O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Πέμπτη 30 Ιουλίου 2009

Η 'ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ' ΖΗΤΑΕΙ ΤΗΝ ΣΥΓΚΛΙΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΔΕΞΑΜΕΝΩΝ ΤΩΝ ΕΛΠΕ


Σταμούλης Γρηγόρης

Δημοτικός Σύμβουλος

Επικεφαλής «ΔΥΝΑΜΙΚΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ»

ΠΡΟΣ: Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου Μεγάρων

ΚΟΙΝ.: Τοπικό Τύπο

Σιθνιδών 72 – Μέγαρα 19100

Τηλ : 6932393981 – fax : 22960 24560

e- mail: stamgrig@yahoo.gr

Μέγαρα 27 Ιουλίου 2009

ΘΕΜΑ: Πιθανή Μετεγκατάσταση Δεξαμενών ΕΛΠΕ στην Περιοχή Μεγάρων

Κύριε Πρόεδρε

Αποφασίστηκε από τα ΕΛΠΕ η οριστική απομάκρυνση των δεξαμενών υγρών καυσίμων από την περιοχή Περάματος Πειραιά.

Απ’ ότι διαφαίνεται τα ΕΛΠΕ δεν πρόκειται να περιορίσουν τον κύκλο δραστηριοτήτων. Απεναντίας μάλιστα. Επομένως είναι πολύ πιθανόν τις υπόψη δεξαμενές πετρελαιοειδών να τις μεταφέρουν σε άλλη περιοχή.

Επειδή στο Πέραμα Μεγάρων διαθέτουν ήδη αντίστοιχες δεξαμενές, δεν αποκλείεται να τις μετεγκαταστήσουν εκεί ή σε κάποια άλλη περιοχή των Μεγάρων, αφού είναι γνωστό, πως όταν πρόκειται για κάτι ενοχλητικό ή ρυπογόνο την περιοχή μας σκέφτονται πρώτα.

Είναι βέβαιο, ότι η κατοικημένη και οικολογικά ευαίσθητη περιοχή του Περάματος δεν αντέχει άλλες ρυπογόνες και επικίνδυνες δραστηριότητες.

Είναι επιβεβλημένο λοιπόν, να ξεκινήσει άμεσα η αντίδραση (το προλαμβάνειν κάλλιον του θεραπεύειν) όχι μόνο, για να μην μετεγκαταστήσουν στην περιοχή μας τις δεξαμενές, που απομακρύνουν από το Πέραμα Πειραιά κατόπιν των πιέσεων και των αγώνων των κατοίκων, αλλά και για την απομάκρυνση των υπαρχουσών στην περιοχή μας δεξαμενώνπετρελαιοειδών.

Κύριε Πρόεδρε

Κατόπιν των παραπάνω παρακαλώ, όπως εγγράψετε στα θέματα ημερησίας διάταξης του Δημοτικού Συμβουλίου και το εξής: «προοπτική μεταφοράς των δεξαμενών πετρελαιοειδών από το Πέραμα Πειραιά στην περιοχή μας», προκειμένου να ληφθεί ρητή και κατηγορηματική απόφαση, πως δεν πρόκειται να δεχθούμε πιθανή μετεγκατάσταση των δεξαμενών υγρών καυσίμων από το Πέραμα Πειραιά, ούτε στην εγκατάσταση τωνΕΛΠΕ στο Πέραμα Μεγάρων, αλλά ούτε και σε οποιαδήποτε άλλη θέση της περιοχής Μεγάρων.

Η δε απόφαση αυτή να κοινοποιηθεί σε όλους τους αρμοδίους, (Υπουργείο Ανάπτυξης, ΕΛΠΕ κ.λ.π.)

Γρηγόρης Σταμούλης

Δημοτικός Σύμβουλος

Επικεφαλής «ΔΥΝΑΜΙΚΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ»

Ψήφισμα των κατοίκων του Χαιδαρίου για τα σδηροδρομικά έργα στο Ποικίλο και το όρος Αιγάλεω


Οι κάτοικοι στο Χαΐδάρι σε συνέλευσή τους εξέδωσαν ψήφισμα για την περιβαλλοντική καταστροφή στο Ποικίλο και το όρος Αιγάλεω, λόγω των έργων που γίνονται για την κατασκευή της σιδηροδρομικής γραμμής Ικονίου-Ασπροπύργου...
δείτε το ψήφισμα στο :
http://www.scribd.com/doc/17699180/APODEIKTIKA-STOIXEIA