O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2013

Κ. Βαξεβάνης: "Θέμο, εγώ τις βαλίτσες μου τις έχω για ρούχα"


του Κώστα Βαξεβάνη

Αγαπητέ Θέμο,
Η εφημερίδα σου ανακοίνωσε πως με μηνύει για «όσα συκοφαντικά δημοσιεύει» το HOT DOC. Έχεις δικαίωμα όπως και κάθε πολίτης να καταθέτεις μηνύσεις και αγωγές και να επιλέγεις όποιο νόμιμο μέσο θέλεις. Αλλά όπως συνηθίζω να λέω, τα δημόσια πρόσωπα πριν καταφύγουν σε ένδικα μέσα, επειδή είναι δημόσια, οφείλουν να δίνουν και δημόσιες απαντήσεις.
Θα ξεκινήσω λοιπόν με τα πραγματικά γεγονότα και θα προχωρήσω μετά στις αξιολογικές κρίσεις. Αν δεν ξέρεις τι είναι αυτό, τότε ρώτα την αδελφή σου η οποία αντιμετωπίζει σωρεία μηνύσεων και αγωγών κατά της εφημερίδας σου κάθε μέρα στα δικαστήρια.
Πραγματικά γεγονότα λοιπόν: Το HOT DOC κυκλοφορεί με την αποκάλυψη πως ο εκδότης της εφημερίδας Πρώτο Θέμα, έχει κατηγορηθεί από Βρετανό αξιωματικό και πρώην συνέταιρό του, πως με το πρόσχημα της συλλογής όπλων κάνει εισαγωγή όπλων στην Ελλάδα. Η κατάθεσή του υπάρχει στις Εισαγγελικές Αρχές. Αυτό λοιπόν είναι ένα πραγματικό γεγονός και όχι συκοφαντία.
Πραγματικό γεγονός είναι επίσης ότι στις 18 Ιανουαρίου 2011, η εφημερίδα σου ανακοίνωσε πως ο εφοπλιστής Αναστάσιος Πάλλης είναι μέτοχος της εφημερίδας και πως η κίνηση αυτή εξασφαλίζει την ανεξαρτησία της εφημερίδας. Η ανακοίνωση είναι αυτή: «Η εταιρεία Πρώτο Θέμα ΑΕ ανακοινώνει αύξηση μετοχικού κεφαλαίου στην οποία συμμετέχει ο εφοπλιστής κ. Αναστάσιος Πάλλης ο οποίος δραστηριοποιείται στο χώρο της ναυτιλίας μεταξύ άλλων και σε συνεργασία με τον όμιλο Ρέστη. Από την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Πρώτο Θέμα Α.Ε. προκύπτει συμμετοχή των νέων μετόχων κατά 40% στο ποσοστό της εταιρείας. Η αύξηση αυτή γίνεται στο πλαίσιο της ενίσχυσης και διεύρυνσης των δραστηριοτήτων της εφημερίδος, ενώ έτσι συνεχίζει να διατηρείται η απόλυτη δημοσιογραφική ανεξαρτησία. Το 60% κατέχουν οι δημοσιογράφοι Θέμος Αναστασιάδης και Τάσος Καραμήτσος».
Ως εδώ λοιπόν καμία συκοφαντία. Ο Πάλλης, ο εφοπλιστής Πάλλης, με τυμπανοκρουσίες γίνεται μέτοχος της εφημερίδας για να παραμείνει ανεξάρτητη. Τα επόμενα πραγματικά γεγονότα θα σε λυπήσουν. Ο εφοπλιστής Πάλλης δεν ήταν εφοπλιστής. Είχε δηλώσει ένα πλοίο το “Lotus” το οποίο ανήκε τελικώς όπως αποκάλυψαν οι αρχές σε κάποιον Γιαπωνέζο. Ο κύριος Πάλλης ήταν ένας σμηνίας πενταετούς θητείας, ο οποίος έγινε μέτοχος της εφημερίδας σου. Πριν από αυτό είχε εμφανιστεί ως δικηγόρος, και ως σύμβουλος του Εφραίμ, και ως αντιπρόσωπος άλλης εταιρείας που ενεπλάκη με το σκάνδαλο της Μονής Τοπλού. Αυτά όλα τα γράψαμε αλλά δεν απάντησες, ούτε για να υπερασπίσεις την εφημερίδα σου, ούτε την ανεξαρτησία της.
Ο μέτοχος της εφημερίδας σας ήταν επίσης υπόδικος για απάτη η οποία είχε καταγγελθεί από τον ΟΤΕ και η δικογραφία αυτή έξι χρόνια περιφέρεται σε ανακριτικά γραφεία. Επίσης ήταν και ιδιοκτήτης ενός πολεμικού Μουσείου το οποίο επισκέφθηκαν υπουργοί αλλά και ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, αλλά δεν ήλεγξε ποτέ κανένας, ώσπου κάναμε το δημοσίευμα βάζοντας θέμα για όλα αυτά τα όπλα.
Ο μέτοχος της εφημερίδας σου είναι σήμερα καταζητούμενος για υπόθεση μαύρου χρήματος, ενώ ο συνεργάτης του μετόχου της εφημερίδας σου Βίκτωρας Ρέστης είναι προφυλακισμένος. Ο κύριος Πάλλης αντιμετωπίζει επίσης κατηγορίες για απαγωγή ξένου υπηκόου.
