O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2009

θα βρεθούμε στην αίθουσα 'Θέογνις', την Δευτέρα στις 7.30 το απόγευμα...


...ένας αργυροτσικνιάς στο Βουρκάρι χθές...

με αφορμή κάποιες τέτοιες όμορφες εικόνες που βλέπουμε συχνά στο Βουρκάρι, αποφασίσαμε να....

μελετήσουμε την ορνιθοπανίδα στον υγροβιότοπο του Βουρκαρίου Μεγάρων!

Θα μάθουμε και θα συζητήσουμε γι αυτά την Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου...
7.30 τ απόγευμα, στην αίθουσα "Θέογνις", πλατεία Μεγάρων...


...όχι στα μεταλλαγμένα!..

Συν ΒΙΟΖΩ και χείρα κίνει!

«ΒΙΟΖΩ» - Πανελλήνια Ένωση Καταναλωτών "ΒΙΟ-ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΓΙΑ ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΖΩΗ", ΜακΜίλλαν 10, Πατήσια, 11144 Αθήνα. Τηλ/Φαξ: 210-522 23 23, 697-9734591, Ηλ.Ταχ: email@biozo.org Ιστοσελίδες:www.biozo.gr

Στείλτε την γνώμη σας στην ΒΙΟ.ΖΩ

Θέλεις να τρώμε βιολογικά με μεταλλαγμένη

Your browser may not support display of this image.

επιμόλυνση;

Αν όχι ας υπογράψουμε όλοι μαζί το πιό κάτω κείμενο, που υπέγραψαν 1.830 καταναλωτές στο ECOFESTIVAL 2009. Θα το παραδώσουμε στην Ελληνική Κυβέρνηση.

Για να παραμείνουν τουλάχιστον τα ελληνικά προϊόντα χωρίς μεταλλαγμένη επιμόλυνση!

Όχι στην επιμόλυνση των Βιολογικών από τα μεταλλαγμένα

Βιολογική Γεωργία για τον Άνθρωπο

Στις αρχές του 2009 μπήκε σε ισχύ η νέα νομοθεσία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (ΕΕ) για τη βιολογική γεωργία (Κανονισμός 834/2007). Μια απαράδεκτη νομοθεσία, που επιτρέπει την επιμόλυνση των βιολογικών προϊόντων από μεταλλαγμένα! Η ΕΕ κάτω από την πίεση των μεγάλων παγκόσμιων εταιρειών βιοτεχνολογίας, προσπαθεί να μην αφήσει τίποτα αμόλυντο και αγνό. Προσπαθούν όλοι μαζί οι κερδοσκόποι να καθιερώσουν τα μεταλλαγμένα στη συνείδηση του κόσμου και στην αγορά. Η κίνηση αυτή εξισώνοντας τη βιολογική γεωργία με τη συμβατική και τα μεταλλαγμένα, επί της ουσία την καταργεί. Θεωρούμε απαράδεκτο τον νέο επιμολυσμένο κανονισμό της ΕΕ και απαιτούμε την καθιέρωση της μηδενικής επιμόλυνσης για τα βιολογικά προϊόντα.

Πολύ πρόσφατη είναι η είδηση ότι οι υπηρεσίες της ΕΕ (και ο ΕΦΕΤ) εντόπισαν μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες βιολογικών προϊόντων της Γερμανίας -με πολύ καλό σύστημα ποιοτικού ελέγχου- να διαθέτει στην αγορά λιναρόσπορο ο οποίος ήταν επιμολυσμένος με γενετικά τροποποιημένους οργανισμούς (μεταλλαγμένα) και μάλιστα μη εγκεκριμένους ούτε από το σύστημα της ΕΕ.

Εκφράζουμε την ανησυχία μας για τα συνεχόμενα διατροφικά σκάνδαλα με τον πλημμελή έλεγχο της διατροφής από τους κρατικούς φορείς, με την πολύ χαμηλή ποιότητα των ευρέως διαδεδομένων συμβατικών προϊόντων, με την ασύδοτη και ανεξέλεγκτη χρησιμοποίηση των μεταλλαγμένων χωρίς σήμανση και ιχνηλασιμότητα, ιδιαίτερα στις ζωοτροφές. Η ιχνηλασιμότητα καταργήθηκε στην πράξη γιατί οι κρατικές υπηρεσίες θεώρησαν ίδιο προϊόν το μεταλλαγμένο με το φυσικό, με αποτέλεσμα οι διακινητές, οι έμποροι και οι μεταπράτες να τιμολογούν με την ίδια ονομασία το μεταλλαγμένο με το φυσικό!

Στην χώρα μας δεν καλλιεργούνται μεταλλαγμένα και αντικειμενικά δεν υπάρχει επιμόλυνση. Γι αυτό τα ελληνικά βιολογικά προϊόντα είναι καθαρά και έτσι πρέπει να μείνουν.

Για την διατροφική μας ασφάλεια:

    ü Απαιτούμε τα Βιολογικά προϊόντα χωρίς μεταλλαγμένη επιμόλυνση. Η χώρα μας μπορεί και πρέπει να θεσμοθετήσει αυστηρότερους κανόνες από την ΕΕ.

    ü Απαιτούμε την πλήρη απαγόρευση κάθε εισαγωγής, διακίνησης, εμπορίας, χρήσης ή καλλιέργειας μεταλλαγμένων, εφαρμόζοντας τις αποφάσεις των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων, την «Αρχή της Προφύλαξης» και το «Πρωτόκολλο Βιοασφάλειας της Καρθαγένης».

    ü Απαιτούμε την επαναφορά σε ισχύ της ιχνηλασιμότητας, με διαχωρισμό των φυσικών των προϊόντων από τα μεταλλαγμένα και επί των τιμολογίων.

    ü Διεκδικούμε την θεσμοθέτηση των υποχρεωτικών ελέγχων των σημείων παραγωγής, πώλησης και διακίνησης των τροφίμων.

    ü Ζητούμε να θεσμοθετηθούν οι έλεγχοι στην αγορά των Ενώσεων Καταναλωτών, με την πλήρη χρηματοδότησή τους από το κράτος.

Πως μπορεί κάποιος να το υπογράψει:

    Απαντήστε (reply) σε αυτό το ηλεκτρονικό μήνυμα γράφοντας «συμφωνώ με το κείμενο: Όχι στην επιμόλυνση των Βιολογικών από τα μεταλλαγμένα», υπογράψτε με το όνομά σας και αφήστε το κείμενο να υπάρχει από κάτω.

    Προωθείστε αυτό το μήνυμα σε όλους τους γνωστούς σας

    Προωθείστε αυτό το μήνυμα σε συλλογικότητες και φορείς και ζητήστε τους να το υπογράψουν.

      · Με τηλεομοιότυπο (fax) στο: 210-2116225 ή

      · Με κανονικό ταχυδρομείο στην διεύθυνση: ΜακΜίλλαν 10, 11144 Αθήνα

Για περισσότερες πληροφορίες και ολοκληρωμένη ενημέρωση

www.biozo.gr

Συν ΒΙΟΖΩ και χείρα κίνει!

«ΒΙΟΖΩ» - Πανελλήνια Ένωση Καταναλωτών "ΒΙΟ-ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΓΙΑ ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΖΩΗ", ΜακΜίλλαν 10, Πατήσια, 11144 Αθήνα. Τηλ/Φαξ: 210-522 23 23, 697-9734591, Ηλ.Ταχ: email@biozo.org Ιστοσελίδες:www.biozo.gr

Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Δυτικής Αττικής ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ...