O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2010

κάποιοι δεν ησυχάζουν ούτε στις γιορτές!




Μέσα στις γιορτές, εργοτάξιο ασφαλτομίγματος (;) εγκαταστάθηκε μέσα στο χώρο του αεροδρομίου και βρίσκεται σε πλήρη λειτουργία!
Να επισημάνουμε ότι η λειτουργία του πολιτικού αεροδρομίου στην Πάχη, είχε ξεκινήσει δήθεν προσωρινά και μόνο για την κάλυψη των αναγκών των Ολυμπιακών Αγώνων. Από τότε, η προσωρινή λειτουργία έγινε μόνιμη! Φύτρωσαν βοηθητικές εγκαταστάσεις και κτήρια που στεγάζουν ιδιωτικές εταιρείες μαθητείας για ερασιτέχνες πιλότους.

Η λειτουργία του πολιτικού αεροδρομίου είχε συνοδευτεί μάλιστα από διάφορες υποσχέσεις περί τουριστικής και οικονομικής ανάπτυξης της περιοχής. Φυσικά τίποτα από όλα αυτά δεν υπήρξε. Απλώς η περιοχή φορτώθηκε άλλη μια επικίνδυνη και ρυπογόνο δραστηριότητα, χωρίς καμία αντίδραση από την τοπική αυτοδιοίκηση

Ο δήμος υποχρεούται επειγόντως να παρέμβει και να μας ενημερώσει δημόσια για τα ακόλουθα:

  • Είναι νομότυπες οι εργασίες στον χώρο του αεροδρομίου; Υπάρχει σχετική άδεια;
  • Είναι νόμιμη η λειτουργία του πολιτικού αεροδρομίου; Υπάρχουν οι σχετικές άδειες;
  • Οι επεκτάσεις και οι διάφορες δραστηριότητες εντάσσονται σε κάποιο σχεδιασμό;
  • Υπάρχει κάποια ωφέλεια της τοπικής κοινωνίας από τη λειτουργία του πολιτικού αεροδρομίου;
  • Τι πρωτοβουλίες σκοπεύει να αναλάβει άμεσα και προς πια κατεύθυνση;

αναγκαίες επισημάνσεις για την απομάκρυνση του εργοταξίου ασφαλτομίγματος

Αγαπητοί φίλοι,
Διαβάζοντας το άρθρο σας για το το εργοτάξιο ασφαλτομίγματος στην είσοδο της πόλης και για την άμεση αντίδραση του Δήμου Μεγαρέων πρέπει να σας επισημάνω τα εξής:
Η "Νέα Πνοή΄" μετά από καταγγελία του πρώην αντιδημάρχου Γιώργου Παπαβασίλη ενημέρωσε τους πολίτες πρώτη από όλους από την πρώτη στιγμή, τον Μεγαρικό λαό για το θέμα αυτό. Ο δήμος αφού άφησε να εξελιχθεί και να δημιουργηθεί το εργοτάξιο και μετά τις δεκάδες κραυγές αγωνίας όλων μας, αποφάσισε να το σφραγίσει και να επέμβει.
Αν ο Τύπος και τα Blogs δεν ξεσηκώνονταν να είστε βέβαιοι πως το εργοτάξιο θα λειτουργούσε κανονικά και θα μας προσέφερε τώρα τις καρκινογόνες αναθυμιάσεις του. Σε καθημερινή βάση η "Νέα Πνοή" πίεζε τον δήμο {το γνωρίζουν καλά όσοι εκ του δήμου ασχολήθηκαν με το θέμα} για να μην λειτουργήσει το εργοτάξιο!
Αυτά προς αποκατάσταση της αλήθειας.
Νικόλαος Νικόλιζας
Δημοσιογράφος

Δεν πληρώνουμε διόδια! Οι εταιρείες πρέπει να φύγουν!

Να καταργηθούν οι συμβάσεις τους και η συνέχιση των εργασιών να γίνει με τη μορφή δημοσίων έργωνΔυναμικό άνοιγμα των διοδίων της Λεπτοκαρυάς πραγματοποιήθηκε χθες Σάββατο 18 Δεκεμβρίου 2010 από τις 11:00 ως τις 15:00 από φορείς και πολίτες της Πιερίας. Επί 4 ώρες όλα τα οχήματα περνούσαν ελεύθερα από το σταθμό διοδίων της Ν. Πιερίας, χωρίς να πληρώνουν το αντίτιμο που απαιτεί η παραχωρησιούχος εταιρεία. Καθ όλη τη διάρκεια της κατάληψης του σταθμού δύο ομάδες πολιτών κρατούσαν τις μπάρες σηκωμένες και διένειμαν χιλιάδες έντυπα με το σήμα της δράσης και πληροφορίες σχετικά με τη διαδικασία διέλευσης, την άρνηση πληρωμής και τις πιθανές συνέπιες για του οδηγούς.

«Η άρνηση πληρωμής του αντιτίμου των διοδίων δεν είναι παράνομη πράξη! Χιλιάδες πολίτες σε ολόκληρη την Ελλάδα σπρώχνουν την μπάρα χωρίς να πληρώσουν και καμία από τις εταιρείες δεν τόλμησε να στραφεί νομικά ενάντια στους πολίτες. Παράνομες φαίνεται να είναι οι ίδιες οι εταιρίες, οι συμβάσεις και τα έργα τους και όχι οι πολίτες που διεκδικούν αυτό που τους ανήκει.

Την Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2010, τοιχοκολλήθηκε από το πολεοδομικό γραφείο Καπανδριτίου η απόφαση σφράγισης των αυθαίρετων ακινήτων της Νέα Οδός Α.Ε. στις Αφίδνες, στο Πολυδένδρι και στη Μαλακάσα. Συγκεκριμένα, η σφράγιση αφορούσε στους οικίσκους είσπραξης διοδίων στη Μαλακάσα και στο Πολυδένδρι (κόμβος Καπανδριτίου), καθώς και στο κτίριο γραφείων και λοιπούς οικίσκους του σταθμού διοδίων Αφιδνών (και έπεται συνέχεια για τα υπόλοιπα αυθαίρετα). Η απόφαση αποτελεί συνέχεια της απόρριψης των ενστάσεων της εταιρείας, που έλαβε χώρα στις 30 Νοεμβρίου 2010. Άραγε έλεγξε η Πολεοδομία της Νομαρχίας Πιερίας τις οικοδομικές άδειες του σταθμού Αιγινίου, των κτισμάτων στη Λεπτοκαρυά και των 2 σταθμών εξυπηρέτησης οδηγών που αναγείρονται έξω από τη Σκοτίνα; Έλεγξαν οι υπάλληλοι της Νομαρχίας κατά πόσο είναι νόμιμο ή όχι το επικίνδυνο ζικ-ζακ του παράδρομου στο σημείο αυτό; Η αρμόδια πολεοδομική αρχή στο Καπανδρίτι είχε το δικαίωμα να το πράξει, το έπραξε και δικαιώθηκε.

Η άρνηση πληρωμής του αντιτίμου των διοδίων, το «δεν πληρώνουμε», θα βοηθήσει τη χώρα να απαλλαγεί από τις ληστρικές συμβάσεις που, κακώς και παράτυπα, έχει συνάψει το ελληνικό κράτος με τις εταιρείες και με απίστευτη επιπολαιότητα έχουν επικυρωθεί από την Ελληνική Βουλή», δηλώνουν μέλη της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας και παραπέμπουν σε αντίστοιχα κινήματα πολιτών στην κεντρική Ευρώπη, τα οποία κατάφεραν να ξεφορτωθούν τις αιμοβόρες βδέλλες των PPP.

«Οι εταιρείες αυτές πρέπει να φύγουν, οι συμβάσεις πρέπει να καταργηθούν και η συνέχιση των εργασιών πρέπει να γίνει με τη μορφή των δημοσίων έργων. Αυτός είναι ο στόχος μας και θα τον πετύχουμε! Αγωνιζόμαστε για το συμφέρον της χώρας μας, του τόπου μας και των παιδιών μας. Θα ακυρώσουμε τις συμβάσεις στην πράξη», λένε οι ενεργοί πολίτες της Πιερίας.

