O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2010

Δημοσιεύουμε σήμερα την επιστημονική έκθεση της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας για τον υδροβιότοπο του Βουρκαρίου. Η σημαντικότετη αυτή έκθεση , εκτός από την ιδιαίτερη σημασία που έχει από την επιστημονική ορνιθολογική σκοπιά, τοποθετεί το ζήτημα της οριοθέτησης του υγροβιοτόπου για πρώτη φορά με συγκεκριμένο τρόπο και με αντικειμενικά κριτήρια. Η μελέτη έγινε από ειδικούς επιστήμονες και είναι ίσως η πρώτη φορά που το ζήτημα τίθεται με τρόπο αντικειμενικό βασιζόμενη σε εξειδικευμένα επιστημονικά ορνιθολογικά κριτήρια. Φυσικά και θα πρέπει να θεωρηθεί ως η βάση για την - επιτέλους - οριοθέτηση του υδροβιότοπου Στο θέμα αυτό θα επανέλθουμε. Αυτή η έκθεση περιέχει χάρτες και προτάσεις που αξίζει να μελετηθούν από όλους μας!

η επιστημονική έκθεση της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας για το Βουρκάρι Μεγάρων




eoe vourkari

ενα ενδιαφέρον δημοσίευμα απο την 'Επικαιρότητα'

ανακοίνωση του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Δυτικής Αττικής

...Καθημερινά, σε δεκάδες επιχειρήσεις στην περιοχή του Θριασίου Πεδίου, οι μεγαλοεργοδότες εκβιάζουν, τρομοκρατούν και απολύουν εργαζόμενους. Καθημερινό φαινόμενο είναι η καθυστέρηση καταβολής δεδουλευμένων, οι απλήρωτες υπερωρίες και η ανασφάλιστη εργασία....

διαβάστε την ανακοίνωση εδώ