O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2013

Συνεχίζεται η απόρριψη βοθρολυμάτων σε περιοχές των Μεγάρων!!!

"Επικαιρότητα" 11-01-2013, σελ.16

Παραχωρούν το αεροδρόμιο Πάχης στην COSCO;

Πηγή: www.megaritiko.blogspot.gr

Τι γίνεται με το αγκυροβόλιο και τις ιχθυοκαλλιέργειες;

"Άποψη" 29-11-2012 (πενιές παρα...πολιτικές), σελ.11

Ψυχαγωγία στο Βουρκάρι!


Υγρότοπος "Βουρκάρι" Μεγάρων, 12-01-2013

Δημοπρατήθηκε το έργο αντικατάστασης του δικτύου ύδρευσης Μεγάρων


Θέμα: Δημοπρατήθηκε το έργο αντικατάστασης του δικτύου ύδρευσης Μεγάρων

Η διοίκηση του Δήμου Μεγαρέων πιστή στις προεκλογικές δεσμεύσεις της προς τους πολίτες δημοπράτησε ένα ακόμα μεγάλο έργο υποδομής της περιοχής, αξιοποιώντας πόρους Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων. Έπειτα λοιπόν από την αποχέτευση της Νέας Περάμου, το Γηροκομείο Μεγάρων δημοπράτησε και το μεγαλύτερο έργο που έχει προγραμματιστεί να εκτελεστεί στην Αττική. Η αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης της πόλης των Μεγάρων, προϋπολογισμού περίπου 18.000.000 ευρώ, δημοπρατήθηκε επιτυχώς την Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου του 2012. Έτσι και αυτό το μεγάλο έργο έπειτα από τις αποτελεσματικές κινήσεις της διοίκησης του Δήμου και των υπηρεσιών του μπαίνει στη φάση της υλοποίησης του.
Σκοπός του έργου είναι αντικατάσταση του υφιστάμενου πεπαλαιωμένου και ακατάλληλου δικτύου, για τη βελτίωση της ύδρευσης της πόλης των Μεγάρων και των τροφοδοτούμενων απ’ αυτήν περιοχών. Το νέο δίκτυο θα εξυπηρετεί όλο το παλαιό και εγκεκριμένο νέο σχέδιο πόλεως. Επιπλέον, από το νέο δίκτυο προβλέπεται να τροφοδοτούνται: ο οικισμός της Πάχης Μεγάρων, συμπεριλαμβανομένης της προβλεπόμενης ζώνης Β’ κατοικίας, η περιοχή της Λάκκας, Περάματος, καθώς και η περιοχή της Αγ.Τριάδας.
Επίσης συμπεριλαμβάνεται η κατασκευή ενισχυτικού τροφοδοτικού αγωγού του εσωτερικού δικτύου ύδρευσης, από τη δεξαμενή της ΕΥΔΑΠ. Στο έργο περιλαμβάνονται όλοι οι αγωγοί του δικτύου και τα σχετικά ειδικά τεμάχια, συμπεριλαμβανομένου του προβλεπόμενου τροφοδοτικού αγωγού, από το σημείο ένωσης του με τη δεξαμενή της ΕΥΔΑΠ και σε όλη την έκταση του εγκεκριμένου σχεδίου πόλης (περίπου 376 στρέμματα), όλες οι συσκευές παρακολούθησης και χειρισμού του δικτύου, καθώς και όλοι οι συλλέκτες, συμπεριλαμβανομένων, των συνδέσεων με το δίκτυο, των φρεατίων, των υδρομετρητών και των ειδικών δικλίδων σύνδεσης με τους τελικούς καταναλωτές, για την πλήρως ολοκληρωμένη και λειτουργική αντικατάσταση των υφιστάμενων ιδιωτικών συνδέσεων.
Έτσι λύνεται οριστικά το πρόβλημα της υποβάθμισης της ποιότητας του νερού που καταναλώνεται στην πόλη των Μεγάρων από τους αμιαντοσωλήνες του υπάρχοντος δικτύου. Ενδεικτικά να αναφέρουμε πως η Yπηρεσία Προστασίας Περιβάλλοντος των HΠA (EPA) έχει απαγορεύσει τη χρήση σωλήνων αμιαντοτσιμέντου από το 1996 με το σκεπτικό ότι: «ίνες αμιάντου δεν ελευθερώνονται μόνο κατά την παραγωγή και επεξεργασία των προϊόντων του, αλλά και κατά τη χρήση και συντήρησή τους. Mε τον τρόπο αυτό τα προϊόντα που περιέχουν αμίαντο εκθέτουν σε αδικαιολόγητο κίνδυνο την υγεία του ανθρώπου».
Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε πως ακόμα ένα μεγάλο έργο μπαίνει στη φάση της κατασκευής του, χωρίς να ξοδευθεί ούτε ένα ευρώ από τα ταμεία του Δήμου.
Η Διοίκηση του Δήμου, παρά τις αντίξοες οικονομικές συνθήκες, πιστή στις προεκλογικές της δεσμεύσεις προχωρά απαρέγκλιτα στην αναβάθμιση των υποδομών της περιοχής μας αναβαθμίζοντας την ποιότητα ζωής των πολιτών, που είναι και ο τελικός αποδέκτης όλων αυτών των μεγάλων έργων.

Κινηματογραφικές προβολές από τον "Θέογνι"


ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΙΑ!