O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Παρασκευή 24 Ιουνίου 2011

Η εταιρεία "Ολυμπία Οδός" καταστρέφει, χωρίς να δίνει λογαριασμό σε κανέναν; Ο δήμος στέκεται παρατηρητής στην καταστροφή!

Αναδημοσιεύουμε σήμερα ένα συνταρακτικό ρεπορτάζ - αποκάλυψη της εφημερίδας "ΑΙΧΜΗ", όπου καταγγέλλεται η καταστροφή ενός επαρχιακού δρόμου των Μεγάρων από την εταιρεία "Ολυμπία Οδός" για να αυξήσει το πρανές της Εθνικής Οδού!

Συγκεκριμένα, όπως καταγγέλλεται και όπως διαπιστώνουμε στις σχετικές φωτογραφίες, καταστράφηκε ο δρόμος στο λόφο Στίκα για να αυξηθεί το πρανές της εθνικής οδού! Ο δρόμος στο λόφο είχε κατασκευαστεί από το ΥΠΕΧΩΔΕ στα πλαίσια μελέτης ανάπλασης της περιοχής!

Να θυμίσουμε ότι η ίδια εταιρεία ήταν υπεύθυνη για την καταστροφή δεκάδων δενδρυλλίων
για την εγκατάσταση εργοταξίου παραγωγής ασφαλτομίγματος. Το εργοτάξιο δεν λειτούργησε μετά την αντίδραση του τότε δημάρχου, αλλά κανείς δεν λογοδότησε. Φυσικά δεν αποκαταστάθηκε τίποτα από την καταστροφή.

Το γεγονός είναι πρωτάκουστο ακόμα και για τα δεδομένα της τραγικής μας χώρας, της χώρας του μπάχαλου και της αρπαχτής.

Αλλά και οι τοπικές αρχές που είναι και με τι ασχολούνται επιτέλους; Κάποια ανακοίνωση, κάποια αντίδραση από τον δήμαρχο; Τίποτα; Η δημοσίευση του ρεπορτάζ έγινε στις 17 του μηνός. Το γραφείο τύπου του δήμου προφανώς δεν έμαθε κάτι από το γεγονός!