O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Τετάρτη 5 Αυγούστου 2009

Το Νέο Ρυθμιστικό Σχέδιο της Αττικής... ο νόμος και οι σχετικοί χάρτες

Παρουσιάζουμε σήμερα όλο το φάκελλο του νέου Ρυθμιστικού Σχεδίου της Αττικής που περιλαμβάνει την εισήγηση του Υπουργού κ.Σουφλιά, το σχέδιο νόμου (που παραδόθηκε για δημόσια διαβούλευση μέχρι τον Σεπτέμβριο) και τους σχετικούς συνοδευτικούς χάρτες.
Στο vourkari.blogspot.com έχουν δημοσιευτεί κριτικά κείμενα για το σχέδιο νόμου και σήμερα παρουσιάζουμε όλα τα επίσημα στοιχεία για την ολοκληρωμένη ενημέρωσή σας.

Θα θέλαμε να τονίσουμε ότι παρά τα όποια ζητήματα που έχουν γίνει στόχος κριτικής για το νομοσχέδιο, το νέο Ρυθμιστικό προβλέπει
  • την αναγνώριση του υγροβιοτόπου 'Βουρκάρι Μεγάρων'
  • την αναφορά στην θεσμοθέτηση ειδικού καθεστώτος προστασίας (σελ.49 του σχεδίου νόμου)
  • την χωροθέτηση του υγροβιοτόπου και την κατάργηση της συνορεύουσα βιομηχανικής περιοχής (χάρτης 'Φυσικό περιβάλλον' και χάρτης 'Δομικό Σχέδιο Χωρικής Οργάνωσης')
Το vourkari.blogspot.com θα συνεχίσει, μέσα στα πλαίσια της δημόσιας διαβούλευσης να δημοσιεύει κριτικά κείμενα για το σχέδιο νόμου , που φυσικά μας αφορά άμεσα.














οι δηλώσεις του Υπουργού:
http://www.scribd.com/doc/18053673/20090413-Diloseis-Souflia

το σχέδιο νόμου για το νέο Ρυθμιστικό:
http://www.scribd.com/doc/18053817/20090413-Sxedio-nomou-1