O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2011

Τα Μέγαρα μπροστά σε μεγάλες προκλήσεις

Η ευρύτερη περιοχή Μεγάρων - Νέας Περάμου βρίσκεται σε κλοιό μεγάλων περιβαλλοντικών προβλημάτων. Η αντιμετώπισή τους - το πότε και το πώς - θα καθορίσουν σε μεγάλο βαθμό το μέλλον αυτού του τόπου.

Η διάθεση των απορριμάτων, η λειτουργία του βιολογικού, η αναβάθμιση του παραλιακού μετώπου, η προστασία περιοχών μεγάλης οικολογικής σημασίας όπως το Βουρκάρι, είναι μερικά καίριας σημασίας ζητήματα που ζητούν επείγουσες λύσεις. Όχι γιατί κάποιοι επίμονα το ζητούν, αλλά γιατί όσο αυτά τα προβλήματα δεν επιλύονται, κάθε άλλο παρά... εξαφανίζονται. Αντίθετα διογκώνονται και παγιώνονται με αποτέλεσμα την συνεχιζόμενη υποβάθμιση.

Ας αναληφθεί μια πρωτοβουλία για την σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου με αποκλειστικό θέμα τα οικολογικά προβλήματα της περιοχής μας. Αναφέραμε τα κυριότερα. Ο κατάλογος δυστυχώς όμως θα μπορούσε να συμπληρωθεί....
Ας αναληφθεί μια πρωτοβουλία για να κατατεθούν προτάσεις (είμαστε στην διάθεση του κάθε υπευθύνου για να συμβάλλουμε εμείς από τη μεριά μας), να εκπονηθεί χρονοδιάγραμμα, και να υπάρξουν επιτέλους αποτελέσματα!

Αξίζουμε μια καλύτερη πόλη και μια καλύτερη ζωή!
Ας διεκδικήσουμε λοιπόν τα όνειρά μας!

ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΠΑΡΑΝΟΜΩΝ ΧΩΜΑΤΕΡΩΝ

Στη συνάντηση που θα έχουν σήμερα στις Βρυξέλλες ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης και η υπουργός Περιβάλλοντος Τίνα Μπιρμπίλη με τον Επίτροπο περιβάλλοντος Γιάνες Ποτότσνικ , αναμένεται να ορισθεί το νέο χρονοδιάγραμμα για το κλείσιμο των παράνομων χωματερών στη χώρα μας.

Υπενθυμίζεται ότι στις 28 Οκτωβρίου 2010 η Ευρωπαϊκή Επιτροπή με ανακοίνωση της, καλούσε την Ελλάδα να συμμορφωθεί, υπενθυμίζοντας ότι το 2005, το Δικαστήριο καταδίκασε την Ελλάδα διότι δεν έλαβε επαρκή μέτρα για την παύση λειτουργίας όλων των παράνομων χωματερών.

Κομισιόν: Πρόστιμα αν.....

Στην ίδια ανακοίνωση επεσήμαινε ότι σύμφωνα με τα πλέον πρόσφατα στοιχεία που διαθέτει η Κομισιόν, στη χώρα μας εξακολουθούν να λειτουργούν περίπου 316 παράνομες χωματερές, ενώ 429 βρίσκονται ακόμα σε διαδικασία αποκατάστασης και τόνιζε ότι αν η Ελλάδα δεν τις κλείσει άμεσα ενδέχεται να προσφύγει εκ νέου στο Δικαστήριο και να ζητήσει την επιβολή χρηματικών προστίμων....διαβάστε περισσότερα εδώ

φτάνει πιά...

"Το κίνημα ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ-ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ που μάχεται για την κατάργηση των ληστρικών Διοδίων σε όλη τη χώρα γιγαντώνει κάθε εβδομάδα που περνάει.Οι πολίτες αντιλαμβάνονται ότι η κατηγορηματική δήλωση τους για άρνηση συμμετοχής στις ζημιές που οι τράπεζες,οι μεγάλοι εμποροβιομήχανοι και οι πολιτικοί δημιούργησαν μέσα από την πρωτοφανή μεταπολιτευτική απληστία τους, εκφράζεται με άμεσο,απλό και αποτελεσματικό τρόπο, κάθε φορά που σηκώνουν τις μπάρες..."

Αυτοί καταστρέφουν. Εμείς τους σταματάμε!

Οι Βαρδινογιάννηδες της ΕΛΜΙΝ προχώρησαν σε μηνύσεις και διώξεις στελεχών των δασικών υπηρεσιών και των περιβαλλοντικών οργανώσεων, που αντιστέκονται στις παρανομίες τους.

Ας μην επιτρέψουμε να καταστραφεί ο Εθνικός Δρυμός της Οίτης

Στην παρακάτω διεύθυνση υπογράφουμε επιστολή στην Υπουργό Περιβάλλοντος, για να σταματήσει την παράνομη μεταλλευτική δραστηριότητα στον Εθνικό Δρυμό Οίτης και να σταματήσουν οι διώξεις των ενεργών πολιτών:

http://www.gopetition.com/petition/41940.html

Από τον ?Όμιλο Φίλων του Δάσους? της Ρούμελης μας ήρθε η επιστολή στην συνέχεια: Διαβάστε περισσότερα

ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΠΛΑΣΤΙΚΗΣ ΣΑΚΟΥΛΑΣ

Χρειάζεται 400-500 χρόνια για να διαλυθεί.
Είναι υπεύθυνη για τους θανάτους πολλών ζώων (χελώνες, δελφίνια κλπ.)
Μικροσκοπικά σωματίδια της μπαίνουν στην τροφική μας αλυσίδα.
Ακτές, θάλασσα, δάση έχουν άπειρες από αυτές.
Μας χρειάζονται;

Ας καλέσουμε όλοι τους φίλους μας στη σελίδα και ας γίνει μία πανελλαδική καμπάνια μέσα από το facebook. Είναι στο χέρι μας.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ ΝΕΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΤΩΝ Γ.ΔΗΜΑΡΑ ΚΑΙ Β. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ

ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ

ΒΑΣΙΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΑΤΤΙΚΗΣ

Χαριλάου Τρικούπη 41, 106 81 Αθήνα

Τηλ. 210-8542901

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2011, στην Αίθουσα Συνεδριάσεων της ΕΣΗΕΑ, Ακαδημίας 20 (1ος όροφος), στις 14:00 μ.μ., οι Ανεξάρτητοι Βουλευτές Γιάννης Δημαράς και Βασίλης Οικονόμου, θα παρουσιάσουν την διακήρυξη της πολιτικής τους κίνησης.