O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2011

συνάντηση για τη διαχείριση των απορριμμάτων


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Η «Πρωτοβουλία συνεννόησης για τη διαχείριση των απορριμμάτων» σας προσκαλεί στη συνάντηση συλλογικοτήτων της Αττικής με αντικείμενο τη διαχείριση των απορριμμάτων και θέμα: “υπάρχει λύση για τα σκουπίδια – η κοινωνία θα την επιβάλλει”.

το Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου 2011, 11.00 – 18.00,

στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο (πρώην ΑΣΟΕΕ), Πατησίων 76

Σε μια περίοδο, που:

· τα απεχθή οικονομικά μέτρα και τα διαδοχικά μνημόνια υποδεικνύουν τη διαχείριση των απορριμμάτων σαν προνομιακό πεδίο δραστηριοποίησης των μεγάλων οικονομικών ομίλων

· η διαχρονική κυβερνητική ανοχή και πριμοδότηση των εργολαβικών συμφερόντων έρχεται να συναντηθεί με έναν αντικοινωνικό και αντιπεριβαλλοντικό τύπο διαχείρισης, σε πλήρη διάσταση με το δημόσιο και κοινωνικό συμφέρον,

η ανάγκη να μιλήσουμε δημόσια για ένα εναλλακτικό μοντέλο διαχείρισης των απορριμμάτων, να αναζητήσουμε κοινή γλώσσα και να συγκροτήσουμε το πιο πλατύ μέτωπο των κοινωνικών δυνάμεων είναι κάτι παραπάνω από επιτακτική.

Βάζουμε στο τραπέζι των συζητήσεων τους σχεδιασμούς κυβέρνησης και εργολάβων, τα βασικά στοιχεία του θεσμικού πλαισίου, τα ορθολογικά μοντέλα και τη λογική της αποκεντρωμένης διαχείρισης, σαν της μόνης λύσης απέναντι στην κρίση του μοντέλου διαχείρισης των απορριμμάτων. Διερευνούμε, παράλληλα, το ρόλο της κοινωνίας, αναδεικνύουμε τις αντιστάσεις και τις πρωτοβουλίες, δίνουμε το λόγο στα ζωντανά κινήματα των πολιτών και αναζητούμε τις αναγκαίες συνθέσεις.

Με τη συνάντηση αυτή φιλοδοξούμε να συνεισφέρουμε σε μια προσπάθεια ευρύτερης συνεννόησης και συσπείρωσης δυνάμεων στο «μέτωπο» της διαχείρισης των απορριμμάτων.



http://prosynat.blogspot.com/

ΕΞΑΣΘΕΝΕΣ ΧΡΩΜΙΟ ΣΤΟΝ ΥΔΡΟΦΟΡΟ ΟΡΙΖΟΝΤΑ ΤΩΝ ΜΕΓΑΡΩΝ;;;!!!

"Την ίδια στιγμή που ολόκληρη η Μεγαρική και Νεοπεραμιώτικη κοινωνία μένει αποσβολωμένη με την προδοσία της αδειοδότησης εγκαταστάσεων ιχθυοκαλλιεργειών στην περιοχή μας, άλλο ένα κατεπείγον θέμα έρχεται να προστεθεί στον μακρύ κατάλογο των θεμάτων που θα μας απασχολήσουν σε εντονότατο βαθμό στο αμέσως επόμενο διάστημα.
Πρόκειται για τον υδροφόρο ορίζοντα των Μεγάρων, στον οποίο σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις σε αρκετά σημεία του (Ζάχουλι, Τούτουλι, Περιμετρικά των Μεγάρων) έχουν βρεθεί δείγματα εξασθενούς χρωμίου πάνω από τα όρια που δίνει η Ευρωπαϊκή Ένωση.
Τι σημαίνει αυτό; Άμεση παρέμβαση του επίσημου κράτους για την καταγραφή και τον αποκλεισμό των γεωτρήσεων αυτών εφόσον επιβεβαιωθούν τα δείγματα αυτά, μιας και το νερό αυτό θεωρείται ακατάλληλο για πόση ή βρώση ακόμα και για πότισμα!...
...Σύμφωνα με γεωλόγους, κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει το γεγονός ότι ο υδροφόρος ορίζοντας των Μεγάρων έχει μολυνθεί από την αλόγιστη και χρόνια χρήση της χωματερής Μεγάρων, από τα λύματα των πτηνοτροφείων και από την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί ακόμα στον κάμπο..."

"Πνοή" (ΚΟΙΝΩΝΙΑ) 1/12/2011, σελ.6-7

Διαβάστε παρακάτω όλο το σχετικό ρεπορτάζ:

ανακοίνωση του δήμου για τις ιχθυοκαλλιέργειες

2011_12_06c_AP_STAMOYLH_IXUYOTR_DT109

Ρεπορτάζ από το τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο για το ιχθυοτροφείο στην Κακιά Σκάλα

"Επικαιρότητα" 5/12/2011, σελ.1

ο δήμος στο ΣτΕ για το χαράτσι της ΔΕΗ

2011_12_06b_PAROYSIA_STE_DT108

Εμπορικός Σύλλογος Μεγάρων : ωράριο εορτών

ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΟ ΩΡΑΡΙΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ

λαϊκή επιτροπή στην Ελευσίνα

ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΛΑΪΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