O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2015

Νέο επεισόδιο ρύπανσης στο διυλιστήριο των ΕΛΠΕ στην Ελευσίνα

Η νέα δυσλειτουργία του διυλιστηρίου των ΕΛΠΕ στην Ελευσίνα, την Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου το απόγευμα, έφερε έντονη δυσοσμία, εκπομπές πυκνού καπνού από το σύστημα των πυρσών καθώς και καυσαερίων από τις καμινάδες.
Το ρυπαντικό επεισόδιο συνεχίστηκε όλη τη νύχτα και μάλιστα τη Δευτέρα το απόγευμα εκδηλώθηκε ακόμα πιο έντονα. Καμία από τις αρμόδιες αρχές (αδειοδοτούσα και ελεγκτικές) δεν προέβη σε ανακοίνωση για το θέμα.
Το γεγονός –που εξόργισε κυριολεκτικά τους κατοίκους– δεν κινητοποίησε διόλου τους Δημάρχους Ελευσίνας και Μάνδρας. Ο σχολιασμός του γεγονότος στην προσωπική ιστοσελίδα του Αντιπεριφερειάρχη στο Facebook, χωρίς να συνιστά αντίδραση της Αντιπεριφέρειας, είναι πέρα για πέρα άστοχος: Ο ελεγκτής (Τμήμα Περιβάλλοντος της Αντιπεριφέρειας), καλεί μέσω Facebook τον ελεγχόμενο (Διυλιστήριο ΕΛΠΕ), να ενημερώσει τους κατοίκους για το τι συνέβη! 
Πολύ περισσότερο: τα ΕΛΠΕ δεν εγκαλούνται από τον Αντιπεριφερειάρχη για την κατά συρροή ρυπογόνο λειτουργία τους, αλλά γιατί παρέλειψαν να ενημερώσουν τους κατοίκους… Όταν μάλιστα τα ΕΛΠΕ ούτε καν παραδέχονται πως τέτοια «περιστατικά» συνιστούν ρυπαντικά επεισόδια!

Δείτε όλες τις φωτογραφίες και το σχετικό βίντεο του ecoeleusis εδώ: