O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Τετάρτη 25 Απριλίου 2012

Τάσος Δέσκος: "ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ!"


«Αποφάσισαν χωρίς εμάς - Προχωράμε χωρίς αυτούς» - ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ!

Κάτι λιγότερο από δέκα ημέρες μας χωρίζουν από τις εθνικές εκλογές της 6ης Μαΐου. Εκλογές που χαρακτηρίζονται από όλους ως απρόβλεπτες όσο και ιστορικές, όχι τόσο λόγω του μεγάλου αριθμού των κομμάτων που μετέχουν στην εκλογική διαδικασία όσο για την κρισιμότητα τους στη μετέπειτα πορεία της ελληνικής οικονομίας και της χώρας μας γενικότερα.
Σε αυτές τις εκλογές το δίλημμα δεν είναι ευρώ ή δραχμή, όπως εντέχνως προσπαθούν τα «παπαγαλάκια του δικομματισμού» να αναδείξουν, αλλά συνέχιση ή σταμάτημα στον κατήφορο της οικονομικής και κοινωνικής ζωής του τόπου, στα συνεχιζόμενα άδικα και δυσβάσταχτα για όλους μας μέτρα, στα ψέματα και την ατιμωρησία των πολιτικών-μαριονεττών, που ενώ μας οδήγησαν στην εξαθλίωση έχουν τώρα το θράσος να μας ζητούν να τους επανεκλέξουμε για να μας σώσουν!
Είναι η ευκαιρία να τιμωρηθούν όλοι αυτοί που τόσα χρόνια καπηλεύτηκαν την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού και έφτασαν τη χώρα μας στο χείλος της καταστροφής. Και αυτοί βέβαια, οι υπεύθυνοι, δεν είναι κάποιοι άγνωστοι, έχουν ονοματεπώνυμο, είναι οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ.
Είναι αυτοί που προσκύνησαν το ΔΝΤ και την ΤΡΟΪΚΑ και συνεχίζουν απροκάλυπτα να το κάνουν ξεπουλώντας τον δημόσιο πλούτο της χώρας και την εθνική μας κυριαρχία.
Είναι αυτοί που υποθήκευσαν το μέλλον των παιδιών μας, αυτοί που έφτασαν τους ανέργους στη χώρα μας στο 1,2 εκατομμύρια, αυτοί που έχουν υπογράψει και άλλα επώδυνα μέτρα που θα εφαρμοστούν τον Ιούλιο του 2012, είναι αυτοί που σκύβουν το κεφάλι σε κάθε προσταγή των ξένων τοκογλύφων.
Αυτούς λοιπόν όλους πρέπει τώρα εμείς να τους απαξιώσουμε με την ψήφο μας, κλείνοντας τα αυτιά μας στις νέες προεκλογικές υποσχέσεις και τα ψευδοδιλλήματά τους.
Όσο για εκείνους-ες (νεόκοπους ή μη) που προσέρχονται σε αυτές τις εκλογές για να μετρήσουν την εκλογική τους δύναμη και που για να εξασφαλίσουν την υπαρξιακή τους υπόσταση παίρνουν μέρος σε προεκλογικά παιχνίδια αλλά και μετεκλογικές προσυμφωνίες εξουσίας, και δεν ενδιαφέρονται ούτε για το σταμάτημα της φτωχοποίησης του λαού μας ούτε για την αποτροπή του μαύρου μέλλοντος για την πατρίδα μας, θα πρέπει να τους δείξουμε με την αποδοκιμασία μας την ώρα της κάλπης ότι το πραγματικό πεδίο της μάχης είναι αλλού και όχι στις προσωπικές τους πολιτικές φιλοδοξίες-ματαιοδοξίες. Οι μάσκες τους έπεσαν. Δεν μπορεί, όπως λέει ο λαός μας, εκεί που πρώτα έφτυναν τώρα να πηγαίνουν να φιλήσουν!
Το ερώτημα λοιπόν που τίθεται σε αυτές τις εκλογές είναι ένα: “Με το Μνημόνιο και τους ντόπιους εκφραστές του, ή με τις αντιμνημονιακές δυνάμεις και την ισότιμη συνεργασία τους για μια προοδευτική διακυβέρνηση της χώρας και έξοδο από την κρίση;
Εμείς, συμπαρατασσόμαστε ξεκάθαρα με τη δεύτερη επιλογή και καλούμε κάθε πολίτη να στηρίξει τη μόνη πολιτική δύναμη που σε όλο αυτό το διάστημα των δύο-τριών τελευταίων ετών στάθηκε συνεπής στις αρχές και στις θέσεις της και αγωνίστηκε σθεναρά, ασκώντας προγραμματική αντιπολίτευση μέσα και έξω από την βουλή, ενάντια στον καταιγισμό των αντιλαϊκών μέτρων και των νόμων που ψηφίστηκαν, τον Συνασπισμό Ριζοσπαστικής Αριστεράς (ΣΥ.ΡΙΖ.Α.).
Τον μοναδικό αριστερό σχηματισμό που όχι μόνο έχει καταθέσει ολοκληρωμένη, ουσιαστική και απολύτως εφαρμόσιμη πρόταση εξουσίας για την έξοδο της χώρας από τον βρόγχο των παγκόσμιων τοκογλύφων και των ντόπιων εκφραστών τους, αλλά και που είναι ο μόνος που προτείνει τη συνεργασία όλων των προοδευτικών - αριστερών δυνάμεων με σκοπό την αλλαγή πορείας της χώρας μας προς μια αναπτυξιακή κοινωνική κατεύθυνση.
Καλούμε λοιπόν όλους τους πολίτες, ανεξαρτήτως τι ψήφιζαν μέχρι σήμερα, να σκεφτούν συνετά, να αναλάβουν τις ιστορικές τους ευθύνες, να κλείσουν ερμητικά τα αυτιά τους στην τρομοκρατία που ασκείται μεθοδικά από μερίδα των ΜΜΕ με την καλλιέργεια του φόβου αλλά και του ψευτοδιλήμματος περί δήθεν ακυβερνησίας, και να ακούσουν τη φωνή της συνείδησης, της αξιοπρέπειας και του προσωπικού τους χρέους απέναντι στις επόμενες γενιές, στηρίζοντας τον ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ Ενωτικό Κοινωνικό Μέτωπο, ως τη δύναμη ελπίδας και ανατροπής για μια αριστερή προοδευτική διακυβέρνηση.


Τάσος Δέσκος
Μέλος της Τ.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Μεγάρων & Νέας Περάμου
Επικεφαλής δημοτικής παράταξης «Ενεργοί Πολίτες Μεγάρων & Νέας Περάμου»

Κάλεσμα Ενωτικής Κίνησης Αντίστασης Ενεργών Πολιτών Μεγάρων

Η Ενωτική Κίνηση Αντίστασης Ενεργών Πολιτών Μεγάρων καλεί όλους τους συμπολίτες μας, τις δυνάμεις αντίστασης, εργαζόμενους, άνεργους και όσους πλήττονται από τις οικονομικές και κοινωνικές πολιτικές που ακολουθούνται στη χώρα μας ώστε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να οργανώσουμε τις απαραίτητες κοινωνικές αντιστάσεις που θα ανακόψουν την επίθεση που πραγματοποιείται εναντίον μας.

Η πρωτοβουλία έχει ξεκάθαρα χαρακτηριστικά κινήματος και σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί εγχείρημα για δημιουργία κόμματος. Έτσι κι αλλιώς, οι επερχόμενες εκλογές δεν πρόκειται να αλλάξουν κάτι από το ζοφερό παρόν στο οποίο ζούμε. Η πραγματική κοινωνική αλλαγή θα έρθει μονάχα όταν οι πολίτες αυτό-οργανωθούν, εξοστρακίζοντας από το πολιτικό σκηνικό όλους τους αντιπροσώπους που ως τώρα πίστεψαν και προδόθηκαν απ’ αυτούς.

Απευθυνόμαστε σε κάθε δημοκρατικά ευαισθητοποιημένο πολίτη που θεωρεί υποχρέωσή του την συμμετοχή στα κοινά, με απώτερο στόχο την μαζικοποίησή μας, την επικοινωνία με άλλες ομάδες στην Ελλάδα και τη Νότια Ευρώπη, και τον συντονισμό των δράσεών μας ώστε να επανακτήσουμε τον χαμένο υλικό, πνευματικό και ψυχικό πλούτο που οι τραπεζίτες και οι πολιτικάντηδες έκλεψαν απ’ την καθημερινότητά μας. Αναζητούμε την ανατροπή του φασισμού στις χώρες μας και την επανίδρυση πραγματικής δημοκρατίας.

Καλούμε τους συμπολίτες μας την Τετάρτη 25 Απριλίου στις 19:30 στην αίθουσα «Νισαία» στην παραλία Βαρέας σε ανοιχτή συνέλευση ώστε να συνδιαμορφώσουμε τις θέσεις μας και να οργανώσουμε τις δράσεις μας.

Θέματα προς συζήτηση:

- Μαζική άρνηση πληρωμών για χαράτσια, δάνεια τραπεζών, μη ανταποδοτικών φόρων.
- Δωρεάν στέγη, ενέργεια, παιδεία και περίθαλψη για όλους & παραγωγική αυτάρκεια στο δήμο.
- Απαγόρευση έλευσης περιφερειακών βουλευτών που ψήφισαν τα μνημόνια στην πόλη μας.

Η συνέλευση λειτουργεί αμεσο-δημοκρατικά και προτάσεις προς συζήτηση ή ψήφιση μπορεί να καταθέτει ο κάθε παρευρισκόμενος.

Πηγή: http://www.middlearth.gr (Εφημερίδα "Άποψη")

"Ματίας ο Α΄" της Άλκης Ζέη από το 2ο Λύκειο Μεγάρων

Δελτίο τύπου Δήμου Μεγαρέων

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΔΗΜΟΣ ΜΕΓΑΡΕΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Αρ.ΔΤ:0089/20-04-2012


Θέμα: Αντιμετώπιση κουνουπιών στην περιφέρεια του Δήμου Μεγαρέων

Σε μέτρα περιορισμού εστιών ανάπτυξης κουνουπιών προβαίνουν οι Υπηρεσίες Καθαριότητας, Πρασίνου και Εξωτερικών Συνεργείων των Δημοτικών Κοινοτήτων Μεγάρων και Νέας Περάμου.

Τα μέτρα συμπεριλαμβάνουν καθαρισμό ρεμμάτων από βλάστηση ώστε να διευκολύνεται η κίνηση του νερού, καθαρισμό εγκαταλελειμμένων κτιρίων και χώρων ανεξέλεγκτης ρίψης απορριμμάτων, καθαρισμό φρεατίων ομβρίων και επιχωμάτωση μικρών κοιλοτήτων του εδάφους οι οποίες κατακρατούν νερό.

Χωρίς λόγια!!