O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Τρίτη 29 Μαΐου 2012

Κατεπείγουσα συνεδρίαση της Επιτροπής Διαβούλευσης για κινητοποιήσεις ενάντια στην εγκατάσταση ιχθυοκαλλιεργειών στα Μέγαρα!

Καθαρισμός ακτών σε Πόρτο Γερμενό, Ψάθα και Αλεποχώρι

"Επικαιρότητα" 24/05/2012, σελ.9

Π.Χαλόφτης: "Οι εκλογές και η δολοκτονία του ελληνικού λαού"

ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ Η ΔΟΛΟΚΤΟΝΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ

Προσδιορίστηκαν για τις 17 του Ιουνίου 2012 οι νέες (και όχι επαναληπτικές όπως πολλοί λένε) εκλογές. Οι νέες εκλογές ήταν αποτέλεσμα της αποτυχίας σχηματισμού κυβέρνησης από την ετυμηγορία της 6/5/2012.

Κατά τη γνώμη μου, τρεις ήταν οι λόγοι που οι εκλογές της 6 Μαΐου δεν έδωσαν κυβέρνηση.
ΛΟΓΟΣ ΠΡΩΤΟΣ: Ο Ελληνικός λαός αποφάσισε να καταδικάσει την προδοτική πολιτική που ακολούθησε η συμπαιγνία των ομάδων της "κυβέρνησης εθνικής ανάγκης" όπως ισχυρίζονταν τότε η Ν.Δ. του Αντ. Σαμαρά, το ΠΑ.ΣΟ.Κ. του Ευάγ. Βενιζέλου και το ΛΑ.Ο.Σ. του Γεωρ. Καρατζαφέρη υπό την πρωθυπουργία του ουδέποτε εκλεγέντος από τον λαό Λουκά Παπαδήμου.
Θέλησε να στείλει το μήνυμα στους πολιτικούς μας ότι ο Έλληνας δεν αποδέχεται πια για εκπροσώπους του ανθρώπους που βάζουν σε δεύτερη μοίρα την πατρίδα, ενώ βάζουν πάνω από την πατρίδα τα προσωπικά τους συμφέροντα ή τα συμφέροντα άλλων ηγετών άλλων χωρών Ευρωπαϊκών ή όχι.

ΛΟΓΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟΣ: Η εμμονή του Αντ. Σαμαρά να πάρει την κυβέρνηση αυτοδύναμα. Αλλιώς θα προκαλούσε συνεχείς εκλογές μέχρι να αποκτήσει την αυτοδύναμη κυβέρνηση. Έτσι δεν μας έλεγε με στόμφο προεκλογικά;; Απλά ο πολιτευτής αυτός, δεν ήθελε να αναλάβει το πολιτικό κόστος γι αυτό και προσπάθησε να ρίξει την ευθύνη στον... ΣΥΡΙΖΑ.
Ξαφνικά, προσωπικός αντίπαλός του δεν ήταν τα μεγάλα προβλήματα του τόπου, όπως έλεγε πριν από τις εκλογές της 6/5, αλλά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέξης Τσίπρας.
Το τι υποκριτικά και παραπληροφορητικά έχουν ακουστεί όλο αυτό το διάστημα δεν λέγεται. Να μερικά από αυτά:
α) Ο Τσίπρας είναι νέος (38 χρονών). Δεν ξέρει να κυβερνήσει !!!
Όσοι ισχυρίζονται κάτι τέτοιο ας μη κρίνουν "εξ ιδίων τα αλλότρια". Ας μας απαντήσουν: Πόσο χρονών ήταν ο Σαμαράς όταν διαχειρίστηκε την εξωτερική πολιτική της χώρας ;;; Τότε που άνοιξε τα σύνορα για να μπει κάθε καρυδιάς καρύδι στην χώρα μας;;; Ήταν 26 ή 27;:; Τι διοικητική εμπειρία είχε αυτός όταν ανέλαβε την σημαντική θέση του υπουργού εξωτερικών στην κυβέρνηση Μητσοτάκη;;; Εκτός από την πληθώρα των λαθρομεταναστών που μας έφερε είχε κάποια άλλη επιτυχία;;;
β) Ο Τσίπρας πρόσβαλλε τον φίλο μας τον Γάλλο πρόεδρο. Τον είπε Ορλαντρέου!!!
Σε ένα σοβαρό κράτος και μόνο αυτός ο ισχυρισμός που προβάλλει ο κ. Σαμαράς θα έπρεπε να ήταν αρκετός για να αποβληθεί ο ίδιος και δια παντός από την Ελληνική πολιτική σκηνή. Ξέρετε γιατί; Για δύο λόγους:
Πρώτος: Γιατί ο κ Σαμαράς καθόλου δεν αντέδρασε όταν ο προηγούμενος πρόεδρος της Γαλλίας Σαρκοζί εξύβριζε χυδαιότατα τον τότε πρωθυπουργό της Ελλάδας Γ.Α.Π. Τότε γιατί δεν εθίγη το γόητρο του Σαμαρά; Δεν νοιάστηκε τότε που μέσω του πρωθυπουργού του εξυβριζόταν όλος ο Ελληνικός λαός σαν μαλ...ες και ανίκανοι; Ίσως μάλιστα να έτριβε και τα χέρια του από ικανοποίηση. Εθίγη όμως ο κ. Σαμαράς επειδή ο Τσίπρας είπε πως αν ο κ. Ορλάντ δεν κρατήσει τις προεκλογικές υποσχέσεις του προς τον Γαλλικό λαό, τότε δεν θα διαφέρει σε τίποτα από τον ΓΑΠ που άλλα έλεγε και άλλα έκανε.
Δεύτερος: Άραγε αντέχει σε κάποια σοβαρή κριτική αυτή η άποψη του κ. Σαμαρά;;; Εκτός κι αν (παληά μου τέχνη-κόσκινο) σκοπεύει να κυβερνήσει, αν και όποτε του δώσει εντολή ο Ελληνικός λαός, μόνο με ψεύτικες υποσχέσεις. Κάτι που βέβαια έχει κάνει και στο πρόσφατο παρελθόν, τότε που έτασσε ανεξάρτητη και φιλελεύθερη Ελληνική πολιτική, αλλά έκανε (μέσω των μελών της παράταξής του που συμμετείχαν στην κυβέρνηση Παπαδήμου) μόνο ότι τον διέταζε ο κ. Σόϊμπλε, η κ. Μέρκελ και ...η τρόϊκα.
γ) Ο Τσίπρας είπε ότι θα μειώσει τις δαπάνες για την άμυνα της χώρας. Είναι επικίνδυνος!!!
Κανένας λογικά σκεπτόμενος δεν θα έπρεπε να δεχτεί αυτό το επιχείρημα. Μόνο οι φτηνοί δημαγωγοί μπορούν να το προβάλλουν. Και να γιατί: Έχουμε ένα υπέροχο άρμα μάχης, το ΑΡΤΕΜΙΣ. Το άρμα αυτό είναι Ελληνικής έμπνευσης και κατασκευής ενώ από πολλούς στρατούς του κόσμου κρίνεται εξαιρετικά αποτελεσματικό. Στον Ελληνικό στρατό δεν το δεχόμαστε όμως. Λέτε να φταίει γι αυτό η μίζα που δεν πέφτει; Λέτε να ευθύνεται ότι αν δεν αγοράσουμε τα ΛΕΟΠΑΡΝΤ από την Γερμανία θα στερηθεί η... Γερμανική οικονομία;;; Όποιος κι αν είναι ο λόγος, δε νομίζετε ότι μπορούμε να αλλάξουμε τροφοδότη όπλων;;; Άσε που, αν ανατεθεί σε Ελληνική βιομηχανία μια εξοπλιστική παραγγελία, θα δουλέψουν και μερικές χιλάδες Έλληνες. Άσε που αν η ελληνική βιομηχανία έχει κέρδη θα πληρώσει φόρους και θα περιοριστεί έστω και ελάχιστα το Δημόσιο χρέος. Δεν είναι σημαντικό αυτό;;; Μήπως από μόνος του αυτός ο λόγος είναι ικανός να πείσει όσους αγαπούν την Ελλάδα, να ψηφίσουν τους φορείς που υπόσχονται να κοιτάξουν τα Ελληνικά συμφέροντα;;;;;;;;;;
δ) Ο Τσίπρας είπε ότι θα μας βγάλει από το Ευρώ και θα μας γυρίσει στην δραχμή...
Τεράστιο ψέμα που μόνο πολιτικοί απατεώνες μπορούν να το προβάλλουν. Η γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ είναι μέσα στο Ευρώ και με εγγύηση καταθέσεων. Αλλά θα διαπραγματευτούμε για καλλίτερους όρους αποπληρωμής των δανείων ενώ δεν θα περιληφθούν στο δημόσιο χρέος οι μίζες και τα καπέλα. Δεν μπορώ να διαννοηθώ κανέναν έντιμο και φιλέλληνα πολίτη που να μην το θέλει. Γιατί όμως να το θέλουν κάποιοι πολιτικοί μας;;; Μήπως γιατί ωφελούνται με οποιονδήποτε τρόπο αυτοί και τα κόμματά τους;;; Ας το απαντήσουν οι ίδιοι.
Εκατοντάδες τέτοιες αντιφάσεις θα μπορούσα να προβάλλω. Δεν συνεχίζω με αυτούς τους επικίνδυνους κινδυνολόγους για να μη κουράζω. Αξίζει όμως να αναρρωτηθούμε γιατί η μανία κατά του ΣΥΡΙΖΑ;; Μήπως επειδή ...υπάρχει κίνδυνος να τους χαλάσει ...τον τραχανά;;; Μήπως υπάρχει κίνδυνος να αποκαλυφθεί κάτι που οι ομάδες που μέχρι σήμερα εναλάσσονταν στην εξουσία κρύβουν κάτι που δεν θέλουν να το μάθουμε;;; Γιατί άραγε;;; Και για να μην ξεχνιόμαστε. Όλοι τώρα ισχυρίζονται, ότι θέλουν να διαπραγματευτούν το μνημόνιο. ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. Τότε γιατί επιτίθενται κατά του ΣΥΡΙΖΑ που επίσης θέλει να διαπραγματευτεί το μνημόνιο;;;;;;;;;;

ΛΟΓΟΣ ΤΡΙΤΟΣ: Ο κύριος Κουβέλης συμφώνησε με ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. να σχηματίσουν κυβέρνηση. Χρειάζονταν 151 βουλευτές. Μάζευαν 168 βουλευτές. Όμως, η περίεργη απαίτηση που παρουσιάστηκε από τον κύριο Κουβέλη σαν απαίτησή του (προσωπικά πιστεύω ότι οι άλλοι, το ΠΑΣΟΚ και η Ν.Δ δηλαδή, το ζήτησαν) να συμμετάσχει δηλαδή και ο Σύριζα στην κυβέρνηση αυτή, τορπίλισε τον σχηματισμό κυβέρνησης. Άραγε γιατί; Ήθελαν να μην υπάρχει σοβαρή αντιπολίτευση; Μα... κάτι τέτοιο δεν θυμίζει την κατάργηση του δημοκρατικού πολιτεύματος;;; Ή μήπως είχαν προαποφασίσει και οι τρεις τους να πάρουν κάποια ολέθρια για την χώρα απόφαση και ήθελαν να κάνουν συμμέτοχο και τον κύριο Τσίπρα;;;
Εξάλλου μπορεί κανείς να φανταστεί μια κυβέρνηση στην οποία να θέλουν οι μισοί να κυβερνήσουν την χώρα με τις δεξιές εντολές της "Τρόϊκα ΑΕ" και οι άλλοι μισοί να κυβερνήσουν την χώρα προς την ακριβώς αντίθετη κατεύθυνση;:; Για να το αντιληφθούμε καλλίτερα θα φέρω ένα παράδειγμα: Ας φανταστούμε ένα συρμό με πολλά βαγόνια. Στην αρχή και στο τέλος του συρμού υπάρχουν δύο ατμομηχανές. Αν υποθέσουμε ότι η μία ατμομηχανή τραβάει προς το Βορρά και η άλλη προς τον Νότο λέτε να κινηθεί καθόλου ο συρμός; Η λογική απάντηση είναι όχι. Μόνο τεράστιες ζημίες μπορούν να γίνουν. Αν λοιπόν στη θέση των βαγονιών βάλουμε την χώρα, στη θέση της μιας μηχανής βάλουμε την συγκυβέρνηση Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ (τα συνεταιράκια της προηγούμενης συγκυβέρνηση της συμφοράς) και στη θέση της άλλης ατμομηχανής βάζαμε τον ΣΥΡΙΖΑ και ενδεχόμενα) την ΔΗΜΑΡ λέτε να γινόταν κάτι καλό ή κάτι πολύ κακό για την χώρα;;;

