O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2010

...ποδηλατοπορεία !! την Κυριακή 17 Ιανουαρίου

Για την προώθηση της χρήσης του ποδηλάτου στην πόλη!

απο τον Όμιλο Λαικής Παράδοσης Μεγάρων



ΕΚΟΨΑΝ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ΜΕ ΚΑΛΑΝΤΑ ΚΑΙ ΧΟΡΟΥΣ

Την Κυριακή Ιανουαρίου 2010 πραγματοποιήθηκε η πρώτη εκδήλωση για την κοπή της βασιλόπιτας στα Μέγαρα, από τον ΟΜΙΛΟ ΛΑΙΚΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ ΜΕΓΑΡΩΝ «Αλκάθους & Καρία» στο Στρατουδάκειο Πολιτιστικό Κέντρο.

Στο κατάμεστο από κόσμο χώρο του Στρατουδάκειου, τα μέλη του Ομίλου πρόσφεραν ένα ευχάριστο και απολαυστικό θέαμα όπως το συνηθίζουν άλλωστε.

Κατά την κοπή της πίτας ο πρόεδρος του Ομίλου κ. Γ. Βαρελάς, απηύθυνε τις καθιερωμένες ευχές παροτρύνοντας τους γονείς και φίλους να στηρίξουν το έργο των πολιτιστικών συλλόγων της πόλης μας.

Ο Δήμαρχος χαιρετίζοντας της εκδήλωση υποσχέθηκε την αμέριστη συμπαράσταση του Δήμου στο έργο του Ομίλου.

Η εκδήλωση πλαισιώθηκε από τις χορευτικές ομάδες του Ομίλου, οι οποίες τραγούδησαν κάλαντα από διάφορες περιοχές της Ελλάδας και χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς από Μακεδονία –Δωδεκάνησα – Θράκη - Ήπειρο – Θεσσαλία – Μ.Ασία και άλλες περιοχές.

Την προετοιμασία του χορευτικού προγράμματος είχαν οι χοροδιδάσκαλοι Γιώργος Τζανετόπουλος και Δήμητρα Κατρακούλη.

Στην κοπή της πίτας παρευρέθησαν ο Δήμαρχος κ. Δημ. Στρατιώτης, ο βουλευτής κ. Βασίλης Οικονόμου, οι δημοτικοί σύμβουλοι κύριοι Γ. Μιχάλαρος, Γ. Μαρινάκης, Θ.Κεφαλόπουλος, Θ.Μήτσος, ο νομαρχιακός σύμβουλος Ανδρ.Μιχάλαρος, ο πρόεδρος της ΝΕΜ κ. Θαν.Ζάλης, η πρόεδρος του συλλόγου Αγνάντιας Κινέτας κ. Μερόπη Δόλλα, η πρόεδρος και μέλη του Δ.Σ του Λυκείου των Ελληνίδων Μεγάρων και εκπρόσωποι του Λαογραφικού Συγκροτήματος.