O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2010

απο τον Όμιλο Λαικής Παράδοσης Μεγάρων



ΕΚΟΨΑΝ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ΜΕ ΚΑΛΑΝΤΑ ΚΑΙ ΧΟΡΟΥΣ

Την Κυριακή Ιανουαρίου 2010 πραγματοποιήθηκε η πρώτη εκδήλωση για την κοπή της βασιλόπιτας στα Μέγαρα, από τον ΟΜΙΛΟ ΛΑΙΚΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ ΜΕΓΑΡΩΝ «Αλκάθους & Καρία» στο Στρατουδάκειο Πολιτιστικό Κέντρο.

Στο κατάμεστο από κόσμο χώρο του Στρατουδάκειου, τα μέλη του Ομίλου πρόσφεραν ένα ευχάριστο και απολαυστικό θέαμα όπως το συνηθίζουν άλλωστε.

Κατά την κοπή της πίτας ο πρόεδρος του Ομίλου κ. Γ. Βαρελάς, απηύθυνε τις καθιερωμένες ευχές παροτρύνοντας τους γονείς και φίλους να στηρίξουν το έργο των πολιτιστικών συλλόγων της πόλης μας.

Ο Δήμαρχος χαιρετίζοντας της εκδήλωση υποσχέθηκε την αμέριστη συμπαράσταση του Δήμου στο έργο του Ομίλου.

Η εκδήλωση πλαισιώθηκε από τις χορευτικές ομάδες του Ομίλου, οι οποίες τραγούδησαν κάλαντα από διάφορες περιοχές της Ελλάδας και χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς από Μακεδονία –Δωδεκάνησα – Θράκη - Ήπειρο – Θεσσαλία – Μ.Ασία και άλλες περιοχές.

Την προετοιμασία του χορευτικού προγράμματος είχαν οι χοροδιδάσκαλοι Γιώργος Τζανετόπουλος και Δήμητρα Κατρακούλη.

Στην κοπή της πίτας παρευρέθησαν ο Δήμαρχος κ. Δημ. Στρατιώτης, ο βουλευτής κ. Βασίλης Οικονόμου, οι δημοτικοί σύμβουλοι κύριοι Γ. Μιχάλαρος, Γ. Μαρινάκης, Θ.Κεφαλόπουλος, Θ.Μήτσος, ο νομαρχιακός σύμβουλος Ανδρ.Μιχάλαρος, ο πρόεδρος της ΝΕΜ κ. Θαν.Ζάλης, η πρόεδρος του συλλόγου Αγνάντιας Κινέτας κ. Μερόπη Δόλλα, η πρόεδρος και μέλη του Δ.Σ του Λυκείου των Ελληνίδων Μεγάρων και εκπρόσωποι του Λαογραφικού Συγκροτήματος.