O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Παρασκευή 15 Μαΐου 2009

...και άλλες εικόνες στο διαδίκτυο από το Βουρκάρι...


Ανοιξιάτικη επιστροφή σε εικόνες φύσης...Βουρκάρι Μεγάρων...

...άλλη μια συλλογή φωτογραφιών από τον υγροβιότοπο του Βουρκαρίου στην ιστοσελίδα amorgoso.blogspot.com...

...αυτά ΕΧΟΥΜΕ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΝΑ ΤΑ ΔΙΑΣΩΣΟΥΜΕ! ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ! ΚΑΙ ΘΑ ΤΑ ΔΙΑΣΩΣΟΥΜΕ!



http://amorgos0.blogspot.com/2009/03/blog-post.html

....γιατί ο Δήμος δεν ζητάει την αναστολή οικοδομικών εργασιών στο Βουρκάρι; ...από το megaramme.blogspot.com...


από το megaramme.blogspot.com

ΤΕΛΙΚΑ ΓΙΑΤΙ Η ΝΥΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΔΕΝ ΕΣΤΕΙΛΕ ΕΓΓΡΑΦΟ ΣΤΟ ΥΠΕΧΩΔΕ ΓΙΑ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΩΝ ΑΔΕΙΩΝ ΣΤΟ ΒΟΥΡΚΑΡΙ; ΤΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕ Ο κ. ΚΑΜΠΑΞΗΣ!


Διαβάζοντας προσεκτικά κάποιος την συνέντευξη του κ. Κωνσταντίνου Κάμπαξη στην εφημερίδα "Αιχμή" των Μεγάρων, θα διαπιστώσει πως μέσα από τα λεγόμενά του, στην ουσία παραδέχεται ή παραλείπει από την συνέντευξη να απαντήσει τι έχει συμβεί στο θέμα εγγράφου προς το ΥΠΕΧΩΔΕ για αναστολή οικοδομικών αδειών, κάτι που απάντησε και το ΥΠΕΧΩΔΕ με επίσημο έγγραφό του: ο δήμος Μεγαρέων δεν μας έστειλε έγγραφο για αναστολή οικοδομικών αδειών. Παραθέτουμε την ερώτηση και την απάντηση του κ. Κάμπαξη: ερώτηση "γιατί ο δήμος δεν προβαίνει σε διαδικασία αναστολής οικοδομικών αδειών και οικοδομικών εργασιών στην περιοχή μέχρι την έγκριση του Γ.Π.Σ σύμφωνα με το οποίο χαρακτηρίζεται η περιοχή" ο κ. Κάμπαξης απαντά: "σπό την γραμματική διαπίστωση της προαναφερόμενης διάταξης κατά τρόπο σαφέστατο προκύπτει ότι το θέμα της αναστολής των οικοδμικών εργασιών και των οικοδομικών αδειών κατ΄ επέκταση δεν είναι αρμοδιότητα οργάνων του Δήμου παρά ταύτα με το υπ΄ αρίθμ 2893?11-3-2005 εγγραφό του ο τότε δήμαρχος κ. Χρυσόστομος Σύρκος μετά την 1-7-2004 επιστολή μου και την 380/2004 απόφαση του δημοτικού συμβουλίου ζήτησε από το ΥΠΕΧΩΔΕ την αναστολή οικοδομικών εργασιών και την αναστολή έκδοσης οικοδομικών αδειών στην επίμαχη περιοχή". Πιο κάτω ο κ. Κάμπαξης επαινεί και τις δύο δημοτικές αρχές αλλά και πάλι δεν αναφέρεται πουθενά αν ο δήμος έστειλε το έγγραφο αναστολής έδοσης οικοδομικών αδειών: "ήδη από την πρώτη θητεία της η σημερινή διοίκηση με πρωτοβουλία του τότε προέδρου κ. Λουκά Μπισταράκη προχώρησε στην ανάθεση σύνταξης μελέτης στο τμήμα περιβάλλοντος του πανεπιστημίου Αιγαίου. Τόσο ο σημερινός δήμαρχος κ. Στρατιώτης όσο και ο πρώην δήμαρχος κ. Σύρκος προέβησαν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για τον χαρακτηρισμό της περιοχής ως προστατευτέας, υπερτονίζοντας την αμεσότητα καταγραφής του υγρότοπου στον απογραφικό κατάλογο υγροτόπων Ελλάδος.

Ερώτηση: Γιατί δεν συμβουλεύσατε και τον νυν δήμαρχο κ. Στρατιώτη να στείλει έγγραφο στο ΥΠΕΧΩΔΕ για αναστολή οικοδομικών εργασιών και αναστολή έκδοσης οικοδομικών αδειών;