O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2011

MEGARA PRESS : "ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ! - ΔΥΣΦΗΜΙΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΩΝ ΜΕΓΑΡΩΝ!"

ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ Η ΑΛΛΗ ΠΛΕΥΡΑ ΤΗΣ ΜΕΓΑΡΩΝ ΓΗΣ...

Μπορεί δίκτυο αποχέτευσης να αποκτήσαμε όπως επίσης και βιολογικό καθαρισμό αλλά τα προβλήματα δεν λύθηκαν. Πίσω από το παλιό ΙΚΑ υπάρχει ρέμα που καταλήγουν τα νερά της βροχής από το δίκτυο ομβρίων υδάτων. Επίσης στο ίδιο σημείο καταλήγουν και τα νερά της βροχής από το ρέμα που βρίσκεται παράλληλα του δρόμου του Αλεποχωρίου. Το καλοκαίρι και η μεγάλης διάρκειας παύση των βροχοπτώσεων αναδεικνύουν τις δυσωσμίες από τα λύματα που κάποιοι ρίχνουν στον αγωγό.

Δείτε τον χάρτη από το google earth. Η κόκκινη γραμμή είναι ο δρόμος του Αλεποχωρίου:

Στην πρώτη και την δεύτερη φωτογραφία που ακολουθούν φαίνονται τα βοθρόνερα που διακρίνονται ακόμα καλύτερα αν πατήσετε κλικ και μεγαλώσει η εικόνα. Η μία φωτογραφία δείχνει την ανατολή και η άλλη τη δύση.


Μέσα στο ρέμα περιφέρονται ποντίκια, φίδια ενώ αδέσποτα σκυλιά και γάτες περπατούν κατά μήκος για να βρουν τροφή!!! Το σημείο μυρίζει τόσο άσχημα που το αντιλαμβάνεται ο καθένας. Δίπλα στο ρέμα και σε απόσταση 50 μέτρων λειτουργεί super market ενώ στην απέναντι πλευρά εφάπτονται καταστήματα (μέσα σε αυτά και ένας φούρνος, ένα κρεοπωλείο και ένα κτηνιατρείο!). Τα προαναφερόμενα καταστήματα δεν ρίχνουν λύματα ή νερά στο ρέμα αφού σύμφωνα με τους ενοικιαστές υπάρχει βόθρος. Το τελευταίο άλλωστε πιστοποιείται με μία επίσκεψη στο σημείο.

Η παρακάτω τελευταία φωτογραφία είναι τραβηγμένη από την οδό Σαλαμίνος και δείχνει την αρχή του υπέργειου ρέματος. Όπως βλέπετε δεν υπάρχει σταγόνα νερού, γεγονός που αποδεικνύει ότι όλα τα λύματα έρχονται από τον κεντρικό υπόγειο αγωγό ο οποίος βρίσκεται ανατολικότερα και κάτω από την οδό Μυκηνών.

Η κατάσταση που επικρατεί εγκυμονεί κινδύνους για την δημόσια υγεία. Τι προτίθεται να κάνει η αρμόδια υπηρεσία του δήμου; Με δεδομένο ότι όλες οι υπηρεσίες είναι βραδυκίνητες, πότε οι φορολογούμενοι πολίτες θα δουν να δίνεται λύση στο πρόβλημα; Οι βροχές δεν είναι αρκετές για να κάνουν την απαιτούμενη απολύμανση.
Πότε θα πάψει να δυσφημείται η πόλη μας στους χιλιάδες των επισκεπτών του Αλεποχωρίου που γεμίζουν τα πνευμόνια τους με τις "ωραίες" μυρωδιές των Μεγάρων; Βέβαια αυτές οι μυρωδιές είναι το επιδόρπιο αφού το κυρίως πιάτο το έχουν μυρίσει πιο ψηλά από τις κοπριές στα περιβόλια...


Αυτό το άρθρο προέρχεται από το Megara Press:http://megara-press.blogspot.com/2011/09/blog-post_7885.html

Το ομόφωνο ψήφισμα του ΔΣ Μεγάρων ΚΑΤΑ των ιχθυοκαλλιεργειών

"Μεγαρικός Τύπος" 1/9/2011, σελ.23
"Αιχμή" 2/9/2011, σελ.12
"Ενημέρωση" 3/9/2011, σελ.34

ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΕΓΑΡΩΝ. ΑΝ ΔΕΝ ΒΟΗΘΗΘΕΙ ΠΑΕΙ ΓΙΑ ΚΛΕΙΣΙΜΟ!

Με 4500 επισκέψεις στα δύο χρόνια, με θετικότατα σχόλια στο βιβλίο επισκεπτών αλλά και το μοναδικό Μεγαρικό Λαογραφικό Μουσείο πάει για κλείσιμο, αν ο δήμος, η περιφέρεια, το κράτος δεν μεριμνήσει. Τα λειτουργικά έξοδα που επωμίζεται εξολοκλήρου η οικογένεια του κ. Σπύρου Μπερδελή το καθιστούν ασύμφορο για να λειτουργήσει. Με πόνο ψυχής μάθαμε και εμείς τις πολλές δυσκολίες και το αβέβαιο μέλλον που έχει το μοναδικό λαογραφικό μουσείο. Ευελπιστούμε ο δήμος να γίνει αρωγός και να βοηθήσει, πριν κλείσει!
http://megaramme.blogspot.com

Μερόπη Δόλλα: "Το Α και το Ω δεν είναι οι σπουδές, αλλά ο χαρακτήρας των παιδιών και το ήθος τους"

"Αποψη" 1/9/2011, σελ.8

δελτίο τύπου του Δήμου Μεγαρέων


δελτίο τύπου του Δήμου Μεγαρέων

ΕΝΩΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ : δελτίο τύπου

Δελτίο Τύπου Αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής