O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012

Η μόλυνση των υπογείων υδάτων της Μεγαρίδας άρχισε να εμφανίζεται από το 2000 !


Δόθηκε στη δημοσιότητα από την Ειδική Γραμματεία Υδάτων του ΥΠΕΚΑ η τεχνική έκθεση με τίτλο «Ποιότηhttp://www.blogger.com/img/blank.gifτα επιφανειακών και υπόγειων υδάτων της χώρας: περίοδος αναφοράς 2000-2008» η οποία συντάχθηκε στο πλαίσιο ενημέρωσης του Εθνικού Συμβουλίου Υδάτων σύμφωνα με τα οριζόμενα στον Ν3199/2003 και παρουσιάζει την ποιότητα των επιφανειακών και υπόγειων υδάτων της χώρας, όπως αυτή προκύπτει από την αξιολόγηση των αποτελεσμάτων των προγραμμάτων παρακολούθησης του Γενικού Χημείου του Κράτους της περιόδου 2006-2008 και του Ινστιτούτου Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών της περιόδου 2000-2008.

Η έκθεση αυτή παρουσιάζει σημαντικά ελλείμματα, αφού όπως και η ίδια τονίζει:
  • υπήρξε αραιή πυκνότητα των σημείων μετρήσεων
  • οι αναλυτικές μέθοδοι δεν ήταν ακόμα σύμφωνες με τα πρότυπα ποιότητας του περιβάλλοντος

Παρόλα αυτά σε πολλές από τις παραμέτρους που χρησιμοποιούνται για την εκτίμηση της ποιότητας των υπογείων υδάτων, η περιοχή μας φαίνεται να βρίσκεται στο κόκκινο ήδη από το την περίοδο 2000-2008!

Δημοσιεύουμε σήμερα τους σχετικούς χάρτες που δόθηκαν στη δημοσιότητα. Άραγε οι προηγούμενες δημοτικές διοικήσεις γνώριζαν κάτι για όλα αυτά; Ενημερώθηκαν ποτέ για τις μετρήσεις;

Είναι προφανές ότι το καμπανάκι για την μόλυνση του υδροφόρου ορίζοντα των Μεγάρων είχε κτυπήσει αρκετά νωρίς.

Κάποιοι που όφειλαν να γνωρίζουν, είτε δεν το πήραν χαμπάρι είτε το αγνόησαν. Τα αποτελέσματα αυτής της δημοτικής πρακτικής αρχίζουμε να τα αντιλαμβανόμαστε πλέον απτά σήμερα, μετά τα αλλεπάλληλα δημοσιεύματα για την ανίχνευση του καρκινογόνου εξασθενούς χρωμίου σε δείγματα νερού από τον Μεγαρικό κάμπο.

Το ζήτημα της ποιότητας των υπόγειων υδάτων της περιοχής είναι εξαιρετικά σοβαρό για το μέλλον της Μεγαρίδας. Οι υπεύθυνοι των προηγουμένων δημοτικών διοικήσεων για την παρακολούθηση και την προάσπιση του φυσικού περιβάλλοντος μας όλα αυτά τα χρόνια ήταν φυσικά συγκεκριμένοι. Οφείλουν να απαντήσουν.

Η σημερινή δημοτική διοίκηση οφείλει να ανακοινώσει και να αναπτύξει ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα για την ανατροπή της υφιστάμενης κατάστασης και την προάσπιση της ποιότητας της ζωής των κατοίκων.







διαβάστε την πλήρη έκθεση εδώ !

Δείτε ένα ακόμα πρόσφατο σχετικό δημοσίευμα στον τοπικό τύπο:
"Αιχμή" 10/02/2012, σελ.6

ένοπλη αιματηρή ληστεία στη Νέα Πέραμο!


Ένας αστυνομικός τραυματίστηκε βαριά στην κοιλιακή χώρα και ένας πολίτης ελαφρά, κατά τη διάρκεια ένοπλης ληστείας που έγινε χθές στις 6 το απόγευμα σε κοσμηματοπωλείο στη Νέα Πέραμο.

Πέντε άγνωστοι οπλισμένοι με καλάσνικοφ εισέβαλαν στο κοσμηματοπωλείο και άρπαξαν χρήματα και κοσμήματα.
Το κοσμηματοπωλείο βρίσκεται σε πολύ κοντινή απόσταση από τον αστυνομικό σταθμό της Νέας Περάμου γι’ αυτό ένας από τους αστυνομικούς έσπευσε στο σημείο της ληστείας.

