O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Πέμπτη 3 Ιουνίου 2010

ανακύκλωση στα Μέγαρα! ...αλήθεια πως πάει;


Όπως μας έχει πληροφορήσει η Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης και Ανακύκλωσης (διαβάστε εδώ), οι ποσότητες που αξιοποιήθηκαν από τους μπλε κάδους παρουσίασαν αύξηση 43% το 2009 σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά! Το πρόγραμμα περιλαμβάνει 648 συνεργαζόμενους δήμους και καλύπτει 7.5 εκ κατοίκους.

Ανάμεσα σε αυτούς τους δήμους και ο δήμος Μεγαρέων. Παράπονα όμως και καταγγελίες έρχονται από πολλούς, ότι παρατηρείται περισυλλογή μπλε κάδων από κοινά απορριμματοφόρα. Φήμες που δυσφημούν καθημερινά την πρακτική της ανακύκλωσης και αποθαρρύνουν όσο τίποτε άλλο τους πολίτες.

Καιρός οι αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου να ξεκαθαρίσουν το θέμα:
  • Τι εκτιμήσεις υπάρχουν για τις ποσότητες ανακυκλούμενων υλικών στα Μέγαρα;
  • Λειτουργεί το σύστημα όπως πρέπει ή οι καταγγελίες ευσταθούν;
  • Υπάρχει υπηρεσία ελέγχου στην οποία , μπορούν οι πολίτες να απευθύνονται για παρατηρούμενες παρατυπίες;

Η αξιοποίηση και η ανακύκλωση υλικών είναι μια πρακτική που θα πρέπει να ενθαρρυνθεί και να επεκταθεί. Χρειάζονται όμως ενέργειες κατάλληλες από την τοπική αυτοδιοίκηση. Η πλήρης ενημέρωση είναι μια καλή αρχή. Όταν ο ευαισθητοποιημένος πολίτης αντιληφθεί ότι η καθημερινή του πρακτική δεν πάει στράφι, θα την συνεχίσει. Περιμένουμε!

Άλλωστε μιλάμε για πράσινες πολιτικές και πράσινη ανάπτυξη! Έτσι δεν είναι;