O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Παρασκευή 8 Απριλίου 2011

Η ΑΓΟΡΑ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΚΑΝΕΙ ΚΑΛΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΜΑΣ

ΕΝΩΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ

Η ΑΓΟΡΑ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΚΑΝΕΙ ΚΑΛΟ

ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΜΑΣ

Την περίοδο αυτή η χώρα μας βιώνει την χειρότερη οικονομική κρίση της μεταπολεμικής περιόδου. Μία κρίση που έχει γίνει αισθητή με τον πιο έντονο τρόπο στους οικονομικά ασθενέστερους, στους χαμηλόμισθους και μικροσυνταξιούχους, στους μικρομεσαίους επιχειρηματίες και ιδιαίτερα βεβαίως στους άνεργους, ο αριθμός των οποίων καθημερινά μεγαλώνει.

Δεν είναι του παρόντος να αναλύσουμε ποιοι ευθύνονται γι' αυτή την κρίση και εάν κάποιοι θα έπρεπε ήδη να είναι στη φυλακή και να τους έχουν κατασχεθεί οι περιουσίες, που προέκυψαν από παράνομο πλουτισμό.

Επειδή όμως αυτή η κρίση μας επηρεάζει και μάλιστα πολύ σοβαρά όλους θα πρέπει να σκεφθούμε, εάν μπορούμε και πως, να βοηθήσουμε, ώστε να την ξεπεράσουμε με τον πλέον ανώδυνο τρόπο και όσο γίνεται πιο γρήγορα.

Και τίθενται τα ερωτήματα. Μπορούμε εμείς οι απλοί πολίτες να προστατεύσουμε τις θέσεις εργασίας και να μειώσουμε την ανεργία; Μπορούμε να αναστείλουμε το κλείσιμο των καταστημάτων και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων; Μπορούμε να στηρίξουμε τους αγρότες, τον τουρισμό, τους εγχώριους παραγωγούς και να συμβάλουμε έτσι στην ευνοϊκή πορεία του ισοζυγίου εισαγωγών – εξαγωγών;

Η απάντηση είναι, ανεπιφύλαχτα, ναι, αρκεί βεβαίως να αλλάξουμε μερικές συνήθειές μας και να κάνουμε πράξη το σύνθημα ΄΄ΝΤΥΝΟΜΑΙ, ΤΡΩΩ, ΠΙΝΩ, ΚΑΝΩ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΕΛΛΗΝΙΚΑ΄΄, διότι έτσι στηρίζουμε την εγχώρια παραγωγή και κατά συνέπεια τις θέσεις εργασίας. Δηλαδή με άλλα λόγια δεν μένουμε άνεργοι και δεν μας μειώνουν τους μισθούς και τις συντάξεις.

Ας αποτινάξουμε επιτέλους την ξενομανία. Ας αφήσουμε κατά μέρος τις ξένες μάρκες, που στοιχίζουν και πανάκριβα.

Η ελληνική διατροφή φημίζεται διεθνώς ως η πλέον υγιεινή. Γιατί λοιπόν να τρώμε τα ξενόφερτα προϊόντα;

Η Ελλάδα είναι μία από τις ωραιότερες και τις πλέον ενδιαφέρουσες, τουριστικά, χώρες. Για ποιό λόγο να κάνουμε τουρισμό στο εξωτερικό. Τουλάχιστον ας γνωρίσουμε πρώτα τις θαυμάσιες ομορφιές της χώρας μας, που καλύπτουν και όλα τα γούστα.

Είναι καιρός να κατανοήσουμε, πως όλοι έχουμε πλέον, υποχρέωση να συμβάλλουμε, για να βγούμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα απ΄αυτή την οικονομική κρίση. Ένας τρόπος απλός και σίγουρος είναι με το να μην ξοδεύουμε, ει δυνατόν, ούτε ένα ευρώ για ξένα προϊόντα ή εκτός Ελλάδας.

Γρηγόρης Σταμούλης

Δημοτικός Σύμβουλος

Επικεφαλής ΕΝΩΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