Παρά το τσουχτερό κρύο οι διαδηλωτές όχι μόνο δεν πτοήθηκαν, αλλά απεναντίας, αυθόρμητα, αποφάσισαν να επαναλάβουν τη δάση την 24η Δεκεμβρίου από τις 11:00 έως τις 13:00. Κάτοικοι του Πλαταμώνα, της Σκοτίνας, της Λεπτοκαρυάς και του Λιτοχώρου, με τη βοήθεια της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας, συγκρότησαν μια ομάδα 70 ατόμων (ονομαστικά), η οποία ανανέωσε το ραντεβού για την επόμενη Παρασκευή, υποσχόμενη ένα χριστουγεννιάτικο άνοιγμα των διοδίων σε ...εορταστικό κλίμα. Η πλειοψηφία των πολιτών που θα συμμετέχουν στο άνοιγμα της επόμενης Παρασκευής είναι καταστηματάρχες της Ν. Πιερίας που πλήττονται δραματικά από τον αποκλεισμό της περιοχής τους. «Την Παρασκευή θα διαδηλώσουμε και θα γιορτάσουμε ταυτόχρονα στο δρόμο, με μεζέδες, ντόπιο κρασί και ψητό …στην άσφαλτο» έλεγε ο κ. Γιώργος Μπούρος πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Πιερίας στους συγκεντρωμένους πολίτες, λίγο πριν τη λήξη της κατάληψης.

σινή συγκέντρωση έλαβαν μέρος μεταξύ άλλων η αντιπεριφερειάρχης Πιερίας Σοφία Μαυρίδου, ο δήμαρχος Δίου κ. Παπαχρήστος Γρηγόρης, ο δήμαρχος Πύδνας κ. Βασιλειάδης Δημήτρης, ο πρόεδρος του επιμελητηρίου Πιερίας Ηλίας Χατζηχριστοδούλου, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του δήμου Δίου - Ολύμπου Κώστας Δημόπουλος, τα μέλη της Επιτροπής Αγώνα κατά των νέων διοδίων, Αγγελίδης Παναγιώτης, Ηλίας Τσιτλακίδης και Ευγένιος Παπαδόπουλος, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Πιερίας Γιώργος Μπούρος, πολλοί νεοεκλεγέντες δημοτικοί σύμβουλοι του νέου καλλικρατικού δήμου της Νότιας Πιερίας, όπως και πλήθος μέλών της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας κ.α.

--

Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας (ΕΟΔνΠ)
Φλέμινγκ 19, Κατερίνη 601 00
Τηλ. 23510 31906 / Φαξ 23510 34 174
info@otoposmou.gr & www.otoposmou.gr

Άλλη μία δημοσίευση για το σεμινάριο παρατήρησης πουλιών στο Βουρκάρι

Ο... Δούρειος Ίππος κάηκε


Απέτυχε η προσπάθεια να μετατρέψουν τον θεσμό του Προέδρου της Δημοκρατίας σε Δούρειο Ίππο με στόχο την άλωση της Οίτης. Το Κίνημα των Πολιτών, σε αντίθεση με τους Τρώες, δεν πιάστηκε στον ύπνο.

Τα πράγματα έγιναν ως εξής: Αιφνίδια την Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου, έγινε γνωστή η έλευση του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Παπούλια στην περιοχή των μεταλλείων της ΕΛΜΙΝ (συμφερόντων Βαρδινογιάννη) στα Δυο Βουνά της Οίτης, το Σάββατο 4 Δεκεμβρίου! Πρόκειται για μια εξορυκτική επιχείρηση που επεμβαίνει ακόμη και στον πυρήνα του Εθνικού Δρυμού της Οίτης, μια περιοχή που θεωρητικά έχει ορισθεί ως απόλυτης προστασίας της φύσης... Διαβάστε περισσότερα