Ως δημόσιο πρόσωπο και εκδότης ποτέ δεν απάντησες σε αυτά. Αντιθέτως ήσουν πολύ περήφανος για τον νέο μέτοχο και έγραφες μάλιστα πως σε πολεμούν γιατί εξασφάλισες αυτή τον συνεταιρισμό.Έγραφες λοιπόν να σου θυμίσω «Για μια ακόμη φορά μεγαλοεπιχειρηματίες, μεγαλοεκδότες και άλλα συμφέροντα που λυμαίνονται τον τόπο προσπάθησαν να μας εμποδίσουν να ενισχύσουμε την εφημερίδα μας και να κατοχυρώσουμε την ανεξαρτησία της. Για τον σκοπό αυτό επιστρατεύθηκαν οι συνήθεις πολιτικοί που παραδοσιακά αναλαμβάνουν σχετικές "εργολαβίες".»
Απ΄ ό,τι είναι ορατό στο κοινό, αντιλαμβανόμαστε με διαφορετικό τρόπο και τα συμφέροντα και την ανεξαρτησία και προφανώς την δημοσιογραφία.
Πάμε τώρα στις αξιολογικές κρίσεις: Μια από αυτές κατατάσσει την εφημερίδα σου στο κομμάτι εκείνο του Τύπου, που εξωράισαν την Χρυσή Αυγή. Που αντί να δείχνουν το εγκληματικό της έργο, χαριτολογούσαν καλλιεργώντας ένα νέο lifestyle που έδρασε απενοχοποιητικά. Επίσης η εφημερίδα σου είναι αυτή που προεκλογικά (είναι τυχαίο φαντάζομαι) εμφάνισε με ρεπορτάζ την Χρυσή Αυγή σε ρόλο προσκόπου. Να συνοδεύει γριούλες σε Τράπεζες για να κάνουν αναλήψεις. Μόνο που η γριούλα δεν ήταν άλλη από την μάνα του Χρυσαυγίτη υποψήφιου βουλευτή Πλωμαρίτη. Όταν αποκαλύφθηκε δεν ζήτησες συγνώμη, ούτε έδωσες εξήγηση.
Μπορώ να προσθέσω πολλές ακόμη αξιολογικές κρίσεις αλλά δεν θα προσθέσω κάτι. Τώρα σε ό,τι αφορά όσα λες για το πέρασμα από την εφημερίδα σου και άλλα σχετικά, είμαστε γνωστοί και οι δυό στην πιάτσα και στην κοινωνία. Ξέρεις και ξέρει και ο κόσμος πως δεν πλατσουρίζω σε μπανιέρες ούτε με ροδοπέταλα ούτε με σκατά. Δεν κουβαλάω βαλίτσες με εκατομμύρια και δεν έχω πληρώσει 1,5 εκατομμύριο παραδεχόμενος την φοροκλοπή που έκανα. Αν θυμάσαι καλά, έχει γραφτεί και δεν το διέψευσες πως «Πριν από λίγες ημέρες ο εκδότης μέσω της αδελφής του (η οποία είναι δικηγόρος) επικαλούμενος το άρθρο 70Α του νόμου 2238 του ‘94 υπέγραψε πρακτικό συμβιβασμού για περίπου 1,5 εκατ. ευρώ. Ο συμβιβασμός αυτός υποχρεώνει τον κ. Αναστασιάδη να καταβάλει (κάτι το οποίο ήδη έκανε) να καταβάλει το 1/5 του ποσού του συμβιβασμού δηλαδή 300.000€ και το υπόλοιπο ποσό να καταβληθεί σε 48 μηνιαίες δόσεις… Με αυτόν τον τρόπο (και αφού τον καλέσει ο ανακριτής) θα ξεκινήσει η νομική διαδικασία ώστε να παύσει η ποινική δίωξη για το αδίκημα της κακουργηματικής φοροδιαφυγής».
Στα πρωτοσέλιδα δεν βγάζω προσωπικές στιγμές ανθρώπων, δεν διαπραγματεύομαι με το Μαξίμου DVD και δεν κομίζω ούτε κάτι άλλο στην εξουσία. Αποκαλύπτω σκάνδαλα των Τραπεζών όταν εσύ παίρνεις διαφήμιση.
Σέβομαι τους ανθρώπους, ακόμη και αυτούς που χτυπάω στο περιοδικό και σίγουρα δεν είμαι ρατσιστής. Δεν έχω γράψει για 6 εκατομμύρια εβραίων που κάηκαν από τους ναζί στα κρεματόρια ότι είναι «γυμνά φούρνου» και δεν με έχουν γιουρτώσει γυναίκες για σεξιστική συμπεριφορά. Επίσης δεν φυλάσσομαι από 15 μπράβους. Α, και για να μην ξεχάσω, όταν κάνω χειραψία με τους συνανθρώπους μου, τους σφίγγω δυνατά το χέρι, το οποίο δεν φοβάμαι να πιάσω, καημένε… Όπως δεν φοβάμαι και πολλά άλλα, όπως έχω αποδείξει. Εγώ τις βαλίτσες μου, τις έχω για ρούχα. Και είναι το μόνο βρόμικο που έχω.
Καλά ξεμπερδέματα

Πηγή: www.koutipandoras.gr