O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2010

Η Ορνιθολογική σας προσκαλεί σε σεμινάριο αναγνώρισης υδρόβιων πουλιών στο Βουρκάρι!


η ΝΕΑ ΠΝΟΗ ...με καταιγιστικά νέα..

Αγαπητοί συμπολίτες
Η συγκεκριμένη έκδοση της εφημερίδας 'Νέα Πνοή" που κυκλοφορεί αύριο το μεσημέρι, πρόκειται να προκαλέσει ιδιαίτερη αίσθηση με τα συγκεκριμένα θέματα τα οποία προβάλλει και δημοσιοποιεί και είναι άκρως καταιγιστικά για την πόλη των Μεγάρων.
Θα σας παρακαλούσαμε όπως προβάλλετε αν αυτό είναι εφικτό τα θέματα αλλά και το πρωτοσέλιδο το οποίο θα σας αποσταλλεί αύριο το πρωί στο email
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για όλη την βοήθεια και συμβολή σας στο έργο μας
Νικόλαος Νικόλιζας
Δημοσιογράφος

φιλανθρωπικό εξαήμερο απο τον ΚΟΥΡΟ

Απαγόρευση της διέλευσης έπειτα από πτώση βράχων στο "Σχιστό" Ήρεμου Κύματος Μεγάρων!




Την Παρασκευή 5 Νοεμβρίου δημιουργήθηκε αποκόλληση βράχων στο "Σχιστό" στο Ήρεμο Κύμα Μεγάρων. Στο χώρο παραβρέθηκαν τότε ο νυν Δήμαρχος Μεγάρων κ. Δ. Στρατιώτης αλλά και ο νέος Δήμαρχος του Καλλικρατικού πλέον Δήμου Μεγάρων κ. Ι. Μαρινάκης.
Σύμφωνα με μαρτυρίες των κατοίκων έπειτα από άμεσες ενέργειες και των δύο στάλθηκαν χωματουργικά μηχανήματα (σκαπτικό από τον πρώτο και μπουλντόζα από τον δεύτερο) για τις πρώτες εργασίες απομάκρυνσης των πεσμένων αλλά και των ετοιμόρροπων βράχων.
Ο δρόμος όμως εξακολουθεί μέχρι σήμερα να παραμένει κλειστός καθώς οι κάτοικοι του Ήρεμου Κύματος εκφράζουν έντονους φόβους και βάσιμες ανησυχίες για το αν έχει αποκατασταθεί πλήρως η ασφάλεια στη διέλευσή του, αφού σε αρκετά σημεία (όπως διαπιστώνει κανείς από τις σχετικές φωτογραφίες) οι βράχοι που έχουν αποκολληθεί έχουν δημιουργήσει μεγάλα κενά με αποτέλεσμα να υπάρχει εμφανές πρόβλημα στατικότητας.
Επιβάλλεται επομένως η διενέργεια ειδικής μελέτης για την αντιμετώπιση του προβλήματος και την αποφυγή δυσάρεστων καταστάσεων που μπορεί να φέρουν σε κίνδυνο τη ζωή και την σωματική ακεραιότητα των διερχομένων αυτοκινήτων αλλά και πεζών, με σαφές χρονοδιάγραμμα εργασιών αποκατάστασης για την ενημέρωση και τον καθησυχασμό των κατοίκων αλλά και των παραθεριστών του πανέμορφου οικισμού του Ήρεμου Κύματος Μεγάρων.
Τα αντανακλαστικά όλων ήταν πράγματι αυξημένα όταν έγινε το εν λόγω συμβάν (στο τέλος της προεκλογικής περιόδου). Αναμένουμε λοιπόν και τώρα την ίδια αντιμετώπιση από τους ιθύνοντες, ώστε να εξαλειφθούν οι πρώτες έντονες διαμαρτυρίες των πολιτών της περιοχής που κάνουν λόγο για αδράνεια, αδιαφορία και προεκλογικές υποσχέσεις…

οχι στα διόδια!


ΑΠΛΑ ΚΑΤΕΒΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΚΑΙ ΣΗΚΩΣΤΕ ΤΗΝ ΜΠΑΡΑ -ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑ

ΑΠΛΑ ΚΑΤΕΒΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΚΑΙ ΣΗΚΩΣΤΕ ΤΗΝ ΜΠΑΡΑ
Αρνούμαστε να υπογράψουμε οτιδήποτε
Οδηγίες για το πως δεν πληρώνουμε τα διόδια
1. Φτάνουμε με το αυτοκίνητο μας μπροστά στην μπάρα – Δεν ανοίγουμε συζήτηση με τον υπάλληλο.
2. Κατεβαίνουμε από το αυτοκίνητο μας.
3. Σπρώχνουμε την μπάρα προς τα εμπρός σαν να ανοίγουμε μία πόρτα και όχι προς τα πάνω.
4. Η μπάρα πηγαίνει προς το πλάι και δεν παθαίνει καμιά φθορά
5. Ακούγεται ένας ήχος σειρήνας που δεν του δίνουμε καμιά σημασία
6. Μπαίνουμε στο αυτοκίνητο μας και συνεχίζουμε τον δρόμο μας.


Στην όλη διαδικασία (άρνησης πληρωμής) δεν επιτρέπεται να επέμβει ούτε η Αστυνομία (αφού δεν κάνουμε καμία παράβαση του Κ.Ο.Κ.) , ούτε η Εφορία (μια που η άρνηση πληρωμής είναι διαφορά μεταξύ ιδιωτών).

Περισσότερες πληροφορίες και νομικές συμβουλές μπορείτε να λάβετε από τα μέλη των «Επιτροπών Αγώνα Κατοίκων, Πολιτών και Εργαζομένων Ενάντια στα Διόδια.




ΤΙ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ


- Άρθρο 5: Καθένας έχει το δικαίωμα να … συμμετέχει στην κοινωνική, οικονομική και πολιτική ζωή της χώρας (§1). Η προσωπική ελευθερία είναι απαραβίαστη. Κανένας δεν καταδιώκεται ή συλλαμβάνεται ούτε φυλακίζεται ούτε με οποιονδήποτε άλλο τρόπο περιορίζεται, παρά μόνο όταν και όπως ορίζει ο νόμος. (§3). Απαγορεύονται ατομικά διοικητικά μέτρα που περιορίζουν σε οποιονδήποτε Έλληνα την ελεύθερη μετακίνηση ή εγκατάσταση στη χώρα… (§4).

- Άρθρο 6: Κανένας δεν συλλαμβάνεται ούτε φυλακίζεται χωρίς αιτιολογημένο δικαστικό ένταλμα, που πρέπει να επιδοθεί τη στιγμή που γίνεται η σύλληψη ή η προφυλάκιση. Εξαιρούνται τα αυτόφωρα εγκλήματα (§1).

- Άρθρο 7: Έγκλημα δεν υπάρχει ούτε ποινή επιβάλλεται χωρίς νόμο… (§1).

- Άρθρο 11: Οι Έλληνες έχουν το δικαίωμα να συνέρχονται ήσυχα και χωρίς όπλα (§1).

http://www.epitropesdiodiastop.blogspot.com/
(Οι Επιτροπές Πολιτών και Εργαζομένων στηρίζουν και συμμετέχουν στο Πανελλαδικό Συντονιστικό Επιτροπών Αγώνα ενάντια στα διόδια)

Μερόπη Δόλλα: Η επανάσταση του καναπέ τελείωσε... σηκωθείτε όσο είναι ακόμη καιρός!