O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Τρίτη 25 Μαΐου 2010

...μια νότα ομορφιάς απο το Βουρκάρι...


...αυτές τις κάπως γκρίζες μέρες, η φύση μας χαρίζει μια νότα ομορφιάς....
...υγρότοπος Βουρκαρίου Μεγάρων, άνοιξη....

ΟΧΙ ΣΤΑ ΔΙΟΔΙΑ - ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΩΝ ΜΕΓΑΡΩΝ!


Η εταιρεία "Ολυμπία Οδός" μετά το δώρο που έκανε στην περιοχή μας και στους κατοίκους της με την εγκατάσταση εργοταξίου κατασκευής πίσσας και την καταστροφή ενός νεαρού περιαστικού πνεύμονα πρασίνου στην είσοδο της πόλης, συνεχίζει αμείωτα την προσφορά της! Μας υπόσχεται να μας αναγκάσει να πληρώνουμε διόδια για να μετακινηθούμε ακόμα και μέσα στα όρια της ίδιας μας της πόλης!!
Συγκεκριμένα η εταιρεία ετοιμάζεται να εγκαταστήσει σταθμούς διοδίων σην είσοδο-έξοδο της πόλης στην αερογέφυρα της Πάχης ώστε να αναγκάζεται να πληρώνει ακόμα και κάποιος που θέλει να μετακινηθεί προς την Κινέτα και τη Νέα Πέραμο!! Να υπενθυμίσουμε ότι και οι δύο αυτές περιοχές αποτελούν μέρη του ενιαίου δήμου σύμφωνα με τον νέο σχεδιασμό του Καλλικράτη.


Σε πρόσφατη ενημέρωσή της ( με συνέντευξη στην τοπική εφημερίδα "άποψη"), η εταιρεία αποκαλύπτει και τον τρόπο χρηματοδότησης του δήθεν έργου της: Το έργο θα στοιχίσει 3 δις. Πού θα βρεθούν τα χρήματα; Ιδού: 40% από τραπεζικά δάνεια (τα οποία φυσικά θα πληρώσουμε εμείς στο μέλλον με τα διόδια), 30% άμεσα από τα διόδια - δηλαδή πάλι από την δικιά μας τσέπη!... και 30% από επιχορηγήσεις του κράτους, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ...κάποιες "επενδύσεις" των μετόχων της!!!
Δηλαδή θα πληρώσουμε υπέρογκα ποσά για να φτιάξουμε μηχανισμό για ... να πληρώνουμε μια εταιρεία!!!Αν δεν ήταν τραγικά αληθινό θα μπορούσε να αποτελεί ένα κακόγουστο ανέκδοτο!


Μας διευκρινίζει δε με απύθμενη ειλικρίνεια ότι "...η σύμβαση με το κράτος δεν προβλέπει την εξαίρεση από την πληρωμή διοδίων κατοίκων οποιασδήποτε περιοχής..."!!

Στα Μέγαρα κύριοι κατοικούν πολίτες που πληρώνουν φόρους με την προσδοκία ενός ανταποδοτικού κράτους. Στα πλαίσια αυτά είναι αυτονόητο ότι το ΔΗΜΟΣΙΟ ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΕΙ ΚΑΤ' ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΔΩΡΕΑΝ ΑΣΦΑΛΗ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΟΡΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ!!!

Και ας μην ξεχνάμε! Η χώρα μας είναι η μοναδική χώρα στην Ευρώπη όπου πληρώνουμε και πανάκριβα τέλη κυκλοφορίας και πανάκριβα διόδια!! Οι αυτοκινητόδρομοι στους οποίους έχουν τοποθετηθεί τα διόδια είναι χιλιοπληρωμένοι από τους παππούδες και τους πατεράδες μας από την δεκαετία του '60 που κατασκευάστηκαν!!

ΦΤΑΝΟΥΝ ΠΙΑ ΟΙ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ!!!
ΝΑ ΣΥΝΤΟΝΙΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΔΙΟΔΙΩΝ


ΟΧΙ ΣΤΑ ΔΙΟΔΙΑ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΟΡΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΕΓΑΡΕΩΝ!!!
ΝΑ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΘΕI ΑΜΕΣΑ ΤΟ ΕΡΓΟΤΑΞΙΟ ΠΙΣΣΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΘΕΙ ΜΕ ΠΛΗΡΗ ΔΕΝΔΟΦΥΤΕΥΣΗ ΤΟ ΚΑΤΕΣΤΡΑΜΜEΝΟ ΔΑΣYΛΛΙΟ!!!


η ζωγραφιά είναι απο το http://enadendro.blogspot.com/

ΟΧΙ ΣΤΑ ΔΙΟΔΙΑ - δημοσιεύματα του τοπικού τύπου

δημοσιεύματα του τοπικού τύπου σε σχέση με το θέμα των διοδίων:



το σύμφωνο των δημάρχων για την πράσινη ενέργεια...

Σύμφωνο για την κατανάλωση ενέργειας με ειδικά επιδοτούμενα προγράμματα υπέγραψαν 1200 δήμαρχοι Ευρωπαϊκών πόλεων. Ο δήμος Μεγαρέων απών!





για το ελεύθερο λογισμικό ...για την ελευθερία!


Μια μορφή του Ελεύθερου Λογισμικού και υπέρμαχος των Ψηφιακών Ελευθεριών, ο εκκεντρικός Richard Stallman θα επισκεφτεί την Ελλάδα για 2 “παρεμβάσεις” του στην Αθήνα και την Θεσσαλονίκη στα πλαίσια του festival της εφημερίδας Βαβυλωνία.
Η ομιλία του με θέμα “η Πνευματική Ιδιοκτησία κατά της Κοινότητας” θα πραγματοποιηθούν στις 28/05 στην Αθήνα στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών 18:00 – 21:00.
περισσότερα στο:
http://www.zero.gr/richard-stallman-talks-in-greece/

και θυμηθείτε, όσοι δεν το έχετε κάνει ακόμα:
απελευθερωθείτε από τα windows, εγκαταστήστε ελεύθερο λογισμικό!
περισσότερα:

σημαντική πληροφορία για τους χρήστες του διαδικτύου

Πιθανότατα να το γνωρίζετε, αλλά ας το υπενθυμίσουμε:

Όσοι χρησιμοποιούν το διαδίκτυο για αγορές και χρηματικές συναλλαγές πρέπει να προσέχουν:

όταν το σάιτ ξεκινάει με τα αρχικά http://
είναι τόπος από τον οποίο μπορεί να γίνει υποκλοπή στοιχείων! Ποτέ αριθμό κάρτας σε τέτοιο σάιτ!

όταν το σαιτ ξεκινάει με τα αρχικά https://
είναι τόπος βασικά ασφαλής για συναλλαγές και ανταλλαγή πληροφοριών!

http:// Hyper Text Transport Protocol
https:// Hyper Text Transport Protocol Secure