O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Παρασκευή 24 Ιουνίου 2011

Η εταιρεία "Ολυμπία Οδός" καταστρέφει, χωρίς να δίνει λογαριασμό σε κανέναν; Ο δήμος στέκεται παρατηρητής στην καταστροφή!

Αναδημοσιεύουμε σήμερα ένα συνταρακτικό ρεπορτάζ - αποκάλυψη της εφημερίδας "ΑΙΧΜΗ", όπου καταγγέλλεται η καταστροφή ενός επαρχιακού δρόμου των Μεγάρων από την εταιρεία "Ολυμπία Οδός" για να αυξήσει το πρανές της Εθνικής Οδού!

Συγκεκριμένα, όπως καταγγέλλεται και όπως διαπιστώνουμε στις σχετικές φωτογραφίες, καταστράφηκε ο δρόμος στο λόφο Στίκα για να αυξηθεί το πρανές της εθνικής οδού! Ο δρόμος στο λόφο είχε κατασκευαστεί από το ΥΠΕΧΩΔΕ στα πλαίσια μελέτης ανάπλασης της περιοχής!

Να θυμίσουμε ότι η ίδια εταιρεία ήταν υπεύθυνη για την καταστροφή δεκάδων δενδρυλλίων
για την εγκατάσταση εργοταξίου παραγωγής ασφαλτομίγματος. Το εργοτάξιο δεν λειτούργησε μετά την αντίδραση του τότε δημάρχου, αλλά κανείς δεν λογοδότησε. Φυσικά δεν αποκαταστάθηκε τίποτα από την καταστροφή.

Το γεγονός είναι πρωτάκουστο ακόμα και για τα δεδομένα της τραγικής μας χώρας, της χώρας του μπάχαλου και της αρπαχτής.

Αλλά και οι τοπικές αρχές που είναι και με τι ασχολούνται επιτέλους; Κάποια ανακοίνωση, κάποια αντίδραση από τον δήμαρχο; Τίποτα; Η δημοσίευση του ρεπορτάζ έγινε στις 17 του μηνός. Το γραφείο τύπου του δήμου προφανώς δεν έμαθε κάτι από το γεγονός!

Όργιο αυθαιρεσίας της "Ολυμπίας Οδού" στο λόφο Στίκα!!!

Επιχείρηση της Περιφέρειας σε οικισμό Αθιγγάνων στα Μέγαρα

.

Αυτοψία στην περιοχή του οικισμού Αθιγγάνων στη θέση Βλυχό του Δήμου Μεγάρων πραγματοποίησε μικτό κλιμάκιο αποτελούμενο από το Τμήμα Περιβάλλοντος και Υδροοικονομίας της Περιφερειακής Ενότητας Δυτικής Αττικής, την Ελληνική Αστυνομία και τη Διεύθυνση Περιβαλλοντικής Υγιεινής και Υγειονομικού Ελέγχου Δυτ. Τομέα της Περιφέρειας Αττικής. Η επιχείρηση έγινε μέσα στα πλαίσια των όσων αποφασίστηκαν στη σύσκεψη της Αντιπεριφερειάρχη Δυτ. Αττικής κας Σταυρούλας Δήμου με τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης κο Θεόδωρο Πάγκαλο και τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη κο Μανώλη Όθωνα, για τη διενέργεια αυτοψιών από μικτά κλιμάκια σε δραστηριότητες που ρυπαίνουν το περιβάλλον και σε χώρους που παρουσιάζουν περιβαλλοντικά προβλήματα σε ολόκληρη τη Δυτική Αττική. Σημειώνουμε ότι εδώ και ένα μήνα διενεργούνται καθημερινά επιχειρήσεις στις περιοχές Ασπροπύργου, Ζεφυρίου, Άνω Λιοσίων και Μεγάρων.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης στο Βλυχό εντοπίστηκαν απορρίψεις στερεών αποβλήτων εκσκαφών και κατεδαφίσεων, απορρίμματα καθώς και υπολείμματα καύσης υλικών αποβλήτων και ελαστικών σε κοινόχρηστους χώρους του οικισμού.

