O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Δευτέρα, 14 Μαΐου 2012

"Όποιος φοβάται πέφτει και κοιμάται"


Γράφει η mariaistoriko

Την Δευτέρα το βράδυ πήρα μιαν απόφαση. Αν γίνουν επαναληπτικές εκλογές θα πάρω τo αεροπλάνο που με χωρίζει απ’ το σπίτι μου και θα πάω να ψηφίσω. Γιατί αφού μου στερούν το δικαίωμα να συμμετέχω στην απόφαση από δω που προσωρινά βρίσκομαι, θα επιστρέψω για να το κάνω. Δε θα τους χαρίσω τη μία μου ψήφο.

Με εξόργισαν. Αυτοί οι θρασύτατοι, με ουραγό όπως πάντα το βρωμοκούτι της τηλεόρασης ξανάρχισαν να σπέρνουν το φόβο. Και με την εξωτερική βοήθεια πάντα των γερμανικών εντύπων. Με τα ίδια φτηνά τους κόλπα προσπαθούν να κάνουν πάλι το φόβο να κρυώσει τις καρδιές. Όλες αυτές τις καρδιές που ζεστάθηκαν με το χαστούκι που έφαγαν οι δυο -πρώην πια- μεγάλοι την Κυριακή το βράδυ. Κι άρχισαν να (ξανα)χρησιμοποιούν όλα τα βρώμικα τρικ που ξέρουν: Ευρώ ή δραχμή, Μνημόνια ή χάος, Μη βρεθεί η χώρα εκτός Ευρώπης, Καταστροφή της κοινωνίας και τις οικονομίας έξω απ' το ευρώ.

Τρομολάγνοι! Εκβιαστές! Από πότε το ευρώ έγινε θεός και η έξοδος απ’ την ευρωζώνη αποκάλυψη και Δευτέρα Παρουσία; Εγώ αρνούμαι να φοβηθώ. Δεν επιτρέπω σε κανέναν να με τρομάξει πια. Δε φοβάμαι την άνοδο της ακροδεξιάς – της οποίας τόσα χρόνια κανάκευαν τα παρακλάδια για να εξυπηρετήσουν το σκοπό τους. Δεν επιτρέπω στον εαυτό μου να φοβηθεί μια ομάδα αμόρφωτων νταήδων. Κανένα οικοδόμημα δε στέκεται χωρίς θεμέλια. Και αυτοί είναι σκέτοι τραμπούκοι, κενοί επιχειρημάτων. Και πιστεύω ότι ήδη εκτίθενται στα μάτια αυτών που τους ψήφισαν, με τα γλωσσικά μαργαριτάρια που πρόλαβαν και πέταξαν αυτές τις μέρες. Κι ο αυτοκράτορας είναι ήδη γυμνός. Και πολύ αξία τους δώσαμε και φτάνει. Και στις επόμενες εκλογές θα ξαναγυρίσουν στα λαγούμια τους.

Δε φοβάμαι τίποτα πια. Μ' αυτούς είμαστε ήδη στον πάτο, δεν πάει παρακάτω. Δε φοβάμαι την ακυβερνησία (στο Βέλγιο συνεχίζει την πετυχημένη θητεία του ο κανένας…) Δε φοβάμαι τους εκβιασμούς και τις απειλές τους. Αυτοί που μας έφτασαν ως εδώ έχουν ακόμα το θράσος ν’ αυτοχαρακτηρίζονται σωτήρες και να επαιτούν την εμπιστοσύνη μας; Αρνούμαι τους διχασμούς και δεν πιστεύω στα διλλήματά τους. Πάντα υπάρχει επιλογή. Μας λένε ότι θέλουν το καλό της πατρίδας. Και ήταν πάντα πρώτοι να εγκωμιάζουν τους περήφανους προγόνους που αντιστάθηκαν. Κι όμως πρώτοι έσκυψαν το κεφάλι, βάλαν τις υπογραφές τους κι αδιαπραγμάτευτα δέχτηκαν έναν οικονομικό δυνάστη. Που αποφασίζει για μας χωρίς εμάς. Και έχουν το θράσος να μιλούν ακόμη για πατριωτισμό! Ας γελάσω. Όχι δε θα γελάσω. Θα οργιστώ. Και δε θα ξεχάσω.

Στις επερχόμενες εκλογές, που απ' ότι φαίνεται μας περιμένουν στη γωνία, καθένας από μας έχει να απαντήσει σε μια πολύ απλή ερώτηση: Γραικοί ή Έλληνες; Γραικοί, που σκύβουν το κεφάλι στον εκάστοτε δυνάστη, είτε είναι ο Οθωμανός, είτε η χούντα, είτε το ΔΝΤ. Ή Έλληνες. Όπως κάποτε. Μια χούφτα ανθρώπων που αποφάσισε πως η ελευθερία είναι πιο σημαντική. Που δεν έσκυψε το κεφάλι. Που δε φοβήθηκε. Και ο κόσμος τους έλεγε τρελούς. Κι όμως τα κατάφεραν. Ας παραδειγματιστούμε. Ας μη φοβηθούμε. Ας αγνοήσουμε επιδεικτικά τις βρώμικες εκβιαστικές τους απειλές. Κι ας μας λένε τρελούς. Όποιος φοβάται, ότι κι αν φοβάται, είναι ήδη σκλάβος. Ας δείξουμε ότι είμαστε ελεύθεροι.


Πηγή: www.topontiki.gr (Τα κείμενα των «Ρεπόρτερ στο δρόμο» δεν υφίστανται επεξεργασία και εκφράζουν τις απόψεις των συντακτών τους)

Κ.Βαξεβάνης: Το "φάντασμα" του Τσίπρα


του Κώστα Βαξεβάνη (9.5.2012)

Ένα φάντασμα πλανιέται πάνω απ’ την Ευρώπη. Δεν είναι το φάντασμα που περιγράφεται στο κομμουνιστικό μανιφέστο. Είναι το φάντασμα του Τσίπρα. Για όσους δεν καταλάβατε ακόμη, η Ευρώπη ολόκληρη- η Ελλάδα σίγουρα- κινδυνεύει από την πιθανότητα ανάληψης της εξουσίας από τον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ.

Ό,τι έφτιαξαν με επιμέλεια τόσα χρόνια οι κυβερνήσεις της Ελλάδας πάει κατά διαόλου. Η χώρα δεν θα είναι η ίδια. Το τιμόνι της δεν θα είναι στα στιβαρά χέρια της Τόνιας Αντωνίου, της Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου, του καπετάνιου του Τιτανικού Γιώργου Παπακωνσταντίνου. Η καρέκλα της εξουσίας δεν θα τρίζει πια, κάτω από το πολιτικό βάρος του Ευάγγελου Βενιζέλου και ο Άκης δεν μπορεί πια να βοηθήσει γιατί είναι φυλακή. Η ευρωπαϊκή προοπτική του Σαμαρά που ατένιζε την Ευρώπη στα προεκλογικά σποτ από τα παράθυρα της Αγιά Σοφιάς απειλείται να ακυρωθεί. Ο δε Καραμανλής, δεν θα μπορεί να αρθρώσει στο μέλλον ούτε τις 15 λέξεις που είπε μέσα σε 3 χρόνια. Ακέραιοι άνθρωποι όπως ο Παυλίδης, ο Μπασιάκος, ο Δούκας, κάτι κουμπάροι μετά του Παναγιώτη Ψωμιάδη, δεν θα μπορούν πια να προσφέρουν. Όλα θα παραδοθούν στο χάος.

Ποιο είναι το χάος; Φαντάζομαι οι άνθρωποι θα έχουν μισθούς πείνας, οι συντάξεις δεν θα υπάρχουν, οι νέοι θα είναι άνεργοι, οι τράπεζες θα παίρνουν τα σπίτια, δεν θα υπάρχει όραμα και προοπτική, η χώρα θα καταρρεύσει.

Ας σοβαρευτούμε λοιπόν τώρα. Το χάος είναι εδώ. Τρία χρόνια τώρα. Με τα μνημόνια και τις πολιτικές που εφαρμόζουν. Μπροστά δεν υπάρχει τίποτα. Μόνο χάος. Σε λίγο θα βγάλουμε τα κονσερβοκούτια (αυτά που δεν έβγαλαν οι κομμουνιστές της ψυχροπολεμικής προπαγάνδας) και θα σφαζόμαστε μεταξύ μας για να μοιράσουμε τα λίγα που έχουν απομείνει. Τα μνημόνια ρίχνουν την χώρα στην ύφεση και στη συνέχεια η ύφεση χρησιμοποιείται για να παρθούν άλλα μέτρα. Γιατί το κάνουν αφού δεν βγάζει πουθενά; Δεν γίνεται αλλιώς θα πουν οι αυτοαποκαλούμενοι «ευρωπαϊστές».

Θέλω να δείξουν τα πρακτικά ενός μόνο υπουργικού συμβουλίου στο οποίο πραγματικά εξέτασαν μια άλλη πρόταση για την Οικονομία εκτός από την Τρόικα και τα επιχειρήματα με τα οποία την απέρριψαν ως μη πραγματοποιήσιμη. Μία μόνο. Δεν υπάρχει γιατί δεν εξέτασαν ποτέ καμιά άλλη πρόταση. Μας έβαλαν στο ΔΝΤ γιατί έτσι ήθελαν.

Υποστήριξαν με κάθε τρόπο, πως αυτό είναι το καλύτερο για την Ελλάδα και δεν υπήρχε άλλη δυνατότητα διαπραγμάτευσης. Να όμως που στις πρώτες τους μετεκλογικές δηλώσεις Σαμαράς και Βενιζέλος, για να αποφύγουν τον «σκόπελο Τσίπρα», υποστήριξαν πως πρέπει να κάνουμε επαναδιαπραγμάτευση. Μια επαναδιαπραγμάτευση που, πριν από τη απειλή των εκλογικών αποτελεσμάτων, υποστήριζαν πως δεν μπορεί να γίνει.

Ουρλιάζουν στα κανάλια πως απειλούνται οι Τράπεζες και η ρευστότητα. Πως ο Στρατούλης θα εθνικοποιήσει τις καταθέσεις. Ποιά ρευστότητα και αποθεματικά των Τραπεζών; Ποτέ δεν υπήρξαν. Οι Τράπεζες χωρίς κανένα θεσμικό έλεγχο, έπαιρναν τις καταθέσεις των καταθετών, (αυτές που θα πάρει ο Στρατούλης) και με αυτές έδιναν δάνεια στους ανθρώπους τους και σε δικές τους Offshore εταιρείες, οι οποίες μετά εμφανίζονταν να κάνουν αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας. Δεκάρα τσακιστή δεν έβαλαν ποτέ. Καταχράστηκαν χωρίς έλεγχο τις καταθέσεις του κόσμου.

Δεν θέλω να επιχειρηματολογήσω υπέρ του Τσίπρα, του Κουβέλη ή του Καμμένου. Απλώς θεωρώ κατάντια για τη Δημοκρατία να γυρνάμε στην δεκαετία του '50, όταν ο φόβος μην μας πάρουν οι κομμουνιστές τις περιουσίες και τις γυναίκες μας χρησιμοποιήθηκε για να δημιουργηθεί το παρακράτος και να γίνουν οι άνθρωποι υποχείρια. Αυτή η «Δημοκρατία» των εκβιασμών δημιούργησε το πελατειακό κράτος, τη διαφθορά και τους «εθνικούς» κλέφτες. Αυτές οι τεχνητές απειλές δημιούργησαν την Ελλάδα της υποτέλειας, της Ψωροκώσταινας και τελικώς της αναξιοπρέπειας.

Δεν ξέρω αν ο Τσίπρας μπορεί και πώς, να κυβερνήσει, αλλά ξέρω καλά, όπως όλη η χώρα, ποιοι μας κυβέρνησαν και πώς. Κυβέρνησε ο Άκης, ο Τσουκάτος, ο Ρουσόπουλος με τις ευλογίες του Εφραίμ και το απολυτήριο εξαταξίου Γυμνασίου και δεν μπορεί ο Τσίπρας ή ο Παπαδημούλης; Φοβόμαστε μήπως μας ρίξουν στο χάος; Και το λένε την ίδια ώρα που χάρισαν δισεκατομμύρια στους Γερμανούς των υποβρυχίων και στη SIEMENS;

Να σας το πω χοντρά; Κυβέρνησαν πρωθυπουργοί που έπαιζαν playstation στου Μαξίμου και φόραγαν βραχιολάκια ισορροπίας Power Balance και δεν μπορούν αυτοί που έχουν ένα άλλο προβληματισμό; Μπορούσαν υπουργοί που έκαναν τους νόμους περί ευθύνης υπουργών, τους εκλογικούς νόμους, τους νόμους που αμνηστεύουν κλέφτες, υπουργοί που ήταν οι ίδιοι κλέφτες και δεν μπορούν άλλοι; Γιατί; Γιατί δεν είναι όσο “ευρωπαϊστές” όσο θέλουν τα κανάλια και τα εκδοτικά συγκροτήματα;

Απέναντι στα φαντάσματα που επικαλούνται ως επικίνδυνα, προτιμώ την πραγματικότητα που είναι ξεκάθαρη. Μπορούσαν όλοι αυτοί τόσα χρόνια και δεν μπορούν οι άλλοι;
Ας απαντήσει ο καθένας μόνος του.

Πηγή: www.koutipandoras.gr

Χωρίς λόγια!!!