Τότε οι δράστες κατά τη διαφυγή τους άνοιξαν πυρ με τα καλάσνικοφ με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στην κοιλιά ο αστυνομικός, ενώ από εξοστρακισμό σφαίρας τραυματίστηκε ελαφρά διερχόμενος πολίτης.

Οι δράστες διέφυγαν με δύο τζιπ και αυτή την ώρα είναι σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση της αστυνομίας για τον εντοπισμό και τη σύλληψή τους.

Ο αστυνομικός διακομίστηκε στο Θριάσιο Νοσοκομείο Ελευσίνας.
http://www.protothema.gr

Δύο πρόσφατες φωτογραφίες από το... "στέκι των Φλαμίγκο"!


Επτά ακόμα φλαμίγκο φιλοξενήθηκαν στον υγρότοπο των Μεγάρων, "Βουρκάρι" 11-02-2012:



ο δήμαρχος για τις ιχθυοκαλλιέργειες

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ:

ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ Η ΚΟΙΝΗ ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΥΔΑΤΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

Για μία ακόμη φορά, ο Δήμαρχος Μεγαρέων κ. Ιωάννης Μαρινάκης μίλησε για τις καταστροφικές συνέπειες που θα επιφέρει η χωροθέτηση των υδατοκαλλιεργειών στην περιοχή μας, και ζήτησε την απόσυρση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης για τις υδατοκαλλιέργειες.

Συγκεκριμένα την Πέμπτη 09/02/2012 είχε συνάντηση, στα γραφεία του ΚΚΕ στον Περισσό, με τη Γ.Γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ κα Αλέκα Παπαρήγα.

Στη συνάντηση συμμετείχαν εκ μέρους του ΚΚΕ εκτός της κας Παπαρήγα, η βουλευτής κα Δ. Μανωλάκου και το μέλος της Κ.Ε. κ. Π. Μεντρέκας, και εκ μέρους της Συντονιστικής επιτροπής των φορέων ενάντια στην ΚΥΑ για τις υδατοκαλλιέργειες εκτός του Δημάρχου κ. Μαρινάκη, ο Δήμαρχος Επιδαύρου κ. Κ. Γκάτζιος, ο Αντιδήμαρχος Επιδαύρου κ. Γ. Βερδελής και ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Πόρου Δημοτικός Σύμβουλος κ. Γ. Δημητριάδης.

Ο κ. Μαρινάκης, μαζί με τα άλλα μέλη της συντονιστικής επιτροπής των φορέων, ανέφερε ότι έχουν προσφύγει κατά της Κοινής Υπουργικής Απόφασης στο Συμβούλιο της Επικρατείας, γιατί η ΚΥΑ αφ’ ενός δεν ελήφθη νόμιμα και αφ΄ ετέρου υποβαθμίζει την περιοχή μας.

Το ΚΚΕ, παρ’ ότι δεν είναι κατά της ανάπτυξης των υδατοκαλλιεργειών όταν αυτές σέβονται το περιβάλλον, στην προκειμένη περίπτωση ζητά να αποσυρθεί η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) για την περαιτέρω ανάπτυξη και μεγέθυνση των υδατοκαλλιεργειών, αφού αυτή εξυπηρετεί συμφέροντα, απαλλάσσει τις επιχειρήσεις υδατοκαλλιεργειών από την ανάγκη περιβαλλοντικής αδειοδότησης, και δεν ελήφθησαν υπ’ όψη οι γνώμες των γνωμοδοτικών οργάνων και των τοπικών κοινωνιών.

Στη συνέχεια ο Δήμαρχος Μεγαρέων κ. Ιωάννης Μαρινάκης παρέστη στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής, όπου μετά από πρόταση του Δήμου Μεγαρέων είχε τεθεί στην ημερήσια διάταξη το υπ’ αριθμόν 15 θέμα ‘’Συζήτηση σχετικά με την «Έγκριση Ειδικού Πλαισίου Χωροταξικού Σχεδιασμού για τις υδατοκαλλιέργειες και της στρατηγικής μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων αυτού» (ΚΥΑ 31722/04-11-2011, ΦΕΚ Β΄/ 2505/04-11-2011)’’.

Κατά τη συζήτηση του θέματος, έλαβε το λόγο ο Δήμαρχος Μεγαρέων και ανέφερε τα εξής:

«Για τη συγκεκριμένη Κοινή Υπουργική Απόφαση είχαμε λάβει μέρος ως Δήμος στη διαβούλευση. Όμως δεν ακουστήκαμε. Στο Δήμο μας, στην περιοχή ΄΄Κάτω Αλώνι΄΄ στην Κακιά Σκάλα έχει ήδη δοθεί μία άδεια. Σε μία περιοχή ιδιαίτερου φυσικού κάλλους, που αν θα την επισκεφθείτε, πραγματικά θα λυπηθείτε για αυτούς τους ανθρώπους που πήραν τέτοιες αποφάσεις και έδωσαν αυτήν την άδεια. Και επειδή το γνωρίζουμε ότι αυτοί οι άνθρωποι παίρνουν αυτές τις αποφάσεις κάτω από το πρίσμα άλλων συμφερόντων, δε θα επιτρέψουμε ως τοπική κοινωνία την εφαρμογή αυτών των αποφάσεων.

Εμείς βεβαίως προσβάλλαμε αυτήν την απόφαση, προσφύγαμε στο Συμβούλιο Επικρατείας και ζητήσαμε και αναστολή της εκτέλεσής της. Για τη συγκεκριμένη Κοινή Υπουργική Απόφαση είχαμε λάβει μέρος στη διαβούλευση. Είχαμε πάρει μία ομόφωνη απόφαση στο Δημοτικό Συμβούλιο. Όταν όμως μία ομόφωνη απόφαση της τοπικής κοινωνίας δεν λαμβάνεται υπ’ όψη, δεν λαμβάνεται επίσης υπ΄ όψη η απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, ερχόμαστε προ αποτελέσματος που μία απόφαση πάρθηκε με παράνομο τρόπο. Αυτή την απόφαση, αυτές τις κατάπτυστες ενέργειες όχι μόνο τις καταδικάζουμε αλλά δεν πρόκειται να τις κάνουμε πράξη.

Ζητώ τη συμπαράσταση του Περιφερειακού Συμβουλίου, σε μία τέτοια προσπάθεια που αφορά στο Εθνικό Χωροταξικό Πλαίσιο για τις υδατοκαλλιέργειες, όχι μόνον για την περιοχή των Μεγάρων, αλλά για όλες τις περιοχές της Ελλάδας.

Θέλω λοιπόν να είναι σύμφωνη η απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου και να ευθυγραμμιστούμε, ώστε να ακυρωθεί αυτή η απόφαση. Θέλω επίσης να σας ευχαριστήσω που φέρατε το θέμα στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής».

Το θέμα συζητήθηκε εκτενέστατα και ελήφθη ομόφωνη απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, ώστε να ζητηθεί αναστολή εκτέλεσης της Κοινής Υπουργικής Απόφασης για τις υδατοκαλλιέργειες και επανεξέτασής της.


ανακοίνωση του δήμου για το εξασθενές χρώμιο στον υδροφόρο ορίζοντα της περιοχής

Καθησυχαστικοί οι αρμόδιοι φορείς για το εξασθενές χρώμιο.

Την διαβεβαίωση ότι η ποσότητα εξασθενούς χρωμίου το οποίο βρέθηκε σε τρεις γεωτρήσεις στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Μεγαρέων, δεν εμπνέει ανησυχία για την υγεία των πολιτών και ταυτόχρονα ότι θα ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για να μηδενιστεί η πιθανότητα δυσφήμισης των ποιοτικών αγροτικών προϊόντων της περιοχής των Μεγάρων, έδωσαν οι αρμόδιοι φορείς Δήμου και Περιφέρειας.

Η αντίδραση της διοίκησης ήταν άμεση. Αμέσως μετά την ενημέρωση για τα αποτελέσματα του ελέγχου στις γεωτρήσεις, οργανώθηκε ευρεία σύσκεψη (Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου) στην αίθουσα συμβουλίου της Αντιπεριφέρειας με τη συμμετοχή Περιφέρειας, Δήμου Μεγαρέων, Μάνδρας και Ελευσίνας αλλά και εκπροσώπων, όλων των φορέων που εμπλέκονται στο ζήτημα. Μεταξύ αυτών η Ειδική Γραμματέας Περιβάλλοντος, ο Γενικός Επιθεωρητής Περιβάλλοντος, εκπρόσωπος του ΙΓΜΕ, της ΕΥΔΑΠ, εκπρόσωποι της Διεύθυνσης Υδάτων, εκπρόσωποι συλλόγων κλπ. Η διευρυμένη σύνθεση στη σύσκεψη, διασφαλίζει την πρόθεση της Διοίκησης να δημοσιοποιήσει όλα τα δεδομένα και ταυτόχρονα να μην αφήσει κανένα ενδεχόμενο παρερμηνείας για τις επιπτώσεις των μετρήσεων.

