O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2009

Να σταματήσουν άμεσα οι οικοδομικές άδειες και οι εργασίες για βιομηχανικές δραστηριότητες στην περιοχή του υγροβιοτόπου του Βουρκαρίου



Ο "Φορέας για την Προστασία του Βουρκαρίου" με νέα του παρέμβαση ζητάει από τον Δήμο Μεγαρέων να προχωρήσει σε άμεσα μέτρα προστασίας του υγροβιοτόπου του Βουρκαρίου.
Συγκεκριμένα με εξαιρετικά εμπεριστατωμένη και με την παράθεση πλήρους νομικής επιχειρηματολογίας που καλύπτει την πρόταση, ζητάει από την δημοτική αρχή να συγκαλέσει το Δημοτικό Συμβούλιο με

εισήγηση για:

  • Απόφαση αναστολής οικοδομικών εργασιών και οικοδομικών αδειών για βιομηχανική - βιοτεχνική δραστηριότητα στην ευρύτερη περιοχή του Βουρκαρίου (Αρμύρες - Λάκκα Καλογήρου) μέχρι την κύρωση του υπό έγκριση νέου Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου του Δήμου.

Η απόφαση αυτή βρίσκεται κατ’ ουσία σε πλήρη συμφωνία όχι μόνο με το υποβληθέν ΓΠΣ του Δήμου μας, αλλά και με την πρόσφατη δέσμευση του Υπουργείου, (όπως αυτή διατυπώθηκε στην υπ’ αριθμ. πρωτ. 2933Β/01-08-2008 απαντητική επιστολή του Υφυπουργού ΥΠΕΧΩΔΕ Κου Στ. Καλογιάννη σε ερώτηση που κατατέθηκε στη Βουλή), σύμφωνα με την οποία: «… θα προβλεφθούν όροι προστασίας για τον υγροβιότοπο καθώς και επανακαθορισμός των ορίων με περιορισμό της όμορης βιομηχανικής περιοχής».

  • Απόφαση - πρόταση προς τις αρμόδιες υπηρεσίες της Νομαρχίας να απορρίπτουν Μελέτες Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) και Περιβαλλοντικούς όρους (ΠΟ) για αντίστοιχες αιτήσεις για εγκατάσταση νέων βιομηχανιών - βιοτεχνιών στην περιοχή, όπως έχουμε ήδη ζητήσει με το υπ’ αριθμ. πρωτ. 14701/28-11-08 σχετικό έγγραφό μας.
  • Αποδοχή, πλήρη υιοθέτηση και εφαρμογή των συμπερασμάτων - προτάσεων της Ανεξάρτητης Αρχής του «Συνηγόρου του Πολίτη».

Διαβάστε την πλήρη επιστολή στο:
http://www.scribd.com/doc/11738768/-
http://www.scribd.com/doc/11738813/-

να ανασταλούν οι οικοδομικές εργασ'ιες βιομηχανιών