O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2013

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η νέα αναδάσωση στο Βουρκάρι!

Για 2 συνεχείς εβδομάδες οι εργαζόμενοι της Περιφέρειας Αττικής (Περιφερειακή Ενότητα Δυτικής Αττικής) φύτεψαν, ξεβοτάνισαν, λίπαναν και γενικότερα φρόντισαν παλιά και νέα δενδρύλλια στο λόφο του Περάματος στο Βουρκάρι, όπου τον περασμένο Μάρτιο είχε πραγματοποιηθεί αναδάσωση σε έκταση περίπου 90 στρεμμάτων.

Φυτεύτηκαν συνολικά 1.500 νέα δενδρύλλια σε αντικατάσταση των ξεραμένων.

Στη νέα αναδάσωση συμμετείχαν εκτός από τους εργαζομένους της Περιφερειακής Ενότητας Δυτικής Αττικής και μέλη της Εθελοντικής Ομάδας Μεγάρων "Κούρος" καθώς και μέλη του Συλλόγου "Αναγέννηση Περάματος".

Ο Δήμος Μεγαρέων ήταν υποστηρικτής της δράσης αυτής, διαθέτοντας λεωφορείο για την μεταφορά των εργαζομένων, φορτηγό για την μεταφορά κοπριάς αλλά και υδροφόρα για το πότισμα των καινούργιων δενδρυλλίων.

Εικόνες από τη νέα αναδάσωση στο Πέραμα Μεγάρων:
Οι κ.κ. Σταύρος Νικήτας (αριστερά) και Ευάγγελος Κουλιούρας(δεξιά) από την Τεχνική Υπηρεσία της Περιφερειακής Ενότητας Δυτικής Αττικής, μαζί με την Κατερίνα Πεντεφούντη από τον Σύλλογο Περάματος.

Πρόσφατες εικόνες από το Βουρκάρι!





Υγροβιότοπος "Βουρκάρι" Μεγάρων, 21-22/12/2013

STOP ΣΤΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ!