O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Παρασκευή 8 Απριλίου 2011

Η ΕΕ απειλεί την Ελλάδα με πρόστιμο για την ανεπαρκή επεξεργασία των αστικών λυμάτων. Ο Επίτροπος δυστυχώς αναφέρθηκε και στα Μέγαρα...!


Με εκ νέου παραπομπή στο Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης απειλεί η Κομισιόν την Ελλάδα για τη μη επεξεργασία των λυμάτων στο Θριάσιο πεδίο και σε άλλους 9 οικισμούς της Ελλάδας, σύμφωνα με την απάντηση (31 Μαρτίου 2011) του Επιτρόπου Περιβάλλοντος κ. Ποτότσνικ σε σχετική ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Χουντή.
Ο κ. Ποτότσνικ χαρακτηρίζει απαράδεκτες τις μεγάλες καθυστερήσεις στα έργα επεξεργασίας αστικών λυμάτων σε 5 οικισμούς υψηλής δημογραφικής πυκνότητας (Μαρκόπουλο, Αρτέμιδα, Ραφήνα, Κορωπί, Νέα Μάκρη) που έχουν προβλεφθεί να ολοκληρωθούν το 2013 αντί του 2010. Ο Επίτροπος Περιβάλλοντος αναφέρει επίσης ότι στη Νέα Μάκρη απορρίφθηκε η τοποθεσία που επελέγη για το έργο.
Επιπλέον αναφέρει ότι στους οικισμούς Λιτόχωρο και Λευκίμμη οι εργασίες κατασκευής βρίσκονται σε εξέλιξη, ενώ στην Έδεσσα και τα Μέγαρα οι υποδομές επεξεργασίας αστικών λυμάτων έχουν ολοκληρωθεί αλλά δεν διατίθενται στοιχεία παρακολούθησης που να αποδεικνύουν ότι λειτουργούν σωστά.

Το πρόβλημα της λειτουργίας του βιολογικού καθαρισμού στα Μέγαρα έφτασε λοιπόν μέχρι και στην Ευρωπαϊκή Ένωση!
Εμείς εδώ βέβαια γνωρίζουμε ότι το πρόβλημα έχει και άλλες τραγικές διαστάσεις: είναι παγκοίνως γνωστό ότι σε πολλές περιπτώσεις σπίτια έχουν συνδέσει την αποχέτευση με το δίκτυο ομβρίων! Με αποτέλεσμα, φυσικά να συνεχίζεται η μόλυνση της παραλίας των Μεγάρων.

Ερώτημα που θα πρέπει άμεσα να απαντήσει ο Δήμος Μεγαρέων:
τι προτίθεται να κάνει σχετικά με τον έλεγχο καλής λειτουργίας του βιολογικού;
πώς θα επιβάλλει σε όλους ανεξαιρέτως τους δημότες την σύνδεση με το δίκτυο της αποχέτευσης;

Δυστυχώς εδώ δεν χωράνε μισόλογα και μέσες λύσεις. Ο βιολογικός καθαρισμός ή θα λειτουργεί σωστά ή όχι. Η παραλία των Μεγάρων θα είναι είτε καθαρή για κολύμβηση είτε θα είναι ένας βρώμικος βούρκος.

Περιμένουμε σαφείς απαντήσεις!

διαβάστε περισσότερες λεπτομέρειες:

http://www.tvxs.gr

http://www.ana.gr/anaweb/user/showprel?service=3&maindoc=9783558

http://www.syn.gr/gr/keimeno.php?id=22698

για το ανοιχτό λογισμικό! ...δεν ξέρετε; ...ώρα να μάθετε!


Το Σαββατοκύριακο 09-10/04 θα πραγματοποιηθεί στο ΤΕΙ Πειραιά το Openfest

2011,


μια γιορτή Ανοικτού Κώδικα/Ελεύθερου Λογισμικού!


Στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται αρκετά ενδιαφέρουσες ομιλίες, παρουσιάσεις

και


εργαστήρια για όσους ασχολείστε με το Ελεύθερο Λογισμικό ή θέλετε να μάθετε τι

είναι.


Δείτε τις παρουσιάσεις του 2010 για να πάρετε μια ιδέα του κλίματος που θα

βρείτε εκεί.


Ενισχύστε με την παρουσία σας το ΕΛ/ΛΑΚ και την εναλλακτική του φιλοσοφία!

για περισσότερες πληροφορίες διαβάστε εδώ

4ήμερο Παζάρι για το "Χαμόγελο του Παιδιού" στο Εργατικό Κέντρο Μεγάρων!

Η ΑΓΟΡΑ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΚΑΝΕΙ ΚΑΛΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΜΑΣ

ΕΝΩΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ

Η ΑΓΟΡΑ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΚΑΝΕΙ ΚΑΛΟ

ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΜΑΣ

Την περίοδο αυτή η χώρα μας βιώνει την χειρότερη οικονομική κρίση της μεταπολεμικής περιόδου. Μία κρίση που έχει γίνει αισθητή με τον πιο έντονο τρόπο στους οικονομικά ασθενέστερους, στους χαμηλόμισθους και μικροσυνταξιούχους, στους μικρομεσαίους επιχειρηματίες και ιδιαίτερα βεβαίως στους άνεργους, ο αριθμός των οποίων καθημερινά μεγαλώνει.

Δεν είναι του παρόντος να αναλύσουμε ποιοι ευθύνονται γι' αυτή την κρίση και εάν κάποιοι θα έπρεπε ήδη να είναι στη φυλακή και να τους έχουν κατασχεθεί οι περιουσίες, που προέκυψαν από παράνομο πλουτισμό.

Επειδή όμως αυτή η κρίση μας επηρεάζει και μάλιστα πολύ σοβαρά όλους θα πρέπει να σκεφθούμε, εάν μπορούμε και πως, να βοηθήσουμε, ώστε να την ξεπεράσουμε με τον πλέον ανώδυνο τρόπο και όσο γίνεται πιο γρήγορα.

Και τίθενται τα ερωτήματα. Μπορούμε εμείς οι απλοί πολίτες να προστατεύσουμε τις θέσεις εργασίας και να μειώσουμε την ανεργία; Μπορούμε να αναστείλουμε το κλείσιμο των καταστημάτων και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων; Μπορούμε να στηρίξουμε τους αγρότες, τον τουρισμό, τους εγχώριους παραγωγούς και να συμβάλουμε έτσι στην ευνοϊκή πορεία του ισοζυγίου εισαγωγών – εξαγωγών;

Η απάντηση είναι, ανεπιφύλαχτα, ναι, αρκεί βεβαίως να αλλάξουμε μερικές συνήθειές μας και να κάνουμε πράξη το σύνθημα ΄΄ΝΤΥΝΟΜΑΙ, ΤΡΩΩ, ΠΙΝΩ, ΚΑΝΩ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΕΛΛΗΝΙΚΑ΄΄, διότι έτσι στηρίζουμε την εγχώρια παραγωγή και κατά συνέπεια τις θέσεις εργασίας. Δηλαδή με άλλα λόγια δεν μένουμε άνεργοι και δεν μας μειώνουν τους μισθούς και τις συντάξεις.

Ας αποτινάξουμε επιτέλους την ξενομανία. Ας αφήσουμε κατά μέρος τις ξένες μάρκες, που στοιχίζουν και πανάκριβα.

Η ελληνική διατροφή φημίζεται διεθνώς ως η πλέον υγιεινή. Γιατί λοιπόν να τρώμε τα ξενόφερτα προϊόντα;

Η Ελλάδα είναι μία από τις ωραιότερες και τις πλέον ενδιαφέρουσες, τουριστικά, χώρες. Για ποιό λόγο να κάνουμε τουρισμό στο εξωτερικό. Τουλάχιστον ας γνωρίσουμε πρώτα τις θαυμάσιες ομορφιές της χώρας μας, που καλύπτουν και όλα τα γούστα.

Είναι καιρός να κατανοήσουμε, πως όλοι έχουμε πλέον, υποχρέωση να συμβάλλουμε, για να βγούμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα απ΄αυτή την οικονομική κρίση. Ένας τρόπος απλός και σίγουρος είναι με το να μην ξοδεύουμε, ει δυνατόν, ούτε ένα ευρώ για ξένα προϊόντα ή εκτός Ελλάδας.

Γρηγόρης Σταμούλης

Δημοτικός Σύμβουλος

Επικεφαλής ΕΝΩΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ

φιλανθρωπικό Πάσχα απο τον ΚΟΥΡΟ

για τους αδέσποτους συγκατοίκους μας!


Από φέτος καθιερώνεται η 4η Απριλίου ως Παγκόσμια Ημέρα των αδέσποτων ζώων. Προστίθεται ουσιαστικά δίπλα σε μία αντίστοιχη, την 4η Οκτωβρίου, όπου εορτάζεται η παγκόσμια ημέρα όλων των ζώων.

Είναι γνωστό ότι πολλά αδέσποτα ζώα περιφέρονται στις 2 πόλεις του νέου δήμου και σε όλη την επικράτειά του. Όσοι διαθέτουν την ελάχιστη ευαισθησία και αγάπη για τα έμψυχα όντα πονούν όταν αντικρίζουν εικόνες τραυματισμένων, πεινασμένων, εγκαταλειμμένων και δυστυχώς σκοτωμένων ζώων. Πίσω από κάθε τέτοιο γεγονός υπάρχουν ηθικοί και φυσικοί αυτουργοί. Είτε αυτοί που ανάγκασαν αυτά τα ζώα σε έναν τέτοιο τρόπο ζωής είτε αυτοί που δεν μερίμνησαν να μην υπάρξουν.

Στην περιοχή μας αυτή την περίοδο οι φιλόζωοι έχουν ενεργοποιηθεί προκειμένου να συσπειρωθούν και να δώσουν μαζικά λύση στο κοινωνικό ζήτημα που λέγεται «αδέσποτα ζώα». Πρόσφατα παρευρέθηκα σε συγκέντρωση φιλόζωων λαμβάνοντας θετικά μηνύματα για τον τρόπο που σκέπτονται αλλά και για τις συλλογικές και γεμάτες σύμπνοια ενέργειες που σκοπεύουν να υλοποιήσουν το προσεχές χρονικό διάστημα. Αυτή η εθελοντική πρωτοβουλία στελεχώνεται κυρίως από νέους ανθρώπους, κάτι εξαιρετικά αισιόδοξο. Πιστεύω ότι πρέπει να λειτουργήσει σαν παράδειγμα προς μίμηση σε όλη την μεγαρική και νεοπεραμιώτικη κοινωνία.

Προεκλογικά δεσμεύτηκα αν εκλεγώ δημοτικός σύμβουλος, είτε πλειοψηφίας είτε μειοψηφίας, να ασχοληθώ στον βαθμό που μού αναλογεί, για να δοθεί μία λύση στο πρόβλημα των αδέσποτων ζώων. Οι πολίτες με εμπιστεύτηκαν με την ψήφο τους δίνοντας μου την δυνατότητα να κάνω πράξη τις υποσχέσεις μου. Η θέση που έλαβα πρόσφατα στην προεδρία των Νομικών Προσώπων του δήμου αφορά ένα πολύπλευρο διοικητικό τμήμα με πολλές υποχρεώσεις και ευθύνες. Αυτό όμως δεν με εμπόδισε να καταθέσω επίσημα προτάσεις και να τις προωθήσω στο τοπικό συμβούλιο της δημοτικής κοινότητας Μεγάρων. Το τοπικό συμβούλιο με την σειρά του αποφάσισε να τις γνωμοδοτήσει στο δημοτικό συμβούλιο.

Σαν φιλόζωος εκτελώ καθημερινά το χρέος μου απέναντι στα δικά μου οικόσιτα ζώα αλλά και στα αδέσποτα της γειτονιάς μου. Όμως σαν μέλος της δημοτικής διοίκησης έχω επιπλέον υποχρέωση να συντελέσω ώστε να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο το οποίο δεν έχει μόνο πολιτικές προεκτάσεις. Άπτεται του πολιτισμού και της παιδείας μας.

Μία ημέρα σαν την 4η Απριλίου μας δίνεται η ευκαιρία να σκεφτούμε τους τετράποδους φίλους μας. Να αναρωτηθούμε τις ανάγκες και τις συνθήκες διαβίωσης του αδέσποτου σκύλου ή της αδέσποτης γάτας που περιφέρεται έξω από το σπίτι μας. Να κάνουμε την αυτοκριτική μας για το πως συμπεριφερόμαστε στα ζώα γενικότερα. Να αγωνιστούμε στο μέτρο των δυνατοτήτων μας να γίνει η πόλη πιο ανθρώπινη και οι άνθρωποι πιο φιλικοί με τα αδέσποτα.

Τέλος θέλω να συγχαρώ όλους τους πρωτεργάτες της δημιουργίας της «Φιλοζωϊκής Κίνησης Μεγάρων και Νέας Περάμου» καθώς και όλους τους ενεργούς φιλόζωους της περιοχής μας που καθημερινά μάχονται να σιτίσουν ή ακόμα και να στειρώσουν τους αδέσποτους… συνδημότες μας.

ΚΛΕΑΝΘΗΣ ΒΑΡΕΛΑΣ

ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΝΟΜΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΙ

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΕΓΑΡΕΩΝ

Ανακοίνωση Κέντρου Πληροφόρησης Νέων Δήμου Μεγαρέων

Το ΚΕΝΤΡΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΝΕΩΝ του Δήμου Μεγαρέων ξεκινά και πάλι τη λειτουργία του!

Στον υπόγειο χώρο του κτιρίου όπου στεγάζεται η Δημοτική Βιβλιοθήκη (οδός Κ. Σχινά 2) μπορεί κάθε νέα-νέος:
• Να ενημερωθεί για τα ευρωπαϊκά προγράμματα για νέους και κυρίως για το πρόγραμμα «Νέα Γενιά σε Δράση».
• Να χρησιμοποιήσει δωρεάν κάποιον Η/Υ του Κέντρου υπό την παρακολούθηση υπευθύνου και να αναζητήσει πληροφορίες στο Διαδίκτυο.
• Να συνδεθεί με βάσεις δεδομένων τις οποίες τηρεί ή στις οποίες έχει πρόσβαση το Κ.Π.Ν. (π.χ. Eurodesk).
• Να συμμετέχει σε διάφορα προγράμματα ή εκδηλώσεις που υλοποιούν τα Κ.Π.Ν. σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς.
• Να συμπληρώσει το ΜΕΤΡΟΝ ΤΕΣΤ επαγγελματικού προσανατολισμού.

Το 2011 δεν σηματοδοτεί μόνο τη νέα εποχή για τους « Καλλικρατικούς » Δήμους. Έχει ανακηρυχτεί και ΕΥΡΩΠΑÏΚΟ ΕΤΟΣ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ, γεγονός που αποτελεί αφορμή για εθελοντικές δραστηριότητες από τους νέους. Η Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς έχει αναλάβει την πρωτοβουλία να προωθήσει την ιδέα του εθελοντισμού. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να λάβετε στο Κέντρο Πληροφόρησης Νέων του Δήμου Μεγαρέων.

Σε πρώτη φάση το εβδομαδιαίο ωράριο που θα τηρηθεί είναι:
ΔΕΥΤΕΡΑ, ΤΕΤΑΡΤΗ και ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 5:00μμ - 8:00μμ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 22960 80220
Fax: 22960 89121
e-mail: kpnmegar@hol.gr

για ένα βιβλίο...

Κύριοι, με την εκτίμησή μου αποστέλλω υλικό που αφορά στο νεογέννητο βιβλίο μου με τίτλο
''ΜΕ ΠΥΞΙΔΑ ΤΟ ΦΩΣ'' που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Λιβάνη.
Εύχομαι πολλά μαγικά ταξίδια, με υγεία, αγάπη δημιουργίες, πάντα ''Με πυξίδα το Φώς'', της Ψυχής.
Θα ήμουν βαθύτατα υπόχρεος αν υπάρχει δυνατότητα γνωστοποίησης της ύπαρξης του πονήματός μου, έντυπα ή και ηλεκτρονικά.
Ειλικρηνής μου πρόθεση είναι να ''επι-κοινωνήσω'', αυτή τη διαδρομή μαθητείας και γνώσης σε όσους συνανθρώπους μας ενδιαφέρονται για το ΦΩΣ, ερευνούν ή πορεύονται ήδη σ΄αυτό και να μοιραστώ αλήθειες και ντοκουμέντα της μακρόχρονης βιοματικής περιπλάνησής μου στους ορατούς και αόρατους κόσμους, υπό το Φως της Ψυχής.
Στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρύνηση ή συνδρομή. Ευχαριστώ για το χρόνο σας.
Πάρις Κατσίβελος
me.piksida.to.fos@gmail.com

διαβάστε περισσότερα εδώ