O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Δευτέρα, 30 Ιανουαρίου 2012

εκδηλώσεις για την παγκόσμια ημέρα των υγροβιοτόπων με συγκέντρωση στη Λίμνη Κουμουνδούρου


Σε μια εποχή που το Περιβάλλον "πάει στα αζήτητα" είναι μια ευκαιρία να δείξουμε ότι η κοινωνία αντιδρά και για την περιβαλλοντική υποβάθμιση της Ελλάδας.

Σήμερα κατατέθηκε το νομοσχέδιο για Περιβάλλον "σκούπα" (Απορρίμματα, Ενέργεια, Δάση, Ποτάμια, Χωροταξία κ.λπ) χωρίς να υπάρχουν κινηματικές αντιδράσεις/ παρεμβάσεις (εκτός από την ΠΡΟΣΥΝΑΤ για τα απορρίμματα)...

Σας προσκαλούμε να συμμετάσχετε στις εκδηλώσεις του Σαββάτου 4/2 και της Πέμπτης 2/2/ για την προστασία της Λίμνης Κουμουνδούρου και του υγροτόπου Βουρκάρι και να προωθήσετε το μήνυμα...

Εκδήλωση - Ενημέρωση - Προετοιμασία/ την Πέμπτη 2/2 (Χάρτης για τον ΙΣΤΟ που θα γίνει η εκδήλωση)
Συγκέντρωση - Πορεία/ το Σάββατο 4/4

Δείτε και ένα εξαιρετικό video για τη Λίμνη Κουμουνδούρου ΕΔΩ

απλά συγκλονιστικό !

ερώτηση του Θ.Λεβέντη για το αγκυροβόλιο στην Πάχη...


ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τους κ.κ. Υπουργούς:

Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής

Προστασίας του Πολίτη


Θέμα: «Καθορισμός αγκυροβολίου στην Πάχη Μεγάρων».


Η περιοχή της Πάχης αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα σημεία του παραλιακού μετώπου της Μεγαρίδας. Τα τελευταία χρόνια, ωστόσο, έχει επιβαρυνθεί περιβαλλοντικά, ενώ στο πρόσφατο παρελθόν έχει παρατηρηθεί παράνομος ελλιμενισμός πλοίων, που σταμάτησε έπειτα από προσφυγή των κατοίκων στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Παρά τις αντιδράσεις των φορέων και των κατοίκων της περιοχής στον καθορισμό αγκυροβολίου λίγες εκατοντάδες μέτρα από την περιοχή, με πρόσχημα την εξυπηρέτηση των εγκαταστάσεων πετρελαιοειδών της Πάχης και φυσικού αερίου Ρεβυθούσας, η Κυβέρνηση προέβη στον καθορισμό αγκυροβολίου.

Ο Δήμος Μεγαρέων διατυπώνει έντονες διαμαρτυρίες σχετικά με την υπογραφή και την έγκριση από τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη του Ειδικού Κανονισμού Λιμένα Πειραιά με αρ. 190 «Καθορισμός αγκυροβολίας στη θαλάσσια περιοχή Κόλπου Μεγάρων-Δυτικά Ν. Σαλαμίνας» και ζητεί την ανάκλησή της.

Στο κείμενο της διαμαρτυρίας του ο Δήμος Μεγαρέων υπογραμμίζει ότι: «το αγκυροβόλιο ουσιαστικά εξυπηρετεί την προβλήτα εκφόρτωσης αργού πετρελαίου και τον σταθμό αποθήκευσης υγροποιημένου φυσικού αερίου στη νήσο Ρεβυθούσα, δυο δράσεις που υποβαθμίζουν την περιοχή, χωρίς να υπάρχουν τα αντίστοιχα αντισταθμιστικά οφέλη από τα πετρελαιοειδή και τη Ρεθυθούσα». Επιπλέον, τονίζει ότι: «δεν πληροί, ούτε στο ελάχιστο, τους κανονισμούς και τους όρους ασφαλείας, αφού απέχει μόνο ένα (1) μίλι περίπου από την ακτή και όχι την ασφαλή απόσταση των τριών (3) μιλίων τουλάχιστον».

Στη Δυτική Αττική εντοπίζεται ήδη το 40% της ελληνικής βιομηχανίας (Ναυπηγεία, Διυλιστήρια, χρωματοβιομηχανίες, χαλυβουργίες) και ο κόλπος της Ελευσίνας από τον Ασπρόπυργο μέχρι την Πάχη Μεγάρων είναι επιβαρυμένος περιβαλλοντικά από τα απόβλητα των βιομηχανιών, τα πετρελαιοειδή των διυλιστηρίων, τα χιλιάδες διακινούμενα πλοία, καθώς και τα ναυάγια από τα εγκαταλειμμένα πλοία.

Σε σχετική ερώτησή μας (12.5.2011) προς τους κ.κ. Υπουργούς Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, και Προστασίας του Πολίτη είχαμε θίξει το εν λόγω ζήτημα και την αναγκαιότητα σχεδιασμού παρεμβάσεων, ώστε να εξασφαλιστεί η ήπια, προς το περιβάλλον, οικοτουριστική ανάπτυξη σύμφωνα και με αιτήματα των κατοίκων και των φορέων της περιοχής.

Το ΥΠΕΚΑ μας απάντησε ότι: «στο πλαίσιο της μελέτης τροποποίησης του ΓΠΣ στην Πάχη Μεγάρων, που είναι σε εξέλιξη, θα προβλεφθούν μέτρα για την αναβάθμιση του περιβάλλοντος της περιοχής». Στην απάντηση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι: «πρόκειται να προβλεφθούν διατάξεις, με τις οποίες θα διασφαλίζεται η προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος, η διενέργεια εργασιών επισκευής και συντήρησης στα αγκυροβολημένα πλοία, και τα απαιτούμενα μέτρα για την ασφαλή αγκυροβολία στον συγκεκριμένο θαλάσσιο χώρο».