Συμπολίτες, τα προβλήματα της χώρας πρέπει να αντιμετωπιστούν. Μια πρωτιά της Ν. Δ. θα μας οδηγήσει σε ακόμη περισσότερες μειώσεις μισθών και συντάξεων, σε μεγαλύτερη παραχώρηση του δημόσιου πλούτου στα ξενόφερτα αρπακτικά, σε περισσότερα κλεισίματα μαγαζιών, σε μεγαλύτερη ακόμη ανεργία, σε ακόμη περισσότερες αυτοκτονίες. Αν αυτά είναι που θέλετε, ψηφίστε δεξιές κυβερνήσεις. Οδηγούν απευθείας στην δολοφονία της χώρας και του μέλλοντος των Ελλήνων. Οδηγούν απευθείας στην αυτοκτονία φιλικών ή απλά γνωστών προσώπων, οδηγούν ευθέως στον εξαφανισμό της Ελλάδας.
Γι' αυτό ίσως είναι καιρός να δοκιμάσουμε κάποια άλλη, λιγότερο ενδοτική, λιγότερο φθαρμένη κυβέρνηση. Όχι ότι θα φάμε με χρυσά κουτάλια από κάποια αριστερή κυβέρνηση. Αλλά τουλάχιστον να μπορούμε να ξανακάνουμε όνειρα πως η Ελλάδα μας θα συνεχίσει να ζει. Σε πείσμα όλων εκείνων των αρπακτικών τα οποία θέλουν να μας εξαφανίσουν αρπάζοντας όλο τον πλούτο της χώρας μας.


ΠΑΝΟΣ ΧΑΛΟΦΤΗΣ - ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΗΣ

Υ.Γ. Δεν είμαι απολογητής του ΣΥΡΙΖΑ. Ταλανίζομαι στην επιλογή μου μεταξύ Ανεξ. Ελλήνων και ΣΥΡΙΖΑ. Όμως οι συνεχείς και ψεύτικες επιθέσεις κατά του ΣΥΡΙΖΑ με έκαναν να συλλογιστώ γιατί. Μοιράστηκα κάποιες από τις σκέψεις μου. Πιστεύω ότι πολλοί θα συμφωνήσετε μαζί μου.

Προεκλογική εκδήλωση στη Νέα Πέραμο


ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

ΤΡΙΤΗ 29 ΜΑΪΟΥ 2012
Ώρα: 8:00μμ

ΑΙΘΟΥΣΑ ΠΑΛΙΟΥ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ Ν.ΠΕΡΑΜΟΥ

Χωρίς λόγια!!!

ΕΚΛΟΓΕΣ 2012:
ΕΣΥ ΣΕ ΠΟΙΟ ΑΠΟ ΤΑ ΔΥΟ ΤΕΤΡΑΓΩΝΑΚΙΑ ΘΑ ΒΑΛΕΙΣ "Χ" ΜΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΣΟΥ;