O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2020

ο δήμος Μεγαρέων δεσμεύεται για έργα προστασίας του υγροβιότοπου σε συνάντηση με τον Σύλλογο Αγίας Τριάδας

Η ανακοίνωση του Συλλόγου αναφέρει:
"Πραγματοποιήθηκε στις 22 Ιανουαρίου συνάντηση του Δ.Σ. του Συλλόγου μας με το Δήμαρχο, στο γραφείο του. Θέματα της συνάντησης ήταν η προστασία του προστατευόμενου υγροβιότοπου του Βουρκαρίου από τη μόλυνση που δημιουργούν τα παράνομα κτίσματα στην παραλία της Αγίας Τριάδας, η διαπλάτυνση - επισκευή του δρόμου από την ευθεία της Λάκας (οδός Αγίας Τριάδας) έως την πύλη της ΔΕΣΦΑ, ο ηλεκτροφωτισμός της ευθείας της Λάκας έως ότου διαπλατυνθεί - επισκευαστεί και η συχνότερη αποκομιδή των σκουπιδιών.
- Για το θέμα της προστασίας του Βουρκαρίου, ο Δήμαρχος μας ενημέρωσε ότι τουλάχιστον στο κομμάτι που αφορά τον Δήμο θα κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να προστατευθεί αποτελεσματικά ο υγροβιότοπος και να αποκατασταθεί το τοπίο.
- Στο θέμα της διαπλάτυνσης - επισκευής του δρόμου η λύση που προκρίνεται είναι το αίτημα, προς την τροχαία, απαγόρευσης διέλευσης των βαρέων οχημάτων από την ευθεία της Λάκας έως την πύλη της ΔΕΣΦΑ έως ότου επισκευαστεί ο δρόμος.
- Για τον ηλεκτροφωτισμός της ευθείας μας ενημέρωσε ότι υπάρχουν κάποια προβλήματα με την παροχή τα οποία θα γίνει προσπάθεια να λυθούν και να μπουν φωτιστικά στις υπάρχουσες κολόνες.
- Ενώ για την αποκομιδή των σκουπιδιών θα φροντίσει να αποκατασταθεί η συχνότητα αποκομιδής τους."