O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Παρασκευή, 23 Σεπτεμβρίου 2011

"ΟΧΙ, ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ!!!"

"Πνοή" 15/9/11 (απ' τη σκοπιά ενός ΜΕΓΑΡΙΤΗ), σελ.11
"Αιχμή" 16/9/2011, σελ.3

...για τα εγκαίνια του κολυμβητηρίου στο ΚΕΕΔ!

"Τα δύο τελευταία κυρίως χρόνια που η βαθιά κρίση, στην οποία από πολύ καιρό έχει μπει η χώρα μας, βγήκε στην επιφάνεια με όλες τις επώδυνες συνέπειες λίγα είναι εκείνα τα σημεία αναφοράς στα οποία εναποθέτουμε τις ελπίδες μας και παίρνουμε κουράγιο, έστω και σε ηθικό -αν θέλετε- επίπεδο. Παρά τις περιορισμένες αρμοδιότητές του, τουλάχιστον για μένα προσωπικά, αυτός που έχει την εμπιστοσύνη και τον σεβασμό μου είναι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, τόσο ως πρόσωπο, όσο και ως θεσμός.
Πιστεύω στους θεσμούς, όλης της ιεραρχίας της πολιτικής ζωής και ειλικρινά θα ήθελα να προστατεύονται αποτελώντας τις νησίδες ασφαλείας μας. Θα ήθελα τα γραφεία και οι σύμβουλοί τους να δημιουργούσαν τις προϋποθέσεις εκείνες που θα έδιναν σε όλους εμάς την ευκαιρία να τους αφήνουμε στο απυρόβλητο. Δυστυχώς όμως καθόλου δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο και γι' αυτό βρίσκονται εκτεθειμένοι στην κριτική μας..."

Μερόπη Δόλλα

...η συνέχεια στο παρακάτω άρθρο:


"Άποψη" 15/9/11, σελ.8

Εκδήλωση ενημέρωσης και προληπτικού ελέγχου οστεοπόρωσης στα Μέγαρα

Ανακοίνωση του Κινήματος "ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ"


«ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΓΩΝΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ»

Το κίνημα «Δεν πληρώνω» γεννήθηκε από τις κοινωνικές ανάγκες της εποχής
και αποτελεί σάρκα από τη σάρκα όλων των εκμεταλλευόμενων κοινωνικών στρωμάτων. Μάχεται ακατάπαυστα εδώ και δύο χρόνια, προασπιζόμενο τον κοινωνικό χαρακτήρα των δημόσιων αγαθών. Θεμελιώδης πολιτική θέση και άξονας δράσης του κινήματός μας αποτελεί η δωρεάν και ελεύθερη πρόσβαση του λαού σε όλα τα αγαθά που είναι απαραίτητα για την αξιοπρεπή διαβίωσή του. Διεκδικούμε αγωνιστικά δωρεάν παιδεία, υγεία, δρόμους, δημόσιους χώρους, Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, νερό, ηλεκτρικό, όλα τα φυσικά αγαθά (π.χ. παραλίες, δάση) και κάθε άλλο αγαθό κοινωνικού χαρακτήρα για κάθε άνθρωπο, Έλληνα ή μετανάστη.

Τα τελευταία μέτρα που εφαρμόζονται στη χώρα μας αποτελούν μέτρα πρωτοφανούς αγριότητας. Τα νέα εξαθλιωτικά χαράτσια περιλαμβάνουν καταιγίδα εκτάκτων εισφορών και ανηλεή φορολόγηση και της παραμικρής ακίνητης περιουσίας, που με κόπο απέκτησε ο λαός, μέσω του εισπρακτικού μηχανισμού της ΔΕΗ. Η πρόσβασή μας στο ηλεκτρικό ρεύμα, που αποτελεί κοινωνικό αγαθό απαραίτητο για την επιβίωσή μας, εξαρτάται πλέον από τη «φιλευσπλαχνία» που θα δείξει η τρόικα και οι διεθνείς και ντόπιοι μεγαλοτραπεζίτες. Μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ θα εισπράττεται εκβιαστικά στο εξής μία σειρά νέων αδυσώπητων χαρατσιών. Οι διεθνείς τοκογλύφοι μέσω της ντόπιας μαριονέττας τους (ελληνική κυβέρνηση) μας απειλούν ευθέως ότι αν δεν εισπράξουν τα λύτρα τους θα μας βυθίσουν στο σκοτάδι.

Το ερώτημα που μπαίνει πλέον στο λαό ως καθήκον είναι το εξής: Για πόσο θα σκύβουμε το κεφάλι αφήνοντας ένα μάτσο τραμπούκους εκμεταλλευτές να κλέβουν την ίδια μας τη ζωή; Πότε επιτέλους θα υψώσουμε ανάστημα και θα πάρουμε τις ζωές μας πίσω;

Καλούμε τους εργαζόμενους στη ΔΕΗ να μην γίνουν φοροεισπράκτορες. Η θέση τους είναι με τον λαό και όχι με την κατοχική κυβέρνηση του μνημονίου.

Καλούμε όλους τους εκμεταλλευόμενους,
να επιλέξουν το δρόμο του συλλογικού αγώνα συμμετέχοντας ενεργά στις ανοιχτές «Επιτροπές Αγώνα δεν Πληρώνω» που σχηματίστηκαν από τους από κάτω για τους από κάτω. Σας καλούμε να ενώσουμε τις φωνές και τις γροθιές μας και να διεκδικήσουμε με αταλάντευτο αγώνα τις ζωές μας πίσω, έως ότου βυθίσουμε εμείς τους από πάνω στο σκοτάδι της ιστορίας και πάρουμε επιτέλους τις τύχες στα χέρια μας.

- ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΤΟΥΣ

- ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ

- ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΡΝΗΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΑ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ

- ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΚΛΕΒΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΒΥΘΙΣΟΥΝ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ


Πηγή: www.oxidiodia.gr, www.denplironodenplirono.com

Το "ΧΑΡΙΣΜΑ" σήμερα στην παραλία Ελευσίνας


Το Φεστιβάλ Αισχυλείων πάει Κινηματογράφο!

ΣΗΜΕΡΑ:
"ΧΑΡΙΣΜΑ" της Χριστίνας Ιωακειμίδη

με τους Βάσω Καβαλιεράτου, Μάκη Παπαδημητρίου, Γιάννη Τσορτέκη, Δονάτο Τάτση, Φωτεινή Κοντουδάκη, Ανδρέα Κοντόπουλο, Σταυρούλα Λογοθέτη, Σοφία Σεϊρλή

ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΡΟΜΑΝΤΙΚΗ ΚΟΜΕΝΤΙ, ΕΝΑ "ΠΑΡΑΜΥΘΙ" ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΜΕ ΕΝΑ ΑΙΣΙΟΔΟΞΟ ΜΗΝΥΜΑ. ΟΤΙ ΔΗΛΑΔΗ ΜΕΡΙΚΕΣ ΦΟΡΕΣ ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΙΚΑ ΑΔΥΝΑΤΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ΔΥΝΑΤΟ.

Ώρα έναρξης: 8.30μμ / Γενική είσοδος: 5 Ευρώ

Πηγή: www.aisxylia.gr