O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Τετάρτη 14 Απριλίου 2010

...φροντίζουμε το Βουρκάρι....αγωνιζόμαστε για τη ζωή μας!

Την Πέμπτη το πρωί αρκετά σχολεία της περιοχής των Μεγάρων προγραμματίζουν την παρέμβασή τους στο Βουρκάρι. Για να το γνωρίσουν και να το φροντίσουν. Συγχαρητήρια και στους καθηγητές τους, που με υπευθυνότητα διδάσκουν έμπρακτα στους μαθητές τους την περιβαλλοντική ευαισθησία και την συλλογική ευθύνη! Έτσι μπορούμε όλοι να ελπίζουμε!


...με την ευγενική τεχνική υποστήριξη και επιμέλεια του http://egialos.blogspot.com/

ο ΚΟΥΡΟΣ συνεχίζει την προσπάθειά του....

Ο Κούρος διοργανώνει τον 2ο ποδηλατικό γύρο της Μεγαρίδας, στα πλαίσια του 8ήμερου των εκδηλώσεων κατά των ναρκωτικών!... με φαντασία και συλλογική διάθεση...

το Βουρκάρι στο ραδιόφωνο της Εκκλησίας της Ελλάδος!


Ο υγροβιότοπος του Βουρκαρίου παρουσιάστηκε χθες στις 2.30 μμ στο Ραδιόφωνο της Εκκλησίας της Ελλάδος. Την εκπομπή "οικολογία, ήτοι περί κτήσεως κόσμου" επιμελείται η κ.Στυλιανή Χριστοδούλου. Στην εκπομπή ο προσκεκλημένος εκ μέρους του "Φορέα για την Προστασία του Βουρκαρίου", παρουσίασε τον υγροβιότοπο και αναφέρθηκε στις συνεχιζόμενες συντονισμένες ενέργειες για την διάσωση και την προστασία του.
Η εκπομπή έγινε με αφορμή την πρωτοβουλία για τον καθαρισμό του υγροβιοτόπου που έχει καθοριστεί για την Πέμπτη.

...τι είναι ελευθερία στους υπολογιστές;...

Σ αυτό το μικρό βιντεάκι ο Richard Stallman, (από τους πρωτεργάτες του ελεύθερου λογισμικού) κάνει μια εισαγωγή στην λογική της ελευθερίας στην λειτουργία ενός υπολογιστή. Ορισμοί που θα σας συγκινήσουν....