O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Πέμπτη 3 Ιουνίου 2010

ανακύκλωση στα Μέγαρα! ...αλήθεια πως πάει;


Όπως μας έχει πληροφορήσει η Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης και Ανακύκλωσης (διαβάστε εδώ), οι ποσότητες που αξιοποιήθηκαν από τους μπλε κάδους παρουσίασαν αύξηση 43% το 2009 σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά! Το πρόγραμμα περιλαμβάνει 648 συνεργαζόμενους δήμους και καλύπτει 7.5 εκ κατοίκους.

Ανάμεσα σε αυτούς τους δήμους και ο δήμος Μεγαρέων. Παράπονα όμως και καταγγελίες έρχονται από πολλούς, ότι παρατηρείται περισυλλογή μπλε κάδων από κοινά απορριμματοφόρα. Φήμες που δυσφημούν καθημερινά την πρακτική της ανακύκλωσης και αποθαρρύνουν όσο τίποτε άλλο τους πολίτες.

Καιρός οι αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου να ξεκαθαρίσουν το θέμα:
  • Τι εκτιμήσεις υπάρχουν για τις ποσότητες ανακυκλούμενων υλικών στα Μέγαρα;
  • Λειτουργεί το σύστημα όπως πρέπει ή οι καταγγελίες ευσταθούν;
  • Υπάρχει υπηρεσία ελέγχου στην οποία , μπορούν οι πολίτες να απευθύνονται για παρατηρούμενες παρατυπίες;

Η αξιοποίηση και η ανακύκλωση υλικών είναι μια πρακτική που θα πρέπει να ενθαρρυνθεί και να επεκταθεί. Χρειάζονται όμως ενέργειες κατάλληλες από την τοπική αυτοδιοίκηση. Η πλήρης ενημέρωση είναι μια καλή αρχή. Όταν ο ευαισθητοποιημένος πολίτης αντιληφθεί ότι η καθημερινή του πρακτική δεν πάει στράφι, θα την συνεχίσει. Περιμένουμε!

Άλλωστε μιλάμε για πράσινες πολιτικές και πράσινη ανάπτυξη! Έτσι δεν είναι;

μια πανοραμική εικόνα από το Βουρκάρι.....


ο τοπικός τύπος για την "προσφορά" (!!!) της εταιρείας "Ολυμπία Οδός ΑΕ"



Μία (αυτή τη φορά θετική) πρωτιά για τα Μέγαρα!

Το βραβείο του περιπτέρου με την πιο άρτια παρουσίαση παραδοσιακών ποιοτικών τοπικών προϊόντων, απέσπασε το περίπτερο του Δήμου Μεγάρων στην έκθεση "AGRO QUALITY FESTIVAL" που πραγματοποιήθηκε στις 29/4-2/5/10 στην "Τεχνόπολις" του Δήμου Αθηναίων.
Μία θετική (αυτή τη φορά) πρωτιά για την πόλη μας που μας κάνει όλους υπερήφανους!
Θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους συμμετέχοντες!! Πάντα τέτοια!!!

Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη!

η Ορνιθολογική γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη 5 & 6 Ιουνίου 2010 και σας προσκαλεί να συμμετέχετε στις εκδηλώσεις μας!
Στη Θεσσαλονίκη, η Ορνιθολογική γιορτάζει στο βορά το Σάββατο 5 Ιουνίου, στην Πλατεία Αριστοτέλους, 11.00 - 19.00, συντροφιά με τους Φορείς Διαχείρισης των Εθνικών Πάρκων της Κεντρικής Μακεδονίας (Δέλτα Αξιού - Λουδία - Αλιάκμονα - Λιμνών Κορώνειας - Βόλβης, Λίμνης Κερκίνης και Εθνικού Δρυμού Ολύμπου) και την Καλλιστώ. Η γιορτή απευθύνεται τόσο σε μεγάλους, όσο και στους μικρούς μας φίλους και περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, περιβαλλοντικά παιχνίδια και διαγωνισμό ζωγραφικής για παιδιά.
Στον Έδεσσα σας προσκαλούμε να γιορτάσουμε μαζί στο Κέντρο Ενημέρωσης Υγροτόπου Άγρα Βρυττών Νησίου, την Κυριακή 6 Ιουνίου, 11.00-14.00 με περιβαλλοντικά παιχνίδια, γνωρίζοντας τις ομορφιές της προστατευόμενης περιοχής του υγροτόπου.
Στην Αθήνα, ο Φοιτητικός Αρχιτεκτονικός Διαγωνισμός Ιδεών φτάνει στη λήξη του στις 5 Ιουνίου, Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, ώρα 11.00πμ στο κτίριο του Παλαιού Οινοποιείου στο Πάρκο "Α. Τρίτσης", Ίλιον Αττικής. Επίσης, η Ορνιθολογική συμμετέχει στο 2ο Φεστιβάλ Περιβάλλοντος στο Οικολογικό Πάρκο Νέου Ψυχικού (πίσω από το Πεντάγωνο Υπ. Εθνικής Αμύνης), 4-6 Ιουνίου, ώρες 17.00μμ - 21.30 μμ.

Επιτροπές Αγώνα ενάντια στα Διόδια - δελτίο τύπου

ανακύκλωση τώρα!