O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Δευτέρα 8 Απριλίου 2013

Πραγματοποιήθηκε το εθελοντικό πότισμα στο λόφο του Περάματος στο Βουρκάρι

Το Σάββατο 6 Απριλίου πραγματοποιήθηκε δράση εθελοντικού ποτίσματος στον αναδασωμένο λοφίσκο του Περάματος στο Βουρκάρι.
Ποτίστηκαν αρκετά δενδρύλια ως μια συβολική πράξη υπενθύμισης της αναγκαιότητας για την άμεση και ολοκληρωμένη εφαρμογή -από μέρους της Περιφέρειας Αττικής- της σχετικής εκπονειθήσας μελέτης αναδάσωσης που προβλέπει την τοποθέτηση δεξαμενής αλλά και δικτύου ποτίσματος το οποίο θα χρησιμοποιηθεί για τουλάχιστον 2 χρόνια και ειδικά κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.
Το πότισμα των νεοφυτεμένων μικρών δενδρυλίων κρίνεται απολύτως αναγκαίο για την επιβίωσή τους. Δεν είναι τυχαίο ότι δεν ήταν λίγα εκείνα που είχαν αρχίσει ήδη να ξεραίνονται καθώς από την ημέρα της δενδροφύτευσης και έπειτα δεν ξαναποτίστηκαν, ενώ ουσιαστικά δεν έχει βρέξει στην περιοχή. 
Είναι προφανές ότι η άμεση εγκατάσταση μίας δεξαμενής αλλά και δικτύου ποτίσματος είναι απολύτως επιβεβλημένη για την επιτυχία της δενδροφύτευσης, παράλληλα φυσικά με τις υπόλοιπες εργασίες επίβλεψης και προστασίας της περιοχής (όπως λίπανση, τοποθέτηση στηριγμάτων, αντικατάσταση των δενδρυλίων που δεν "έπιασαν" κλπ) που επίσης προβλέπονται στην ειδική μελέτη αναδάσωσης.
Ευχαριστούμε όλους όσους βοήθησαν για την πραγματοποίηση του εθελοντικού ποτίσματος και ιδιαιτέρως την Εθελοντική Ομάδα Μεγάρων "Κούρος", τα Σώματα Ελλήνων Οδηγών και Προσκόπων Μεγάρων, τον Δήμο Μεγαρέων για την παροχή υδροφόρας και την Περιφέρεια Αττικής για την χορήγηση 30 ποτιστηριών.

 

ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΙΑ...