O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Παρασκευή 8 Απριλίου 2011

Η ΕΕ απειλεί την Ελλάδα με πρόστιμο για την ανεπαρκή επεξεργασία των αστικών λυμάτων. Ο Επίτροπος δυστυχώς αναφέρθηκε και στα Μέγαρα...!


Με εκ νέου παραπομπή στο Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης απειλεί η Κομισιόν την Ελλάδα για τη μη επεξεργασία των λυμάτων στο Θριάσιο πεδίο και σε άλλους 9 οικισμούς της Ελλάδας, σύμφωνα με την απάντηση (31 Μαρτίου 2011) του Επιτρόπου Περιβάλλοντος κ. Ποτότσνικ σε σχετική ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Χουντή.
Ο κ. Ποτότσνικ χαρακτηρίζει απαράδεκτες τις μεγάλες καθυστερήσεις στα έργα επεξεργασίας αστικών λυμάτων σε 5 οικισμούς υψηλής δημογραφικής πυκνότητας (Μαρκόπουλο, Αρτέμιδα, Ραφήνα, Κορωπί, Νέα Μάκρη) που έχουν προβλεφθεί να ολοκληρωθούν το 2013 αντί του 2010. Ο Επίτροπος Περιβάλλοντος αναφέρει επίσης ότι στη Νέα Μάκρη απορρίφθηκε η τοποθεσία που επελέγη για το έργο.
Επιπλέον αναφέρει ότι στους οικισμούς Λιτόχωρο και Λευκίμμη οι εργασίες κατασκευής βρίσκονται σε εξέλιξη, ενώ στην Έδεσσα και τα Μέγαρα οι υποδομές επεξεργασίας αστικών λυμάτων έχουν ολοκληρωθεί αλλά δεν διατίθενται στοιχεία παρακολούθησης που να αποδεικνύουν ότι λειτουργούν σωστά.

Το πρόβλημα της λειτουργίας του βιολογικού καθαρισμού στα Μέγαρα έφτασε λοιπόν μέχρι και στην Ευρωπαϊκή Ένωση!
Εμείς εδώ βέβαια γνωρίζουμε ότι το πρόβλημα έχει και άλλες τραγικές διαστάσεις: είναι παγκοίνως γνωστό ότι σε πολλές περιπτώσεις σπίτια έχουν συνδέσει την αποχέτευση με το δίκτυο ομβρίων! Με αποτέλεσμα, φυσικά να συνεχίζεται η μόλυνση της παραλίας των Μεγάρων.

Ερώτημα που θα πρέπει άμεσα να απαντήσει ο Δήμος Μεγαρέων:
τι προτίθεται να κάνει σχετικά με τον έλεγχο καλής λειτουργίας του βιολογικού;
πώς θα επιβάλλει σε όλους ανεξαιρέτως τους δημότες την σύνδεση με το δίκτυο της αποχέτευσης;

Δυστυχώς εδώ δεν χωράνε μισόλογα και μέσες λύσεις. Ο βιολογικός καθαρισμός ή θα λειτουργεί σωστά ή όχι. Η παραλία των Μεγάρων θα είναι είτε καθαρή για κολύμβηση είτε θα είναι ένας βρώμικος βούρκος.

Περιμένουμε σαφείς απαντήσεις!

διαβάστε περισσότερες λεπτομέρειες:

http://www.tvxs.gr

http://www.ana.gr/anaweb/user/showprel?service=3&maindoc=9783558

http://www.syn.gr/gr/keimeno.php?id=22698