Κατόπιν τούτων, ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:


  1. Ποια τα μέτρα που προβλέπονται, στο πλαίσιο της μελέτης τροποποίησης του ΓΠΣ, για την αναβάθμιση του περιβάλλοντος στην περιοχή Πάχης Μεγάρων;

  2. Ποιες οι διατάξεις, σύμφωνα με τις οποίες, πρόκειται να διασφαλιστεί η προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος, η διενέργεια εργασιών επισκευής και συντήρησης στα αγκυροβολημένα πλοία; Ποια μέτρα έχουν ληφθεί ή πρόκειται να ληφθούν για την ασφαλή αγκυροβολία στον θαλάσσιο χώρο της Πάχης Μεγάρων;

  3. Πόσα μίλια απέχει από την ακτή η αγκυροβολία στη θαλάσσια περιοχή Κόλπου Μεγάρων-Δυτικά Ν. Σαλαμίνας; Πληροί τους κανονισμούς και τους απαιτούμενους όρους ασφαλείας;


Οι ερωτώντες βουλευτές

Θανάσης Λεβέντης

Γρηγόρης Ψαριανός

Μερόπη Δόλλα: "Συγνώμη ...λάθος!!"

"...Το σενάριο παραμένω, υπογράφω, ψηφίζω τα πάντα αλλά στη συνέχεια, όταν αποκαλυφθούν τα λάθη, διαχωρίζω τη θέση μου εκ του ασφαλούς, δεν 'παίζει' και δεν πείθει κανέναν..."
Μερόπη Δόλλα

"Άποψη" 19/01/2012, σελ.8

Συνεχίζεται ο Β' Κύκλος διαλέξεων με θέμα: "Ιστορία και λαογραφία Μεγάρων"

η ορνιθολογική στην Agrotica 2012

Η Ορνιθολογική συμμετέχει στην 24η AGROTICA, τη Διεθνή Έκθεση Γεωργικών Μηχανημάτων, Εξοπλισμού & Εφοδίων η οποία θα πραγματοποιηθεί 1 - 5 Φεβρουαρίου 2012 στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο της HELEXPO στη Θεσσαλονίκη (Εγνατίας 154) και θα περιλαμβάνει πλήθος παράλληλων συνεδριακών και άλλων εκδηλώσεων, με στόχο την ενημέρωση και προσέλκυση επισκεπτών από όλη τη χώρα.

Τη συμμετοχή της Ορνιθολογικής μπορείτε να επισκεφτείτε στο Περίπτερο 7 (ισόγειο) στο stand 37.

Ωράριο λειτουργίας Τεταρτη (1/2), Πέμπτη (02/02), Παρασκευή (03/02), Κυριακή (05/02): 10.00 πμ -7.00μμ, Σάββατο (04/02): 10.00πμ – 8.00μμ.

Μπορείτε να περάσετε από το γραφεία μας για να προμηθευτείτε Δελτία Εισόδου από την Τριτη 31/1/12

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με το γραφείο της Ορνιθολογικης στη Θεσσαλονίκη, Καστριτσίου 8, τηλ. 2310-244245,thess@ornithologiki.gr .

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ - δελτίο τύπου του κ.Οικονόμου

Η ΔΗΜ.ΑΡ. και οι ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ανακοινώνουν την εκλογική και πολιτική συνεργασία των δυνάμεων της Δημοκρατικής Αριστεράς και του σοσιαλιστικού χώρου.

Την Δευτέρα 30-1-2012 και ώρα 12 π.μ. στην αίθουσα της ΕΣΗΕΑ , κοινή συνέντευξη τύπου του προέδρου της ΔΗΜ.ΑΡ. , Φ.Κουβέλη και του βουλευτή των ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ , Β.Οικονόμου.

ενάντια στην κλοπή των κινητών (μια πληροφορία απο τον κ.Σταμούλη)


Οι έμποροι κινητών διατηρούν κρυφή αυτήν την πληροφορία ώστε ο κλέφτης να συνεχίσει να χρησιμοποιεί τις υπηρεσίες της κινητής τηλεφωνίας και να καταναλώνει και παράλληλα, το θύμα της κλοπής, να αγοράσει άλλο κινητό και να συνεχίσει και αυτό να.....καταναλώνει.
Είναι ανάγκη να αποκτήσεις το serial number του κινητού σου.
Πληκτρολόγησε *#06# ( αστεράκι, δίεση, 06 , δίεση ) και στην οθόνη σου θα εμφανιστεί ένας κωδικός.
Αυτός ο κωδικός, μοναδικός στον κόσμο, είναι το serial number του κινητού σου.
Σημείωσέ τον και φύλαξέ τον κάπου. Αν σου κλέψουν το κινητό, ειδοποίησέ τον παροχέα σου και δώστου αυτό τον αριθμό.
Αυτό σημαίνει ότι το κινητό σου θα μπλοκαριστεί τελείως ακόμη και αν ο κλέφτης αλλάξει την κάρτα SIM.
Πιθανόν να μην ανακτήσεις το κινητό σου αλλά τουλάχιστον θα έχεις τη βεβαιότητα ότι ο κλέφτης δεν θα το χρησιμοποιήσει ποτέ.
Το ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟ είναι ότι αν όλοι το εφαρμόσουμε αυτό, η κλοπή κινητών είναι κάτι το τελείως άχρηστο.

"Αγρότυπος" ..το νέο τεύχος

δελτίο τύπου του Δήμου Μεγαρέων

web war!

άρθρο του Σ.Κωσταντά

δελτίο τύπου του Δήμου Μεγαρέων