O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2012

ο δήμος για το δίκτυο ύδρευσης



Με σχετικό δελτίο τύπου (το οποίο δημοσιεύουμε παρακάτω) η διοίκηση του δήμου ανακοίνωσε ότι το έργο αντικατάστασης του χρονίως προβληματικού δικτύου ύδρευσης των Μεγάρων εντάχθηκε σε πρόγραμμα Ευρωπαϊκής χρηματοδότησης.

Είναι μια θετική ενέργεια και επιτυχία της δημοτικής αρχής. Η σπατάλη νερού από το σημερινό φθαρμένο δίκτυο είναι οικολογικά και οικονομικά απαράδεκτη.
Ιδιαίτερα θα θέλαμε να τονίσουμε ότι η μελέτη (στην οποία στηρίχθηκε το σχετικό αίτημα) ήταν έργο της διοίκησης Σύρκου, γεγονός, που προς τιμήν της δημοτικής αρχής, αναφέρεται στο σχετικό δημοσίευμα.



το δελτίο τύπου του δήμου:

αντικατάσταση του δελτίου ύδρευσης Μεγάρων


απάντηση του δήμου σε "δημοσίευμα"

Με αφορμή το δημοσίευμα της απρόσωπης οργάνωσης «Περιβάλλον Μεγαρίδας», σχετικά με την επιχείρηση υποβάθμισης του τόπου από την κεντρική διοίκηση, η δημοτική αρχή του Δήμου Μεγαρέων έχει υποχρέωση να πληροφορήσει το λαό της Νέας Περάμου και των Μεγάρων, ότι έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να διασφαλίσει την αποτροπή μιας τέτοιας επικείμενης υποβάθμισης.

Συγκεκριμένα, σχετικά με την περιβαλλοντική καταστροφή που επιχειρείται από το ΔΕΣΦΑ στη ευρύτερη περιοχή του Δήμου μας, η διοίκηση προέβη σε επανειλημμένες οχλήσεις και πρόσκληση προς διαβούλευση, όπως αποδεικνύεται από την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις αρχές του 2011, χωρίς καμία ανταπόκριση από πλευράς ΔΕΣΦΑ. Αντίθετα η απαξίωση ήταν τόσο εμφανής που ακόμα και όταν έγινε το συμβάν της εκπομπής του «μαύρου καπνού» οι κύριοι αυτοί «σφύριζαν» αδιάφορα σα να μη συνέβη τίποτα.

Η αντίδραση μας ήταν άμεση και αφού ολοκληρώθηκε η προκαταρκτική έρευνα, δια της Νομικής Συμβούλου του Δήμου καταθέσαμε μήνυση εναντίον του ΔΕΣΦΑ, στην οποία αναφέραμε όχι μόνο το περιβαλλοντικό έγκλημα που διαχρονικά διαπράττει, αλλά και πτυχές της άδειας περιβαλλοντικών όρων, οι οποίες θα έπρεπε να τηρούνται από πλευράς του και δεν συμβαίνει αυτό. Αυτό το τελευταίο ενόχλησε πολύ από ότι μάθαμε τα υψηλά κλιμάκια του ΔΕΣΦΑ, αφού μέχρι τότε κρατούσαν μυστικές όλες αυτές τις περιβαλλοντικές παραβάσεις.

Οι ενέργειες μας συνεχίζονται με κύριο μέλημα τη διασφάλιση των συμφερόντων των δημοτών μας και γι αυτό το λόγο ετοιμάζουμε περαιτέρω δράσεις που θα φέρουν σε ακόμα δυσκολότερη θέση το ΔΕΣΦΑ. Ο ΔΕΣΦΑ μας υποτιμάει και μας απαξιώνει, ο ΔΕΣΦΑ εγκληματεί περιβαλλοντολογικά εις βάρος μας, έχοντας παραβιάσει συγχρόνως τους περιβαλλοντικούς όρους που είναι υποχρεωμένος να τηρήσει.

Τη στιγμή λοιπόν που εμείς κάνουμε όλες αυτές τις ενέργειες δεν είδαμε πουθενά την «Ένωση Πολιτών» και τους «Ενεργούς Πολίτες» να δηλώνουν έμπρακτα παρόντες σε αυτή την αντιπαράθεση. Εάν για εσάς η άρθρωση του λόγου και μόνον αποτελεί ενεργό παρουσία και απόδειξη αντίδρασης, τότε πρέπει να μας επαινέσετε για ότι έχομε κάνει μέχρι σήμερα. Αντιθέτως οι συνάδελφοι της ελάσσονος αντιπολίτευσης στηριζόμενοι αποκλειστικά και μόνο στον «ξύλινο» αντιπολιτευτικό λόγο δεν προέβησαν σε καμία ουσιαστική κίνηση του τύπου της μηνυτήριου αναφοράς, ή ενός εξωδίκου κατά της εταιρείας, ή έστω μιας καταγγελίας κατά του ΔΕΣΦΑ, προφανώς φοβούμενοι μήπως διαταραχθούν οι σχέσεις τους.

Η σημερινή δημοτική αρχή είναι παρούσα σε όλα τα μέτωπα. Αγωνίζεται καθημερινά για την αναβάθμιση του τόπου σε όλα τα επίπεδα και οι επιτυχίες είναι πλέον εμφανείς. Η έγκριση της δημοπράτησης του έργου της αποχέτευσης της Νέας Περάμου, η έγκριση της ένταξης του έργου της αντικατάστασης του δικτύου ύδρευσης της πόλης των Μεγάρων, η έγκριση της αδειοδότησης της αποκατάστασης της χωματερής των Μεγάρων αποτελούν τα πρώτα δείγματα γραφής αυτής της διοίκησης.

Συγχρόνως είναι ενοχλητικό προφανώς σε κάποιους να ακούνε ότι η δημοτική αρχή έχει ήδη προβεί σε μηνύσεις και σε εμπρόθεσμες προσφυγές κατά του αγκυροβολίου και των εγκαταστάσεων ιχθυοκαλλιεργειών. Το κατανοούμε γιατί από την μια πλευρά φαίνεται η πληρότητα και από την άλλη η ένδεια των επιχειρημάτων και αυτή η αμηχανία που δημιουργείται από μεριάς τους είναι που τους οδηγεί στην ώθηση της απρόσωπης κίνησης «Περιβάλλον Μεγαρίδας» να βάλει κατά των τοπικών αρχόντων και επομένως κατά της δημοτικής αρχής.

Ο τόπος έχει ανάγκη από παραγωγικές προτάσεις, από ομόνοια και ομόπνοια.

Σας καλούμε εσάς την κίνηση «Περιβάλλον Μεγαρίδας» σε ανοικτό διάλογο στο Δημαρχείο, ώστε να ενημερωθείτε λεπτομερώς για το σύνολο των ενεργειών μας σε όλα τα θέματα που αφορούν στην ενδεχόμενη υποβάθμιση του τόπου μας και να σας γνωρίσουμε κιόλας γιατί η πολιτική στις μέρες μας απαιτεί ειλικρίνεια και λεβεντιά με ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ.

πρόσκληση

Ανακοίνωση Κινήματος "ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ"

Δ.Τ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΒΛΑΧΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΠΕΡΙΦ.ΑΤΤΙΚΗΣ


για την τροποποίηση του ν.4030 περί αυθαιρέτων