O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Τρίτη 9 Ιουνίου 2009

...ανακοινώσεις της 'Δυναμικής Πορείας'....

ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ


Δελτίο Τύπου



Η πόλη των Μεγάρων αντιμετωπίζει πολλά και ποικίλα προβλήματα, που δυστυχώς δεν διαφαίνεται καμία προσπάθεια για την επίλυσή τους.
Τα παραπάνω έχουν ως συνέπεια την δυσαρέσκεια και πολλές φορές την αγανάκτηση των πολιτών.
Η κατάσταση δεν πάει άλλο και οπωσδήποτε πρέπει κάτι να αλλάξει σ’ αυτήν την πόλη.
Στη χρονικά αυτή συγκυρία ο κ. Βαρελάς Γεώργιος εξελέγη επικεφαλής του δημοτικού συνδυασμού ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ.
Τον περιμένει μεγάλο και δύσκολο έργο στην άσκηση των αντιπολιτευτικών καθηκόντων του.
Τον συγχαίρουμε για την εκλογή του και του ευχόμαστε υγεία, κουράγιο και δύναμη, προκειμένου να ανταποκριθεί με επιτυχία στο νέο του ρόλο επ’ ωφελεία της πόλης και των πολιτών.



Εκ του Γραφείου Τύπου
της «ΔΥΝΑΜΙΚΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ»

ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ

Δελτίο Τύπου

Ενημερώνουμε όλους τους συμπολίτες και συμπολίτισσες, ότι αναρτήθηκε η νέα ιστοσελίδα της Δυναμικής Πορείας στην διεύθυνση www.dporeia.gr .
Αφουγκραζόμενοι την αγωνία όλων για τα τοπικά δρώμενα σας καλούμε όλους να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μας και να καταθέσετε τυχόν σχόλια και απόψεις σας.

Εκ του Γραφείου Τύπου της ΔΥΝΑΜΙΚΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ

Εγκαινιάστηκε το εργοστάσιο ηλεκτροπαραγωγης στη Ρεβυθούσα! ...μήπως το ξέρατε; ..μήπως ακούσατε κατι από τον δήμο;


Εργοστάσιο ηλεκτροπαραγωγής 27 MW λειτουργεί ήδη στα όρια του δήμου Μεγαρέων....στο νησί Ρεβυθούσα! Εγκαινιάστηκε την Πέμπτη 25/5 από τον υπουργό Ανάπτυξης κ.Κωστή Χατζηδάκη ο οποίος χαρακτήρισε ως ιδιαίτερα σημαντικό το εργοστάσιο συμπαραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας!

Το γεγονός λοιπόν της λειτουργίας ενός εργοστασίου ηλεκτροπαραγωγής με καύσιμο φυσικό αέριο, χαιρετίζεται από την Κυβέρνηση με όμορφα λόγια περί ανάπτυξης, περιορισμού των εκπομπών σε ρύπους και άλλα γλαφυρά, ...τα λόγια αυτά όμως απευθύνονται σε ακροατές που διαμένουν κάπως μακριά...

Για όλους εμάς που ζούμε εδώ η εξέλιξη κάθε άλλο παρά καλοδεχούμενη είναι!

Γιατί για όλους εμάς που ζούμε στην περιοχή δεν παύει να υπογραμμίζει το γεγονός ότι άλλη μια βιομηχανική μονάδα προστέθηκε - με ότι αυτό συνεπάγεται σε εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου στην ατμόσφαιρα -στην περιοχή της Δυτικής Αττικής...με ότι συνεπάγεται σε παραγωγή ρύπων και υποβάθμιση του περιβάλλοντος...γιατί άλλη μια βιομηχανική μονάδα στην δυτική παραλιακή ζώνη δεν παράγει μόνο ηλεκτρική ενέργεια με πολλούς αποδέκτες!...παράγει και ρύπους με αποδέκτες κυρίως τους κατοίκους της περιοχής!

...και δυστυχώς δεν ακούσαμε δυνατή φωνή διαμαρτυρίας, τίποτα που να απαιτεί εδώ και τώρα ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ (και απο όλα τα κόμματα) ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΘΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΑΛΛΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ ΠΙΑ ΣΤΗΝ ΔΥΤΙΚΗ ΠΑΡΑΛΙΑΚΗ ΖΩΝΗ!

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ! ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!! ΚΑΙ Η ΔΥΤΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ ΚΑΤΟΙΚΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ! ΜΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΕ ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΚΑΘΑΡΕΣ ΚΑΙ ΟΜΟΡΦΕΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ.

Σ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΝΑ ΠΡΩΤΟΣΤΑΤΕΙ!


...η ειδησεογραφία για το γεγονός αναφέρει:

Ιδιαίτερα σημαντικό χαρακτήρισε ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης το εργοστάσιο συμπαραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας που εγκαινίασε την Πέμπτη 28/5/09 στη νήσο Ρεβυθούσα.

Το εργοστάσιο θα παράγει 13 megawatt ηλεκτρικής ενέργειας και άλλα 14 θερμικής ενέργειας που θα καλύπτουν πλήρως τις ανάγκες των αποθηκών υγροποιημένου αερίου που βρίσκονται στο νησί.

Όση ενέργεια περισσεύει θα μεταφέρεται στο δίκτυο της ΔΕΗ.

διαβάστε εδώ

η ομιλία του κ. Χατζηδάκη

οικιακά φωτοβολταϊκά...ανακοίνωση του Υπουργείου...


Είκοσι μία απαντήσεις στις ερωτήσεις που έχουν οι ενδιαφερόμενοι καταναλωτές για την τοποθέτηση φωτοβολταϊκών συστημάτων στις στέγες των κατοικιών τους, δίνει το υπουργείο Ανάπτυξης.

Μάλιστα ένα νοικοκυριό μπορεί να έχει καθαρό όφελος από την πώληση της καθαρής ηλεκτρικής ενέργειας στη ΔΕΗ από 2.800 έως 3.025 ευρώ.

διαβάστε σχετικά στο:


http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=13816&subid=2&tag=12773&pubid=10289103