O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου 2008

Η "Επιτροπή Αγώνα" καταγγέλλει τον κ.Αρκουδάρη για εύνοια προς την ΠΕΤΡΟΛΑ. Η απάντηση της Νομαρχίας.




ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
Ως εδώ, και μη παρέκει, κ. Νομάρχα!
Φτάνει πια η διγλωσσία σας για την ΠΕΤΡΟΛΑ…
Με τον πιο υπεύθυνο και κατηγορηματικό τρόπο καταγγέλλουμε στους πολίτες όλου του Θριασίου τον Νομάρχη Δυτ. Αττικής κ. Αριστείδη Αρκουδάρη για απροκάλυπτη εύνοια προς την ΠΕΤΡΟΛΑ, με σκοπό την υλοποίηση των καταστροφικών της σχεδίων για το περιβάλλον.
Την χρονική στιγμή που οι Δήμοι Ελευσίνας, Μάνδρας, Μαγούλας, και Ν. Περάμου καταθέτουν προσφυγές στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά των Κυβερνητικών αδειών για την εδαφική επέκταση και γιγάντωση του διυλιστηρίου της ΠΕΤΡΟΛΑ, ο κ. Νομάρχης , αντί να προβάλλει εμπόδια στα σχέδια της ΠΕΤΡΟΛΑ, κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να τα διευκολύνει! Καταρρίπτοντας μάλιστα το Πανελλήνιο Ρεκόρ στον χρόνο έκδοσης αδειών !
Συγκεκριμένα, στις 29/7/08 η ΠΕΤΡΟΛΑ κατέθεσε Αίτηση στην Πολεοδομία για να λάβει άδεια για τεράστιες εκσκαφές και επιχωματώσεις, καθώς και για κατασκευή τοιχίων αντιστήριξης συνολικού μήκους 687 μ. και 10 μέτρων ύψους !
Με απίστευτη βιασύνη και σκανδαλώδη προθυμία η Πολεοδομία εξέδωσε την Άδεια στις 4/8/08, δηλαδή μέσα σε 5 εργάσιμες ημέρες!
Αλήθεια, ποιος απλός πολίτης, ιδιοκτήτης ή Μηχανικός, κατάφερε να εξασφαλίσει τέτοιας κλίμακας άδεια μέσα σε 5 ημέρες; Μάλιστα, μέσα στον Αύγουστο, όταν οι Πολεοδομίες είναι «νεκρές» λόγω των αδειών του προσωπικού; Πώς κατάφεραν να ελέγξουν μια τέτοια άδεια μέσα σε 5 ημέρες, όταν ο έλεγχος της άδειας για ένα απλό σπίτι ή για ένα μανδρότοιχο καθυστερεί μήνες ολόκληρους; Νόμισαν, άραγε, ότι με αυτές τις μεθοδεύσεις η ΑΔΕΙΑ της ΝΤΡΟΠΗΣ δεν θα γινόταν αντιληπτή από την ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ;
Τόσο ο κ. Νομάρχης, όσο και η αρμόδια Πολεοδομική Υπηρεσία, στην οποία πολιτικός προϊστάμενος είναι ο κ. Αρκουδάρης, παραμένουν έκθετοι στον λαό της περιοχής. Και είναι η δεύτερη φορά που ο κ. Νομάρχης - παρά τις αντίθετες διακηρύξεις του - βιάζεται να αδειοδοτήσει την ΠΕΤΡΟΛΑ…
Αποτελούν απόπειρα αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης οι δηλώσεις του κ. Νομάρχη δύο μόλις ημέρες μετά την έκδοση της ΑΔΕΙΑΣ της ΝΤΡΟΠΗΣ στην εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ ότι - δήθεν - τα σχέδια των ΕΛΠΕ «θα τα πολεμήσει μέχρι τέλους» …!
Με τις πράξεις του ο κ. Νομάρχης επιβεβαιώνει πλήρως τον Πρόεδρο τον «ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΠΕΤΡΕΛΑΙΩΝ», που λίγες ημέρες πριν δήλωνε ότι βρίσκεται σε «συνεχή διάλογο με τους εκλεγμένους εκπροσώπους σχετικά με την πραγματοποίηση της επένδυσης» Έτσι είναι :
· Εξέδωσε παρανόμως την άδεια κατεδάφιση της ΟWENS παραμονές Χριστουγέννων !
· Eξέδωσε - με πρωτοφανείς διαδικασίες- την άδεια για επιχωματώσεις και κατασκευές στις διακοπές του Αυγούστου!
· Αποσιώπησε το πρόβλημα ΠΕΤΡΟΛΑ κατά την συνάντησή του στις Βρυξέλλες με τον Επίτροπο της Ε.Ε για το περιβάλλον Στ. Δήμα.
· Παρά τις διακηρύξεις του, δεν έχει προσφύγει μέχρι στιγμής στο Συμβούλιο της Επικρατείας για την ΠΕΤΡΟΛΑ.
Κύριε Νομάρχα, αν πραγματικά θέλετε να πολεμήσετε τα καταστροφικά σχέδια της ΠΕΤΡΟΛΑ, αποδείξτε το εμπράκτως ΕΔΩ και ΤΩΡΑ:
· Ανακαλέστε άμεσα την ΑΔΕΙΑ ΤΗΣ ΝΤΡΟΠΗΣ.
· Καταθέστε άμεσα προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας.
Αλλιώς, παραμένετε έκθετος στην συνείδηση των πολιτών και των ψηφοφόρων σας.
Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ μαζί με τους πολίτες θα δίνει καθημερινά την μάχη μέχρι την ματαίωση των σχεδίων. Οι επεκτάσεις της ΠΕΤΡΟΛΑ δεν θα γίνουν ! Είτε με σας, είτε χωρίς εσάς …
Ως εδώ, και μη παρέκει ! Η ζωή θα νικήσει !
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ
ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΕΠΕΚΤΑΣΕΩΝ ΤΗΣ ΠΕΤΡΟΛΑ &
ΤΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΤΗΣ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΚΗΣ

....και η απάντηση της Νομαρχίας...


ΚΑΜΙΑ ΥΒΡΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΕΙΩΣΕΙ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΗΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΣ
Σε σχέση με χθεσινή υβριστική και συκοφαντική ανακοίνωση της αποκαλούμενης «Επιτροπής Αγώνα», κατά του Νομάρχη Δυτικής Αττικής και των λειτουργών της υπηρεσίας Πολεοδομίας της Νομαρχίας, έχουμε να δηλώσουμε τα εξής:
Οι υπηρεσίες της Νομαρχίας Δυτικής Αττικής λειτουργούν με βάση τους νόμους και κανόνες που έχει θεσπίσει η Ελληνική Πολιτεία και κάθε παρέγκλιση από αυτούς επιφέρει κυρώσεις για τους λειτουργούς της Νομαρχίας μας. Η άδεια διαμόρφωσης χώρου που εδόθη δεν σχετίζεται καθοιονδήποτε τρόπο με την εκπεφρασμένη βούληση της Νομαρχίας Δυτικής Αττικής να εναντιωθεί με κάθε μέσο στην επέκταση των ΕΛΠΕ. Η Νομαρχία έχει δώσει εντολή στη δικηγόρο κυρία Χαροκόπου (η οποία έχει την εμπειρία της παλαιότερης προσφυγής μας εναντίον της Πετρόλα, την οποία κερδίσαμε) να προχωρήσει σε νέα προσφυγή, η οποία και προετοιμάζεται με σοβαρότητα και επαγγελματισμό ώστε να δικαιωθεί και πάλι η Νομαρχία μας.
Ο συνήθης χρόνος για την έκδοση τέτοιων αδειών είναι μία (1) εβδομάδα, ενώ για τη συγκεκριμένη άδεια των ΕΛΠΕ απαιτήθηκε συνολικά διπλάσιος χρόνος, καθώς είχε προηγηθεί σχετικός προέλεγχος. Συνεπώς, τα όσα αναφέρονται στην ανακοίνωση της «Επιτροπής» για το χρόνο αδειοδότησης, αλλά και τις τεχνικές προδιαγραφές του έργου αποσκοπούν αποκλειστικά στη δημιουργία εντυπώσεων και στη συκοφάντηση των λειτουργών της Νομαρχίας.
Τα μέλη της «Επιτροπής» που σήμερα έχουν το θράσος να συκοφαντούν τη Νομαρχία επειδή προχώρησε, ως όφειλε, σε μια καθ’ όλα νόμιμη αδειοδότηση, είναι τα ίδια που συναίνεσαν στο χαρακτηρισμό της συγκεκριμένης περιοχής ως «υψηλής όχλησης βιομηχανική περιοχή» στο Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο της Ελευσίνας.
Τα ίδια μέλη, μάλιστα, που σήμερα καταγγέλουν τους πάντες πριν λίγες μόλις μέρες ζήτησαν και έλαβαν οικονομική επιχορήγηση από τα ΕΛΠΕ για πολιτιστική εκδήλωση!
Η υποκρισία έχει τα όριά της!
Η Νομαρχία Δυτικής Αττικής και προσωπικά ο Νομάρχης κ. Αρκουδάρης έχουν αποδείξει επανειλημμένως το ενδιαφέρον τους για θέματα περιβάλλοντος. Η Νομαρχία, σε συνεργασία με τους Δήμους του Θριασίου, είναι εκείνη που υλοποιεί το τεράστιο έργο της Αποχέτευσης. Η Νομαρχία έχει πρωτοστατήσει στους δικαστικούς και πολιτικούς αγώνες για το ΧΥΤΑ Φυλής και διεθνοποίησε το θέμα προσφεύγοντας στην Ε.Ε. Η Νομαρχία έχει πολλαπλασιάσει τους ελέγχους και τα πρόστιμα σε όσους ρυπαίνουν. Η Νομαρχία πρωτοστάτησε στη δημιουργία μετώπου πολιτικών, αυτοδιοικητικών και τοπικών φορέων της Δυτικής Αττικής και δημοσιοποίησε την αντίθεσή της ενάντια σε έργα όπως η σύμπραξη ΔΕΗ-Χαλυβουργικής, η επέκταση των ΕΛΠΕ, η ΜΑΝΤΡΕΚΟ, κ.α..
Τους αγώνες αυτούς, καμία συκοφαντική επίθεση που υποκινείται από πολιτικές και προσωπικές φιλοδοξίες, δεν μπορεί να τους μειώσει.