O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Κυριακή 14 Ιουνίου 2009

...για τον ιστότοπο 'αιγιαλός'...


...ο ιστότοπος με την επωνυμία "αιγιαλός" (http://egialos.blogspot.com/) είναι ένα μπλόγκ που εμφανίστηκε στην διαδικτυακή γειτονιά μας τον Απρίλιο.
Η πορεία και η παρουσία του μας εξέπληξε!
Η κάλυψη των περιβαλλοντικών και οικολογικών θεμάτων πλήρης και αναλυτική. Πιστεύουμε πολύ ευρύτερη και πληρέστερη από πολλές ελληνικές ιστοσελίδες οικολογικής κατεύθυνσης.
Η αισθητική της σελίδας είναι αξεπέραστη και σημείο αναφοράς για την δημιουργία οικολογικών ιστοσελίδων.
Χωρίς αμφιβολία πια αισθανόμαστε τυχεροί να σας παρακολουθούμε καθημερινά!

παραθέτουμε αυτούσια την παρακάτω ανάρτηση...τα λόγια περισσεύουν... συγχαρητήρια!

Το ζαρκαδάκι της Γκιώνας

Βρέθηκε, νεογέννητο, από ορειβάτες στην Γκιώνα το μικρό θηλυκό ζαρκαδάκι, το θεώρησαν εγκαταλελειμμένο και, κατεβαίνοντας, το άφησαν στη φροντίδα ενός φιλόζωου κατοίκου στο χωριό Στρώμη Φωκίδας. Η ΑΝΙΜΑ έμαθε την ύπαρξή του από κτηνίατρο της Ελευσίνας, όταν πια το ζωάκι βρισκόταν στο σπίτι της κόρης του ανθρώπου που ανέλαβε τη φροντίδα του. Η οικογένεια που το φιλοξένησε δήλωσε εξ αρχής ότι επιθυμεί το καλύτερο για το ζαρκαδάκι, να μεταφερθεί δηλαδή σε κατάλληλο χώρο με προοπτική την επανένταξή του.

Ειδοποιήθηκε αμέσως η Διεύθυνση Εθνικών Δρυμών του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης που, ενεργώντας άμεσα, υπέδειξε ως ιδανικό χώρο φιλοξενίας το κρατικό εκτροφείο της μονής Αγάθωνος. Έτσι, την περασμένη Τρίτη έγινε η μεταφορά της μικρής με υπηρεσιακό αυτοκίνητο και συνοδό τον Λεωνίδα Κότση, μέλος της ΑΝΙΜΑ και Ειδικό Δασικής Προστασίας.
Μαθαίνουμε ότι το ζαρκαδάκι προσαρμόζεται επιτυχώς στο νέο του χώρο, με τη φροντίδα των υπαλλήλων του εκτροφείου.


Και μια έκκληση στους ορειβάτες: Μην παρεμβαίνετε όταν συναντάτε τέτοιο μωρό, εκτός κι αν είστε ΑΠΟΛΥΤΑ σίγουροι ότι είναι πράγματι εγκαταλελειμμένο! Η μάνα μπορεί να το έχει αφήσει σε μια λόχμη για να πάει να βοσκήσει και θα γυρίσει το βράδυ να το θηλάσει.

ΑΝΙΜΑ στα λατινικά σημαίνει Ζωντανή Ψυχή

http://www.wild-anima.gr/

...ιχθυοκαλλιέργειες και η Σαλαμίνα....αργή καταστροφή για τις θάλασσές μας

...ιχθυοκαλλιέργειες και η Σαλαμίνα....
...τα τελευταία 20 χρόνια διάφορες παράκτιες περιοχές σε όλο το μεσογειακό άξονα έχουν καταληφθεί και μετατραπεί σε ιδιωτικές μονάδες ιχθυοκαλλιέργειας οι οποίες, γεωγραφικά απομακρυσμένες από τις πόλεις ή από κάποιο κοντινό χωριό, δρουν σχεδόν ανενόχλητα μα κυρίως καταστροφικά, φυσικά με την ανοχή μας....
διαβάστε τον αναλυτικό σχολιασμό γι αυτό το τόσο σημαντικό περιβαλλοντικό ζήτημα της γειτονιάς μας στο :
http://periodikobakilos.blogspot.com/

Εισαγγελέα και Συνήγορο Περιβάλλοντος ζητεί ο νομικός κόσμος...


...Τη θεσμοθέτηση εισαγγελέα Περιβάλλοντος, αλλά και τη δημιουργία ανεξάρτητης αρχής Συνηγόρου του Περιβάλλοντος, κατά τα ευρωπαϊκά πρότυπα, που θα λειτουργήσουν ως ανάχωμα στην υποβάθμιση της ποιότητας ζωής, ζητούν από την κυβέρνηση δικαστές και δικηγόροι....
περισσότερα στο:
http://www.enet.gr/?i=news.el.ellada&id=53630