O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2011

....για τα οικονομικά του δήμου...


Η εποχή που διανύουμε σημαδεύεται από μια πρωτόγνωρη οικονομική και κοινωνική κρίση. Ο απλός πολίτης βρίσκεται καθημερινά αντιμέτωπος με δύσκολα ερωτήματα και αποφάσεις.

Αυτή την περίοδο θα περιμέναμε και μια ενδελεχή και ειλικρινή ενημέρωση για την οικονομική κατάσταση του δήμου μας. Με όλα τα στοιχεία δημοσιοποιημένα. Με όλα τα προβλήματα διατυπωμένα. Κυρίως με τις προθέσεις της δημοτικής αρχής ξεκαθαρισμένες.

Εκτός και αν δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα και όλα κυλούν φυσιολογικά! Αν όμως δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο, οι διοικούντες πρέπει να αναλογιστούν ότι οι απλοί δημότες και πολίτες του τόπου δεν αντέχουν άλλες ξαφνικές αρνητικές ειδήσεις. Ιδιαίτερα στα οικονομικά που αποτελούν ευαίσθητο ζήτημα της καθημερινότητας.

Μέγαρα 2011... μια φωτογραφία είναι χίλιες λέξεις ... τουλάχιστον!


Από το Μεγαρίτικο μπλόγκ megara-today.blogspot.com είναι η φωτογραφία. Τα σχόλια περιττεύουν.

παγκόσμια ημέρα των ζώων...

Ασωπός: «κακοστημένη σαπουνόπερα» η κυβερνητική πολιτική λέει η ΝΔ



Σε κοινή δήλωση με αφορμή την επίσκεψη του Υπουργού ΠΕΚΑ, κ. Γ. Παπακωνσταντίνου στο Δήμο Τανάγρας προέβησαν οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης και Μιχάλης Γιαννάκης.

Οι δύο βουλευτές της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κατηγόρησαν τον υπουργό Περιβάλλοντος ότι αντιλαμβάνεται το ζήτημα του Ασωπού ως «αγγαρεία» και πως δεν έχει κάνει το παραμικρό για την εξυγίανση του περιβάλλοντος γύρω από τον ποταμό.

«Ο κύριος Υπουργός επισκέφτηκε τη Βοιωτία βιαστικά και επιχείρησε να σερβίρει στους πολίτες της Βοιωτίας και ειδικότερα στους δημότες της Τανάγρας, ένα ξαναζεσταμένο φαγητό.

Δεν τόλμησε μάλιστα να καλέσει και να συζητήσει με τους φορείς και τους εκπροσώπους των κομμάτων για το μείζον θέμα του Ασωπού, το οποίο αντιμετώπισε μάλλον ως «αγγαρεία» και αναγκάστηκε να εξαγγείλει, «παρεμπιπτόντως» και επ’ ευκαιρία της επίσκεψής του, ακριβώς ό,τι είχε εξαγγείλει και δεν έπραξε η προκάτοχός του στο Υπουργείο Περιβάλλοντος, σχεδόν δύο χρόνια πριν.

Πιο συγκεκριμένα, υπό το βαρύγδουπο τίτλο «ένα χαμόγελο για τον Ασωπό» η κυρία Μπιρμπίλη είχε δεσμευτεί, το Φεβρουάριο του 2010, για τη λειτουργία τοπικού Γραφείου Περιβάλλοντος, για τον έλεγχο της ποιότητας των υδάτων στον Ασωπό, για την οργάνωση της άτυπης Βιομηχανικής Περιοχής και την κατασκευή κεντρικού αγωγού λυμάτων.

Ακριβώς τις ίδιες δεσμεύσεις επανέλαβε, μόλις χθες, και ο κ. Παπακωνσταντίνου, χωρίς εν τω μεταξύ να έχει αναληφθεί καμία πρωτοβουλία.

Ο αρμόδιος Υπουργός επαναλαμβάνει μονότονα τα ίδια πράγματα, χωρίς να πραγματοποιείται καμία μέτρηση στον Ασωπό, χωρίς να έχει διατεθεί ούτε ένα ευρώ για τη λειτουργία του Γραφείου Περιβάλλοντος, χωρίς να έχει γίνει κανένας σχεδιασμός για την οργάνωση της άτυπης ΒΙΠΕ, όπως αποκαλύφθηκε στην πρόσφατη συζήτηση Επίκαιρης Ερώτησης στη Βουλή για τον Ασωπό και, φυσικά, χωρίς να έχει προχωρήσει καθόλου η κατασκευή του κεντρικού αγωγού, ούτε να έχει γίνει καμία ιδιαίτερη πρόοδος για το σημειακό εντοπισμό των εστιών ρύπανσης του ποταμού.

Δυστυχώς, οι επαναλαμβανόμενες και μη πραγματοποιούμενες εξαγγελίες, όσο εύηχες και αν ακούγονται, ταιριάζουν περισσότερο σε κακοστημένη σαπουνόπερα παρά σε συγκροτημένη κυβερνητική πολιτική και δεν πείθουν πλέον κανέναν.

Ο κύριος Παπακωνσταντίνου οφείλει να αντιληφθεί ότι δεν είναι πλέον Υπουργός Οικονομικών και ότι δεν μπορεί να προσπερνά με περισσή ευκολία ένα ζήτημα ύψιστης σημασίας για το περιβάλλον και την υγεία των πολιτών της περιοχής. Ας αφήσει, λοιπόν, τα «εύκολα» λόγια και ας προχωρήσει επιτέλους, έστω και τώρα σε συγκεκριμένα έργα».

http://www.econews.gr

"Κλείστε τις διόδους προς την Ρεβυθούσα!"

Ανακοίνωση ΚΚΕ ΚΟΒ Μεγάρων

"Άποψη" 29/9/11, σελ.13

δελτίο τύπου του Παντελή Ασπραδάκη

δελτίο τύπου του Δήμου Μεγαρέων