O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2011

100 ερωδιοί δεν είναι και λίγοι ...για αρχή!

Υγρότοπος Βουρκάρι Μεγάρων, Παρασκευή 14/10/2011

Όχι 1, ούτε 2, αλλά 100 ερωδιούς (λευκοτσικνιάδες, στακτοτσικνιάδες, αργυροτσικνιάδες) φιλοξενεί αυτή την εποχή το Βουρκάρι μας!
Και είμαστε ακόμα στην αρχή της μεταναστευτικής περιόδου!!



Aπουσία του γυναικείου "κινήματος" στα Μέγαρα;

"Άποψη" 13/10/2011, σελ.12 (πεννιές παρα...πολιτικές)

πρόσκληση σε ομιλία για τη φιλοζωία

Ανακοίνωση κινήματος "ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ"


Κάποιοι, νομίζουν ότι με 10 μέτρα κίτρινη φόδρα, 3 κιλά μπογιά (απαραίτητα για ένα μεγάλο πανό), ένα μπλογκ, άφθονες ώρες στο facebook και κυρίως υποκλέπτοντας το όνομά μας, τα σύμβολα του κινήματός μας, και τις σημαίες μας, έγιναν κίνημα.

Το κίνημα δεν το κάνουν τα παραπάνω αλλά οι δράσεις. Όπως λέει ο λαός:"Τα ράσα δεν κάνουν τον παπά". Το σάιτ μας είναι το www.oxidiodia.gr και το www.denplironodenplirono.com

Το κίνημά μας ξεκίνησε από τα διόδια (www.epitropesdiodiastop.blogspot.com) και γρήγορα επεκτάθηκε σε όλα τα κοινωνικά αγαθά με το σύνθημα: ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ.
Έκτοτε πολλά "Δεν Πληρώνω" εμφανίστηκαν, πλαστογραφώντας τα σύμβολά μας (τα μικρά ψαράκια που τρώνε το μεγάλο), τα συνθήματά μας, ακόμη και τον τίτλο μας. Ενίοτε εμφανίζοντας τις δικές μας δράσεις σαν δικές τους.


Εμείς είμαστε αυτοί που κάνουμε δράσεις και όχι διαδικτυακό promotion. Μια επίσκεψη στις δράσεις μας, ακόμη και στη διάρκεια του καλοκαιριού μπορεί να καταδείξει του λόγου το αληθές (διόδια, ακυρωτικά Συντάγματος κλπ, ΜΜΜ, ΔΕΗ, εφορίες, παραλίες, νοσοκομεία, συγκεντρώσεις ενάντια στο κλείσιμο του Γενικού Νοσοκομείου Πατησίων και του 7ου Θεραπευτηρίου του ΙΚΑ, πορείες σε γειτονιές (Καλλιθέα, Πειραιάς, Λαμία, Άγιοι Ανάργυροι κλπ), αντιρατσιστικές πορείες, πορεία διαμαρτυρίας στο Δημαρχείο ενάντια στον Καμίνη, συγκέντρωση-διαδήλωση για το Γιάννη Καύκα, Σύνταγμα, πλατείες σε όλη τη χώρα, παραστάσεις διαμαρτυρίας σε αστυνομικά τμήματα -Παπάγου, Αττικής Οδού, Μάνδρας, Ασπρόπυργου, Λαμίας, Σούρπης, Κιάτου κλπ).
Γι' αυτό και το αστικό κράτος και οι μεγαλοεργολάβοι μας έχουν υποβάλει δεκάδες μηνύσεις.

Μαζί με την ομάδα εργαζόμενων και ανέργων της πλατείας Συντάγματος κάναμε κοινές δράσεις στο κλείσιμο των ακυρωτικών μηχανημάτων του Μετρό Συντάγματος (7 φορές) στη διάρκεια του καλοκαιριού. Επίσης οι γιατροί - μέλη μας προσέφεραν τις υπηρεσίες τους στο πρόχειρο ιατρείο του Μετρό στο Σύνταγμα όσες φορές κρίθηκε αναγκαίο (15/6, 27 και 28/6).
Μόνιμη ήταν η παρουσία μας με τα πανό μας στο κάτω μέρος της πλατείας στην έξοδο του Μετρό Συντάγματος. Επίσης και στις 15-10-11, παρεμβήκαμε στην πλατεία Συντάγματος , με πορεία και συνθήματα και προχωρήσαμε και σε κλείσιμο των ακυρωτικών μηχανημάτων στο σταθμό Μετρό του Συντάγματος για πάνω από 1,5 ώρα.
Θα δείτε στο σάιτ μας πολλές από τις δράσεις μας καθώς και βίντεο από τη συνολική δίχρονη δραστηριότητά μας.

Εμείς λοιπόν δεν έχουμε καμία σχέση με κινήματα εικονικής πραγματικότητας που χρησιμοποιούν τα σύμβολα και το όνομά μας και που βγαίνουν από το λήθαργό τους προεκλογικά, μόνο και μόνο για να ψαρέψουν σε θολά νερά.

ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 18/10, 7 μμ ΣΤΑ ΠΑΤΗΣΙΑ &
ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ ΚΑΙ ΠΕΜΠΤΗ (19 και 20/10) ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ
ΜΕ ΤΟ ΜΠΛΟΚ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ.


ΚΙΝΗΜΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ
www.denplironodenplirono.com και www.oxidiodia.gr

στην "Αττική Περιφέρεια"