Ο Δήμαρχος Μεγαρέων, ο οποίος μετείχε στη σύσκεψη, καθησυχάζει τους πολίτες και τονίζει ότι "πρέπει όλοι να διατηρήσουν τη ψυχραιμία τους, να τηρήσουν υπεύθυνη στάση και να βγάζουν τα συμπεράσματά τους με βάση τα επίσημα στοιχεία, τις μετρήσεις και τις διαβεβαιώσεις των αρμόδιων φορέων". Ο Δήμαρχος Ιωάννης Μαρινάκης διαβεβαιώνει ότι:

  • Τα αποτελέσματα από τις μετρήσεις στις τρεις γεωτρήσεις στις περιοχές Βένιζα και Τούτουλη, ανίχνευσαν ποσότητες εξασθενούς χρωμίου ελάχιστα πάνω από τα ανώτατα όρια που θέτει η ελληνική πολιτεία.

  • Στο νερό που χρησιμοποιείται για άρδευση, ακόμη κι αν ανιχνεύονται μεγαλύτερες από τις επιτρεπόμενες ποσότητες χρωμίου, δεν επηρεάζονται οι καλλιέργειες. Είναι χαρακτηριστικό ότι σε περιοχές της Αττικής έχουν εμφανιστεί πολύ μεγαλύτερες ποσότητες χρωμίου στο νερό και διαδοχικές ανεξάρτητες μελέτες έδειξαν ότι δεν έχει επηρεαστεί η αγροτική παραγωγή

  • Αν και έχουν υπάρξει επίσημες διαβεβαιώσεις ότι το νερό από τις συγκεκριμένες γεωτρήσεις δεν θα επηρέαζε την υγεία των πολιτών ακόμη κι αν το έπιναν, η Διοίκηση του Δήμου είναι σε εγρήγορση και λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα.

Ανεξάρτητα από τις επίσημες διαβεβαιώσεις και το δεδομένο ότι η πολύ μικρή απόκλιση από τα επιτρεπτά όρια εξασθενούς χρωμίου στο νερό, η Διοίκηση του Δήμου, λειτούργησε άμεσα και έλαβε πολύ αυστηρά μέτρα ελέγχου. Πρωταρχικός στόχος να διασφαλιστεί η αγροτική παραγωγή και να εκμηδενιστεί η πιθανότητα των αρνητικών επιπτώσεων που θα είχε στην οικονομική δραστηριότητα της περιοχής, η διάδοση της φήμης του «εξασθενούς χρωμίου» που θα υπονόμευε τα αγροτικά προϊόντα της Μεγαρικής γης. Έτσι ο Δήμος Μεγαρέων:

  • Έχει ήδη έρθει σε συνεννόηση με το ΙΓΜΕ (Ινστιτούτο Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών) και ξεκινά ο έλεγχος σε όλες τις γεωτρήσεις και τα πηγάδια της περιοχής για να μην υπάρχει καμία αμφιβολία για τα αρδευτικά ύδατα της περιοχής

  • Έχει τεθεί σε εφαρμογή σχέδιο για την υδροδότηση της περιοχής των συγκεκριμένων γεωτρήσεων από τον αγωγό της ΕΥΔΑΠ στην περιοχή της "Έξω Βρύσης".

Η Διοίκηση του Δήμου και ο Δήμαρχος προσωπικά τονίζει και θέλει να γίνει απόλυτα κατανοητό ότι τα αυστηρά μέτρα ελέγχου δεν σχετίζονται με την επικινδυνότητα των υδάτων στις τρεις συγκεκριμένες γεωτρήσεις. Η Διοίκηση είναι υποχρεωμένη να εξαντλήσει την αυστηρότητά της, για να αποτρέψει κάθε πιθανότητα δυσφήμισης των αγροτικών προϊόντων της περιοχής.

Επίσης επαναλαμβάνει ότι η υγεία των πολιτών σε καμία περίπτωση δεν τίθεται υπό οποιονδήποτε κίνδυνο γιατί ο Δήμος υδροδοτείται από την ΕΥΔΑΠ και εξετάζεται η δυνατότητα να υδροδοτηθούν και οι υπόλοιπες περιοχές του Δήμου από το Δίκτυο της ΕΥΔΑΠ μέχρι να ολοκληρωθούν όλες οι έρευνες στις γεωτρήσεις και τα πηγάδια της περιοχής, ώστε να εξαλειφθεί πλήρως ή όποια ανησυχία έχει προκληθεί στους πολίτες του Δήμου.


ανακοινώσεις απο το δήμο

προσλήψεις ανέργων απο το δήμο

μείωση εγγυητικής προς ΕΥΔΑΠ

ίδρυση σχολής γονέων

Θ.Κουτρούκης: "Το εργατικό εισόδημα στο εκτελεστικό απόσπασμα"

"Πνοή" 9/2/2012, σελ.27

κι όμως, κυκλοφορούν ανάμεσα μας! ένα σημείωμα



Σταδίου 19-21
Διώροφο διατηρητέο κτίριο. Το αρχικό κτίσμα οικοδομήθηκε την περίοδο 1870-1881 σε σχέδια του γνωστού αρχιτέκτονα Ernest Ziller (1837-1923) σε νεοκλασικό ρυθμό. Την περίοδο 1914-1920 πραγματοποιήθηκε σημαντική επέμβαση σε ρυθμό Νεομπαρόκ, που στέγασε τον κινηματογράφο «ΑΤΤΙΚΟΝ», σε σχέδια του αρχιτέκτονα Αλέξανδρου Νικολούδη (1874-1944), από τις πρώτες χρήσεις του οπλισμένου σκυροδέματος. Το 1982 απέκτησε δεύτερη κινηματογραφική αίθουσα «Απόλλων» στο υπόγειο του κτιρίου.

Αυτό είναι ένα από τα 9 διατηρητέα ιστορικά κτήρια της Αθήνας που χθες παραδόθηκαν στις φλόγες από ανεγκέφαλους εγκληματίες. Το κτήριο στέγαζε έναν από τους ομορφότερους κινηματογράφους στην Ευρώπη. Η φασιστικής έμπνευσης επίθεση μας γέμισε θλίψη και οργή.
Θλίψη και αηδία γιατί ανάμεσα μας κυκλοφορούν αυτά τα ανθρώπινα υποπαράγωγα που ταυτίζουν την τέχνη και τον πολιτισμό με τα σκουπίδια -υλικά και πνευματικά, που παράγουν τα ίδια .
Οργή, γιατί ο καθ ύλην αρμόδιος υπουργός (Προστασίας του Πολίτη! ...που να μη βασκαθεί) παραμένει ακόμα στη θέση του.
Στην Ιαπωνία ο αντίστοιχος Υπουργός θα έκανε δημοσίως χαρακίρι. Σε μια πολιτισμένη Ευρωπαική πρωτεύουσα θα παραιτείτο την επομένη.
Μα εδώ μιλάμε για Υπουργάρα! Ο κ.Παπουτσής! (ναι, αυτός που μας έχει δωρήσει το αγκυροβόλιο στη Ρεβυθούσα και έχει γράψει στα παλιά του τα παπούτσια τους κατοίκους αυτού του δήμου και τον δήμαρχο).
Είναι και αυτή μια όψη της εθνικής μας κρίσης. Ίσως η σημαντικότερη.
Πολιτισμική!
Α.Ν.

www.tiramolas.com... ένα νέο σάιτ ειδήσεων ...

Άλλος ένας ιστότοπος με δημοσιογραφικές και άλλες ειδήσεις προστέθηκε στον διαδικτυακό μας κόσμο: http://www.tiramolas.com/.
Θα το βρήτε στα λίνκς των ειδήσεων του vourkari.

Ευχόμαστε στο νέο ιστότοπο μακροημέρευση και .... καλές ειδήσεις!

ένα μήνυμα απο τον Γρηγόρη Σταμούλη

ο Βασίλης Οικονόμου για την ψήφιση του μνημονίου

«Νομίζω πως χθες είδαμε την τελευταία ημέρα της πολιτικής Πομπηίας μιας τάξης που καταρρέει. Αυτά που έκαναν όλα αυτά τα χρόνια με την διαχείριση, τα ξανακάνουν και σήμερα, προσπαθώντας να ρίξουν τα βάρη της ευθύνης σ' αυτούς που δεν φταίνε. Στους εργαζόμενους. Δυστυχώς και το δεύτερο Μνημόνιο θα είναι μια επανάληψη του πρώτου. Η ίδια επιχειρηματολογία, η ίδια μεθοδολογία, η ίδια αποτυχία. Ο αργός θάνατος στον οποίον καταδικάζεται ο ελληνικός λαός θα είναι πολύ επώδυνος».

Παντελής Ασπραδάκης: γιατί ψήφισα ΝΑΙ στο μνημόνιο

Η απόφασή μου να ψηφίσω το μνημόνιο ήταν από τις πιο δύσκολες αποφάσεις που έχω κληθεί ποτέ να πάρω. Μιλώντας καθημερινά με τους συμπολίτες μου στην Περιφέρεια Αττικής βίωσα τον προβληματισμό και την αγανάκτησή τους, πολλές φορές, για τη μνημονιακή πολιτική που ακολουθήθηκε μέχρι σήμερα, ταυτόχρονα όμως ένοιωσα και την αγωνία των περισσοτέρων για μια Ελλάδα χρεοκοπημένη χωρίς αύριο. Ως νέος βουλευτής μπήκα με όνειρα να προσφέρω στους συμπολίτες μου που με εμπιστεύθηκαν και αντιμετώπισα ένα κυκεώνα προβλημάτων που απαιτούσε άμεσες και δύσκολες λύσεις. Να τα παρατήσω ήταν ο εύκολος δρόμος αλλά καθήκον και ευθύνη ήταν να παλέψω ακούγοντας τη φωνή και τα προβλήματα των πολιτών της Περιφέρειας Αττικής αλλά και αυτά που περνάει η χώρα μας.

Σήμερα, δυο χρόνια μετά το πρώτο μνημόνιο δεν έχει ακουστεί μια συγκροτημένη πρόταση που να βγάζει τη χώρα από το αδιέξοδο, κάτι που θα έδινε επιχειρήματα ακλόνητα και να καταψηφίσω τη δανειακή σύμβαση. Πολλά από όσα περιλαμβάνει το νέο μνημόνιο είναι δυσβάσταχτα για τον έλληνα εργαζόμενο αλλά η έξοδος της χώρας από την Ευρωζώνη σημαίνει φτώχεια, χρεωκοπία της Ελλάδας με ανυπολόγιστες συνέπειες.

Ένα τόσο κρίσιμο διακύβευμα απαιτούσε εκ μέρους μου συνειδητή και ξεκάθαρη βούληση, πέρα από κάθε προσωπικό συμφέρον αλλά και πέρα από οποιαδήποτε κομματική πειθαρχία. Το όχι ήταν ευκολότερο, το ναι σαφώς πολύ δύσκολο, ιδιαίτερα όταν πλήγεται ο φτωχός έλληνας και η μεσαία τάξη.

Εύχομαι και ελπίζω σε εύλογο χρονικό διάστημα οι θυσίες του ελληνικού λαού να έχουν χειροπιαστό αποτέλεσμα με την ισχυροποίηση της χώρας στην Ευρωζώνη και την αλληλεγγύη των εταίρων μας ακλόνητη, έτσι ώστε να πορευτούμε αργά αλλά σταθερά σε δρόμους ανάπτυξης. Ανάπτυξη η οποία και θα φέρει νέες θέσεις εργασίας για τους νέους μας, δημιουργικότητα και επιχειρηματικότητα στο μέσο Έλληνα και μια Ελλάδα δυνατή σε κοινούς δρόμους και σε συνεργασία με τα υπόλοιπα σύγχρονα ευρωπαϊκά κράτη.

ΔΗΛΩΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΒΛΑΧΟΥ

«Διεκδίκησα το δικαίωμα να δώσω στη χθεσινή συζήτηση, ψήφο κατά συνείδηση. Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας το αρνήθηκε. Προτίμησα να κοιτώ τους πολίτες στα μάτια από μια βολική επανεκλογή.

Ψήφισα όχι, πρώτον από συνέπεια στις μέχρι τώρα θέσεις της Νέας Δημοκρατίας και δεύτερον γιατί η μέχρι τώρα πολιτική των περικοπών, έχει αποδειχθεί αδιέξοδη.

Θέλω να ευχαριστήσω τους συμπολίτες μου της Αττικής, για τη στήριξή τους καθώς και την εμπιστοσύνη τους για νέους κοινούς αγώνες».

στην "α" που κυκλοφορεί