πηγή: www.megara-press.blogspot.gr

Σήμερα στο Βουρκάρι...

Που μπορείς να δει κανείς ερωδιούς;
 

 Μα, στο "Βουρκάρι" φυσικά! ...που αλλού;;!!!
Υγρότοπος "Βουρκάρι" Μεγάρων, 28/09/2012

ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΑΦΑΝΙΣΤΑΝ;;;;;;;;;

ΟΧΙ αγαπητοί αναγνώστες. Δεν είναι τυπογραφικό λάθος. Είναι ο τίτλος του άρθρου και έχει ΑΜΕΣΗ σχέση με την πραγματικότητα που κάποιοι θέλουν να δημιουργήσουν στην Ελλάδα.
Αφορμή μου δίνουν τόσο τα συνεχή μέτρα τα οποία παίρνονται σε βάρος του λαού μας όσο και σε βάρος της χώρας μας. Μέτρα οικονομικά, τα  οποία οδηγούν στην ΑΠΟΛΥΤΗ εξαθλίωση του Ελληνικού λαού και στο μεγάλωμα της υπογεννητικότητας των Ελλήνων. Για το καλό μας, μας λένε!!!

Αφορμή, το τεράστιο δημόσιο χρέος (όπως μας είπαν) της Ελλάδας.Όταν άρχισε το μεγάλο παραμύθι, το δημόσιο χρέος της Ελλάδας με τα διάφορα λογιστικά τερτίπια που ακολουθήθηκαν "καταμετρήθηκε" στα 180 δις ευρώ. Τότε, ξεσηκώθηκε η τάχατες πολιτισμένη Ευρώπη να μας πεί ότι το χρέος μας είναι τεράστιο και ότι κινδυνεύει η αξιοπιστία του ευρώ! Κύριοι πρωταγωνιστές σ' αυτό το παραμύθιασμα ήταν η Γερμανία και η Γαλλία και με κολαούζους την Αυστρία, την Δανία, την Φινλανδία και με την πανταχού παρούσα Αγγλία, η οποία μάλιστα δεν έχει σαν νόμισμά της το ευρώ.
Για τους δικούς τους λόγους, η Ισπανία και η Ιταλία σιγοντάριζαν το παραμύθι των βορείων. Γι αυτούς (Ιταλούς και Ισπανούς) το ίδιο πρόβλημα φαινόταν να αντιμετωπίζουν και οι ίδιοι. Βλέποντας όμως κοντόφθαλμα, πίστευαν ότι η "κρίση" θα περιοριζόταν μόνο στην Ελλάδα.

Οι ψευτοδιαχειριστές της τύχης της Ελλάδας(οι κυβερνήτες μας δηλαδή), προφανώς εξαρτημένοι από "μυστικά " με τα οποία τους κρατούσαν οι εταίροι μας (;;;) διετάχθησαν να οδηγήσουν στο παζάρι ευκαιριών (Ξεπούλημα) την χώρα. Μαζί με τον υπόγειο πλούτο, μαζί με την ιστορία της μαζί με το έδαφός της. Ναι, μαζί με το έδαφός της.Από "επίσημα χείλη" έχει πολλές φορές αναφερθεί η εκχώρηση μέρους της κυριαρχίας της χώρας!!!!!!!!! Δεν ξέρω γιατί δεν δόθηκε η δέουσα προσοχή στην έκφραση όταν αυτή λεγόταν από δημόσια χείλη, μπροστά στις κάμερες και παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας. Ξέρω όμως ότι το σχέδιο αυτό ήταν στα αρρωστημένα μυαλά των ηγετών του κόσμου από πολύ παληά. Για να διαλύσετε τους αντιδραστικούς Έλληνες τρία πράγματα πρέπει να συμβούν είχε πεί κάποιος από αυτούς. 1) Να ξεχάσουν την Ιστορία τους. 2) Να ξεχάσουν την γλώσσα τους. 3) Να ξεχάσουν την θρησκεία τους!!!Και οι τρεις διαδικασίες έχουν προ πολλού μπεί σε εφαρμογή.

Οι διάφοροι σύγχρονοι "αναμορφωτές" της παιδείας άρχισαν δεκαετίες πριν. Λέγεται ότι κατ' επανάληψη έχει γίνει προσπάθεια, ακόμη και πριν την χούντα, ώστε η Ελληνική γλώσσα να καταργηθεί (αν είναι δυνατό) και... να υιοθετηθεί η Αγγλική!!!!΄Οταν αυτό δεν έγινε άμεσα αποδεκτό, άρχισε το "ροκάνισμα" της γλώσσας μας. Πρώτα καταργήθηκε η διδασκαλία των Αρχαίων Ελληνικών στα σχολεία. Μετά, καταργήθηκαν τα πνεύματα και οι τόνοι. Στη συνέχεια, και προκειμένου να "μαθαίνουν εύκολα οι ξένοι την Ελληνική " όπως μας έλεγαν, καταργήθηκε η ορθογραφία. Θυμάμαι κάποια μεγάλη εφημερίδα της παληάς εποχής (πριν από 30-35 χρόνια) που είχε καταργήσει τις σωστές ορθογραφικές καταλήξεις γένους θηλυκού και τις είχε αντικαταστήσει με ι-ώτα και μόνο. Είχαμε έτσι: η βάσι, η κατάληξι, η στάσι και πάει λέγοντας. Σήμερα, η λεξική φτώχεια των  νεοελλήνων στην καθομιλούμενη έχει οδηγήσει στον ξεχασμό κάμποσων Ελληνικών λέξεων. Καπάκι, ήρθε και η "ορθογραφία " που μας κάνουν τα κομπιούτερς (οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές δηλαδή) που μας κάνουν να ξεχάσουμε ακόμη και εκείνα που ξέρουμε. ΄Έτσι, αν επιχειρήσουμε να γράψουμε την λέξη "καμμία" θα μας την βγάλει σαν λάθος. Το ίδιο θα κάνει εάν γράψουμε ΚΕΦΑΛΑΙΑ χωρίς να τα τονίσουμε. Όσο δε για την Ιστορία μας... βρέθηκαν κάποιοι "αναμορφωτές" να μας πουν ότι κάποιοι ΗΡΩΕΣ της Ιστορίας μας ήταν -λέει- ομοφυλόφιλοι. Στην καθαρά θεωρητική περίπτωση που αυτό ήταν αληθινό αναρρωτιέμαι τι να πείραξε τους ερευνητές, που -δυστυχώς - είχαν γεννηθεί Έλληνες ;;;  Ήταν τάχατες μικρότερα τα κατορθώματά τους τότε;;; Πάλι μόνοι τους δεν πολέμησαν για την Ελλάδα μας;; Μόνοι τους δεν εξολόθρευσαν ορδές ολόκληρες κατακτητών;;; Ανησύχησαν όμως οι λεγόμενοι ερευνητές μήπως στενοχωρίσουμε τους Τούρκους γείτονές μας γι αυτό και αποκαλέσανε "συνωστισμό" τον άγριο διωγμό των Ελλήνων από τα Ιερά εδάφη της Μικράς Ασίας, του Πόντου και της Σμύρνης όπως και όλων των ένδοξων Ελλήνων των προαναφερόμενων περιοχών, στους οποίους -κυρίως- χρωστάμε τον πολιτισμό μας και το όποιο εμπόριο;;;

Το σχέδιο για εξαφάνιση των Ελλήνων δεν θα είχε βέβαια καμμία τύχη αν δεν κρύβονταν και κάποιες κυβερνητικές επιλογές πίσω από αυτές τις... ενέργειες. ΄Ετσι, υπουργός Παιδείας έχει υπογράψει απόφαση, ώστε τα Ελληνόπουλα να μαθαίνουν την...  Τουρκική γλώσσα, ενώ η τέως υπουργός παιδείας πρότεινε την καθιέρωση της Αγγλικής σαν δεύτερης επίσημης γλώσσας (με παρεπόμενο στην ουσία την κατάργηση της Ελληνικής αφού αργά ή γρήγορα η Αγγλική θα αντικαταστούσε την Ελληνική). Αξίζει να αναφέρουμε εδώ, ότι οι ίδιοι οι Εγγλέζοι διδάσκουν την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ γλώσσα στους μαθητές των δημοτικών τους σχολείων. Την ίδια στιγμή που εμείς τα έχουμε καταργήσει για τους γεννημένους Ελληνες!!!!!!!!!!! Ακόμη πιό παληά, Ισπανοί ευρωβουλευτές είχαν προτείνει (με πρότασή τους γραμμένη στην ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ γλώσσα) σαν ΜΟΝΑΔΙΚΗ επίσημη γλώσσα της (τότε) ΕΟΚ την Ελληνική. Ξέρετε ποίοι ΔΕΝ ψήφισαν την πρόταση;; Κάποιοι ΕΛΛΗΝΕΣ (κατά τα άλλα) ευρωβουλευτές.

Στις μέρες μας, δεχόμαστε άλλη μια επίθεση. Με αφορμή -τάχατες- το μεγάλο δημόσιο χρέος, εκείνοι που φιλοδοξούν να κατακτήσουν την χώρα μας έχουν στείλει εκπροσώπους (τρόϊκα) οι οποίοι και διατάσσουν τα μέτρα που επιθυμούν να εφαρμοστούν σε βάρος των Ελλήνων. Μέτρα, τα οποία αποβλέπουν  στην συνεχή εξαθλίωση του Ελληνικού Λαού. Υπάκουοι συνεργάτες σ' αυτή την προσπάθεια των τροϊκανών οι ντόπιοι -υποτιθέμενοι- κυβερνήτες. Με απατηλές δικαιολογίες ισχυρίζονται ότι δουλεύουν για το καλό μας και την ίδια στιγμή, ξεπουλάνε όλο το βιός της Ελλάδας μας σε τιμές σούπερ ευκαιρίας. Όταν  τις τύχες της Ελλάδας μας χειριζόταν άλλος πρωθυπουργός, που πιθανώς να ήταν πιο δύσκολος διαπραγματευτής, μας πιπίλιζαν το μυαλό ότι το δημόσιο χρέος αυξήθηκε από 180 δις στα 200 δις και αυτό ήταν πολύ κακό. Σήμερα, που το δημόσιο χρέος έχει φτάσει κατ άλλους τα 330 δις και κατ άλλους τα 380 δις με την καθοδήγηση ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΛΕΙΣΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ των τροϊκανών, γιατί κανείς δεν μιλάει;;;;;;;;; Γιατί, ας πούμε, δεν διώκονται οι τροϊκανοί σαν υπεύθυνοι για ΓΕΝΝΟΚΤΟΝΙΑ του Ελληνικου Λαού;;;  Αντίθετα, ο πλούτος των Ελλήνων (όλες οι δημόσιες υπηρεσίες και επιχειρήσεις) αξιολογήθηκαν λίγο παληότερα στα 50 δις ενώ σήμερα χαρίζονται για 19 μόλις δις. Και σιγά μη τυχόν και αυτά τα ελάχιστα πέσουν στην Ελληνική οικονομία.

Πρώτα και κύρια πρέπει να εφαρμοστούν -μας πιπιλίζουν κάθε μέρα το μυαλό- οι διεθνείς μας δεσμεύσεις!!!! Αλλά, για να γίνει κάτι τέτοιο, θα πρέπει οι εκπρόσωποι των Ελλήνων (δηλαδή εκείνοι που απαρτίζουν την Κυβέρνησή μας) ΠΡΩΤΑ να εφαρμόσουν τις δεσμεύσεις των απέναντι στον Ελληνικό Λαό: 1) Να εφαρμόσουν δηλαδή με ευλαβική αφοσίωση το προεκλογικό τους πρόγραμμα, αφού γι αυτόν τον λόγο ψηφίστηκαν, 2) Να εφαρμόσουν πατριωτική πολιτική δηλαδή φιλελληνική πολιτική, 3) Να ρίξουν μια ματιά κατά τους ξένους ισολογισμούς. Πόσο είναι το Δημόσιο και το Ιδιωτικό χρέος ΟΧΙ μόνο της Ελλάδας. Πόσα χρωστάνε ας πούμε μαζί οι Τράπεζες της Γερμανίας μαζί με την κυβέρνησή τους;;; Πόσο οι Δανοί;;; Μήπως εκείνοι χρωστάνε πολύ μεγαλύτερα ποσά (σαν ποσοστά του ΑΕΠ) από εκείνα που χρωστάει η Ελλάδα;;; Μήπως τελικά, εκείνοι χρειάζονται αυστηρότερο ΜΝΗΜΟΝΙΟ από ότι οι Ελλάδα;;; Μήπως το δικό μας Δημόσιο χρέος είναι πολύ μκρότερο από εκείνων και μοναδικός στόχος είναι η ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ;;; Μήπως ο τελικός στόχος είναι ΝΑ  ΓΙΝΟΥΜΕ... ΑΦΑΝΙΣΤΑΝ;;;;;;;;;;

ΜΕΓΑΡΑ, 22 ΣΕΠΤ. 2012
ΠΑΝΟΣ ΧΑΛΟΦΤΗΣ - ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΗΣ