O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Πέμπτη 7 Αυγούστου 2008

Η ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΒΟΥΡΚΑΡΙΟΥ




Όπως δημοσιεύεται στον ιστότοπο ' http://www.salamispress.blogspot.com/ ' η Ομοσπονδία Εξωραϊστικών και Εκπολιτιστικών Συλλόγων Σαλαμίνας με δελτίο τύπου συντάσσεται μαζί μας στον αγώνα για να μην εγκατασταθεί εργοστάσιο ηλεκτροπαραγωγής στο Πέραμα, να αποχαρακτηριστεί η περιοχή από βιομηχανική και να προστατευτεί νομικά ο υγροβιότοπος του Βουρκαρίου.
Η εξέλιξη αυτή θεωρείται εξαιρετικά σημαντική γιατί το θέμα προσλαμβάνει διαφορετική διάσταση και αναδεικνύεται όπως πραγματικά είναι ως πρόβλημα γενικότερο της ευρύτερης περιοχής.

ΟΜΟΣΠΟΝΙΑ ΕΞΩΡΑΪΣΤΙΚΩΝ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Ομοσπονδία Εξωραϊστικών Εκπολιτιστικών Συλλόγων Σαλαμίνας τάσσεται αλληλέγγυα στους αγώνες που δίνουν η Νομαρχία Δυτικής Αττικής, ο Δήμος Μεγάρων, ο Δήμος Νέας Περάμου, Φορείς και Σύλλογοι των περιοχών Μεγάρων και Νέας Περάμου για την οριστική ακύρωση της απόφασης Δ5/ΗΛ/Γ/Φ28/10282/73Π/24‐4‐08 του Υπουργού Ανάπτυξης , άδεια εγκατάστασης και λειτουργίας, στη θέση Βουρκάρι Μεθάνων, εργοστάσιου ηλεκτροπαραγωγής ισχύος 390MW με χρήση φυσικού αερίου της ΕΛ.ΠΕ ΑΕ. Ζητά τον αποχαρακτηρισμό της ευρύτερης περιοχής ως βιομηχανική ζώνη και την προστασία του υγροβιοτόπου Βουρκαρίου Μεγάρων. Καλεί τους ΟΤΑ και τους φορείς της Σαλαμίνας να πάρουν θέση για να αποτρέψουν σε συνεργασία με τους γειτονικούς Δήμους, το έγκλημα που γίνεται στην αυλή της Σαλαμίνας.

Για την Εκτελεστική Επιτροπή
Ο Γεν. Γραμματέας: Δημήτρης ΤΣΟΥΡΑΜΑΝΗΣ
Ο Πρόεδρος: Νίκος ΕΥΘΥΜΙΟΥ

http://salamispress.blogspot.com/2008/08/blog-post_7575.html