O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Σάββατο 18 Νοεμβρίου 2017

άμεση η ανάγκη για επιχειρήσεις απορρύπανσης των ακτών της Μεγαρίδας



Μεγάλες και δραματικές είναι οι καταστροφές από τις πρόσφατες καταιγίδες στην Δυτική Αττική. Άμεσα επιβάλλεται να ληφθούν μέτρα για τους πληγέντες συνανθρώπους μας που μετρούν καταστροφές στα σπίτια και τις επιχειρήσεις τους.

Μια ακόμα όμως αρνητική συνέπεια αυτής της φοβερής καταιγίδας ήταν και η μόλυνση της θάλασσας και της ακτής της Μεγαρίδας. Σε μεγάλη έκταση η παραλιακή γραμμή είναι γεμάτη με φερτά υλικά , όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες. Οι ακτές του υγροβιοτόπου του Βουρκαρίου είναι ανάμεσα στις πληγείσες.

Ο Δήμος Μεγαρέων πρέπει άμεσα να απαιτήσει από τις αρμόδιες αρχές (Υπουργείο και Περιφέρεια) να αναλάβουν κατεπειγόντως πρωτοβουλίες για επιχειρήσεις απορρύπανσης των ακτών μας. Ανάλογες επιχειρήσεις είχαμε δεί πρόσφατα στο ναυάγιο της Σαλαμίνας που προκάλεσε μεγάλη πετρελαιοκηλίδα στην Ανατολική Αττική.  Εκεί η αντίδραση ήταν άμεση. Εδώ όμως δεν βλέπουμε να υπάρχει ανάλογη ευαισθησία. Φυσικά η μόλυνση και η καταστροφή της θάλασσας και της ακτής δεν γίνεται μονάχα με το πετρέλαιο.