O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Παρασκευή 15 Μαΐου 2009

....γιατί ο Δήμος δεν ζητάει την αναστολή οικοδομικών εργασιών στο Βουρκάρι; ...από το megaramme.blogspot.com...


από το megaramme.blogspot.com

ΤΕΛΙΚΑ ΓΙΑΤΙ Η ΝΥΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΔΕΝ ΕΣΤΕΙΛΕ ΕΓΓΡΑΦΟ ΣΤΟ ΥΠΕΧΩΔΕ ΓΙΑ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΩΝ ΑΔΕΙΩΝ ΣΤΟ ΒΟΥΡΚΑΡΙ; ΤΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕ Ο κ. ΚΑΜΠΑΞΗΣ!


Διαβάζοντας προσεκτικά κάποιος την συνέντευξη του κ. Κωνσταντίνου Κάμπαξη στην εφημερίδα "Αιχμή" των Μεγάρων, θα διαπιστώσει πως μέσα από τα λεγόμενά του, στην ουσία παραδέχεται ή παραλείπει από την συνέντευξη να απαντήσει τι έχει συμβεί στο θέμα εγγράφου προς το ΥΠΕΧΩΔΕ για αναστολή οικοδομικών αδειών, κάτι που απάντησε και το ΥΠΕΧΩΔΕ με επίσημο έγγραφό του: ο δήμος Μεγαρέων δεν μας έστειλε έγγραφο για αναστολή οικοδομικών αδειών. Παραθέτουμε την ερώτηση και την απάντηση του κ. Κάμπαξη: ερώτηση "γιατί ο δήμος δεν προβαίνει σε διαδικασία αναστολής οικοδομικών αδειών και οικοδομικών εργασιών στην περιοχή μέχρι την έγκριση του Γ.Π.Σ σύμφωνα με το οποίο χαρακτηρίζεται η περιοχή" ο κ. Κάμπαξης απαντά: "σπό την γραμματική διαπίστωση της προαναφερόμενης διάταξης κατά τρόπο σαφέστατο προκύπτει ότι το θέμα της αναστολής των οικοδμικών εργασιών και των οικοδομικών αδειών κατ΄ επέκταση δεν είναι αρμοδιότητα οργάνων του Δήμου παρά ταύτα με το υπ΄ αρίθμ 2893?11-3-2005 εγγραφό του ο τότε δήμαρχος κ. Χρυσόστομος Σύρκος μετά την 1-7-2004 επιστολή μου και την 380/2004 απόφαση του δημοτικού συμβουλίου ζήτησε από το ΥΠΕΧΩΔΕ την αναστολή οικοδομικών εργασιών και την αναστολή έκδοσης οικοδομικών αδειών στην επίμαχη περιοχή". Πιο κάτω ο κ. Κάμπαξης επαινεί και τις δύο δημοτικές αρχές αλλά και πάλι δεν αναφέρεται πουθενά αν ο δήμος έστειλε το έγγραφο αναστολής έδοσης οικοδομικών αδειών: "ήδη από την πρώτη θητεία της η σημερινή διοίκηση με πρωτοβουλία του τότε προέδρου κ. Λουκά Μπισταράκη προχώρησε στην ανάθεση σύνταξης μελέτης στο τμήμα περιβάλλοντος του πανεπιστημίου Αιγαίου. Τόσο ο σημερινός δήμαρχος κ. Στρατιώτης όσο και ο πρώην δήμαρχος κ. Σύρκος προέβησαν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για τον χαρακτηρισμό της περιοχής ως προστατευτέας, υπερτονίζοντας την αμεσότητα καταγραφής του υγρότοπου στον απογραφικό κατάλογο υγροτόπων Ελλάδος.

Ερώτηση: Γιατί δεν συμβουλεύσατε και τον νυν δήμαρχο κ. Στρατιώτη να στείλει έγγραφο στο ΥΠΕΧΩΔΕ για αναστολή οικοδομικών εργασιών και αναστολή έκδοσης οικοδομικών αδειών;