Σε μία από τις περιπτώσεις εντοπίστηκαν οι υπεύθυνοι, οι οποίοι αφού έκαψαν ζαντολάστιχα σε ακάλυπτο χώρο, συνελήφθησαν από τις Αστυνομικές Δυνάμεις να τα μεταφέρουν με όχημα. Για τους εν λόγω υπευθύνους, η υπηρεσία μας ξεκίνησε τη διαδικασία εξέτασης και επιβολής διοικητικών κυρώσεων.

Με δεδομένο ότι η απόρριψη αποβλήτων επί του εδάφους καθώς και η καύση αυτών προκαλούν ρύπανση και περιβαλλοντική υποβάθμιση, οι υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Δυτικής Αττικής, προειδοποιούν ότι θα συνεχίσουν τους ελέγχους και σε άλλες περιοχές όπου παρατηρούνται παρόμοια φαινόμενα.

Η προστασία του περιβάλλοντος και η διασφάλιση της υγείας των πολιτών αποτελούν καθημερινή μας μέριμνα και βασική προτεραιότητα για την περιοχή μας


http://www.atticafreepress.gr

πάλι τα ίδια στη χωματερή των Μεγάρων!

Πυρκαγιά ξέσπασε στις 3:15 τα ξημερώματα στη χωματερή των Μεγάρων.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχείρησαν τέσσερα οχήματα της πυροσβεστικής με 12 πυροσβέστες, αρκετές υδροφόρες και σκαπτικά οχήματα του δήμου.

http://www.atticafreepress.gr

Η "Φλόγα της Ελπίδας" στη Ν.Πέραμο!


"Θέλω να νικήσω! Αν όμως δεν τα καταφέρω βοηθήστε με να προσπαθήσω με θάρρος!"


Όρκος των Special Olympics




Από Φλόγα της Ελπίδας σε φλόγα της ΝΤΡΟΠΗΣ...

Άρθρο κ.Γιώργου Βαρελά:

Άρθρο κας Μερόπης Δόλλα:

"Άποψη" 16/6/11

Πολεοδομία με "δύο μέτρα και δύο σταθμά"!

"Άποψη" 16/6/11

Δελτίο Τύπου "Κατάργηση της Δ.Ο.Υ Μεγάρων"

Ο βουλευτής Αττικής του ΛΑ.Ο.Σ., κ. Μάκης Βορίδης κατέθεσε ερώτηση σχετικά με τις προθέσεις της κυβέρνησης να καταργήσει την Δ.Ο.Υ. Μεγάρων. Συγκεκριμένα ο κ. Βορίδης, κατέθεσε στον Υπουργό Οικονομικών την παρακάτω ερώτηση:

Με ανακοίνωσή του ο Εμπορικός Σύλλογος Μεγάρων διαμαρτύρεται για την πρόθεση της κυβέρνησης να καταργήσει τη Δ.Ο.Υ. Μεγάρων και να την συγχωνεύσει με την Δ.Ο.Υ Ελευσίνας.

Στην συγκεκριμένη ανακοίνωση, αναφέρεται ότι η πόλη των Μεγάρων υπήρξε ιστορικά η διοικητική πρωτεύουσα της Επαρχίας Μεγαρίδος, ενώ σύμφωνα με την απογραφή του 2001 είναι ο μεγαλύτερος σε πληθυσμό δήμος της Δυτικής Αττικής (37.000 κάτοικοι) και ο τρίτος μεγαλύτερος σε έκταση δήμος της χώρας. Τέλος επισημαίνεται ότι η περιοχή αποτελεί έδρα 4.000 επιχειρήσεων.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

Είναι όντως στις προθέσεις της κυβέρνησης η συγχώνευση της Δ.Ο.Υ. Μεγάρων με την Δ.Ο.Υ. Ελευσίνας; Αν ναι, γιατί;

δελτίο τύπου του βουλευτλη κ. Π.Ασπραδάκη

δελτίο τύπου του κ.Οικονόμου

O Βουλευτής Αττικής και Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΑΡΜΑΤΟΣ ΠΟΛΙΤΩΝ έκανε σήμερα, την ακόλουθη δήλωση:

«Το ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΑΡΜΑ ΠΟΛΙΤΩΝ δεν θα ψηφίσει το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα γιατί δεν δίνει λύσεις στα προβλήματα του τόπου. Εμείς, προτείνουμε ανατροπή του Μνημονίου, αναδιάρθρωση του εξωτερικού χρέους και την ανασυγκρότηση της πατρίδας».