O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2009

...μια διαφορετική προσέγγιση για την γιορτή στο τείχος της Αγίας Τριάδας...

στην Μεγαρική ιστοσελίδα megaramme έγινε μια διαφορετική ανάρτηση για την εκδήλωση στο τείχος της Αγίας Τριάδας, με κριτικά σχόλια ιδιαίτερα σημαντικά και εύστοχα...την αναδημοσιεύουμε γιατί πιστεύουμε ότι περιέχει ουσιαστικές και εύστοχες παρατηρήσεις για το θέμα του Βουρκαρίου...


ΑΠΟ ΤΗ ΜΙΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΛΑΣΣΙΚΟ ΜΠΑΛΕΤΟ ΣΤΟ ΤΕΙΧΟΣ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΒΑΛΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΝΑΣΤΟΛΕΣ ΤΩΝ ΑΔΕΙΩΝ ΓΙΑ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ!!!

Αντιφατικά σενάρια! Θέλουν να ρίξουν στάχτη στα μάτια;;;


Μα πως είναι δυνατόν να επαινέσουμε μια παράσταση που γίνεται στην περιοχή Βουρκαρίου με σκοπό να προβάλλει την περιοχή, όσο καλή και αν είναι, όταν ο ίδιος δήμος δεν κάνει καμιά κίνηση για αναστολή αδειών στην συγκεκριμένη αυτή ευαίσθητη περιοχή.!
Ο δήμος Μεγάρων, τις προηγούμενες μέρες πραγματοποίησε μια εκδήλωση με κλασσικό μπαλέτο, δίπλα από το τείχος της Αγίας Τριάδας και με φόντο αυτό το πανέμορφο τοπίο. Περίπου 250 καλεσμένοι παρευρέθηκαν εκεί και απόλαυσαν τη μαγική θέα που προσέφερε η παράσταση σε απόλυτη συνάρτηση με το τείχος και το περιβάλλον.
Σε καμιά περίπτωση όμως δεν μπορούμε να επαινέσουμε αυτή την παράσταση, ακόμα και αν ερχόταν ο Νουρέγιεφ, αφού η ίδια διοίκηση, ο ίδιος δήμος μέχρι και σήμερα δεν έχει κάνει καμιά κίνηση για να σωθεί το Βουρκάρι και να προστατευτεί ο υγροβιότοπος. Άρα, για ποιο υπέροχο θέαμα μπορούμε να μιλήσουμε, όταν του χρόνου ίσως αυτό το πανέμορφο τοπίο να μην υπάρχει με ευθύνη του δήμου. Ας μην ξεχνάμε ότι ο ίδιος ο αντιδήμαρχος κ. Γιώργος Μπερδελής με δηλώσεις του αποκάλυψε ότι στην περιοχή Βουρκαρίου έχει εκτάσεις γης. Άρα δεν έπρεπε να κάνει ούτε εισηγήσεις {θετικές} ούτε και να ψηφίζει, αφού ο νόμος λέει ότι όποιος έχει έννομο συμφέρον σε μια περιοχή, απαγορεύεται ρητά να λαμβάνει οποιαδήποτε απόφαση ή εισήγηση...

...η 'Πρόοδος' της εβδομάδας..