O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2012

Επιτροπή πολιτών Μεγάρων για το Περιβάλλον και τη Δημόσια Υγιεινή!

Είμαστε πολίτες του Δήμου Μεγαρέων που ανησυχούμε για αυτά που συμβαίνουν στην περιοχή μας και έχουν σχέση με την μόλυνση του περιβάλλοντος και την υγεία μας.

Μετά από γενική συνέλευση πολιτών η οπoία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 14-09-2012, εκλέχτηκε προσωρινή διοικούσα επιτροπή για να διαχειριστεί τα παρακάτω θέματα, ήτοι:
1. Ανεξέλεγκτες χωματερές
2. Μόλυνση υδροφόρου ορίζοντα
Είναι γνωστό ότι με εντολή περιφερειάρχη Δυτικής Αττικής σφραγίστηκαν πέντε (5) γεωτρήσεις που ελέγχθηκαν από επιτροπή περιβάλλοντος και το νερό βρέθηκε ακατάλληλο προς πόση (εξασθενές χρώμιο)στην Περιοχή Ζάχουλη και Τούτουλη.
3. Παράνομες συνδέσεις των λυμάτων οικιών με τον αγωγό όμβριων υδάτων
4. Διάφορα άλλα θέματα που έχουν άμεση σχέση με την μόλυνση του περιβάλλοντος.

Στην γενική συνέλευση συγκροτήθηκε προσωρινή διοικούσα επιτροπή, η οπαία ποτελείται από τα παρακάτω μέλη:
ΔΕΔΕΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ - Πρόεδρος
ΠΑΠΑΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ - Α΄Αντιπρόεδρος
ΤΣΑΡΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ - Β΄Αντιπρόεδρος
ΚΟΥΛΟΥΡΙΩΤΗ ΕΛΕΝΗ - Γραμματέας
ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ - Ταμίας
ΣΤΡΑΤΟΥΡΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ - Μέλος
ΧΑΛΟΦΤΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ - Μέλος
ΝΙΚΟΛΙΖΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ - Μέλος
ΣΤΡΑΤΟΥΡΗΣ ΙΕΡΟΘΕΟΣ - Μέλος
ΣΩΤΗΡΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ - Μέλος
ΜΙΧΑΛΑΚΗΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ - Μέλος

Μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα η προσωρινή διοικούσα επιτροπή θα συγκαλέσει γενική συνέλευση που θα συμμετέχουν οι συμπολίτες μας από όλο το φάσμα της κοινωνίας του Δήμου Μεγαρέων.


Μέγαρα, 18-09-20012
Επιτροπή πολιτών Μεγάρων για το Περιβάλλον και τη Δημόσια Υγιεινή

Πηγή: www.megaratv.gr

Σχόλια και κριτική για την παράνομη χωματερή στον Μαυρατζά

"Άποψη" 6/9/12 (πενιές παρα... πολιτικές), σελ.11

"Πνοή" 6/9/12, σελ.7

Στο Βουρκάρι...





Υγρότοπος "Βουρκάρι" Μεγάρων, 21-09-2012

ΕΝΩΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ: "Ντροπή & Όνειδος"



     ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΓΙΑ ΝΑ  ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΤΟ ΟΝΕΙΔΟΣ

          Ο Δήμος είναι Οργανισμός Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Ο.Τ.Α.) πρώτου βαθμού και ως εκ τούτου πρέπει να έχει άμεση σχέση και επαφή με τους πολίτες. Η διοίκηση του κάθε δήμου εκλέγεται για να υπηρετεί τον πολίτη. Δηλαδή, να φροντίζει για την καθημερινότητά του (ασφαλείς δρόμοι , καθαριότητα, σκουπίδια, ηλεκτροφωτισμός, κλπ.) και να προσπαθεί να βελτιώσει την ποιότητα ζωής με ενέργειες και έργα.
          Παράλληλα όμως, η διοίκηση του δήμου, όπως και κάθε δημόσια διοίκηση εξάλλου, πρέπει να διδάσκει ήθος, ευπρέπεια και την τήρηση των νόμων από όλους. Για να γίνει αυτό, πρέπει πρώτη απ' όλους αυτή να δίνει το παράδειγμα. Διότι καμία ευνομούμενη πολιτεία δεν μπορεί να κάνει βήματα προόδου χωρίς τις παραπάτω προϋποθέσεις.
          Δυστυχώς, η διοίκηση του δήμου, εκτός από την άμεση ζημιά, που κάνει σε συμπολίτες, δημιουργεί, με το παράδειγμα και την πρακτική της, αρνητικά πρότυπα στην μεγαρική και νεοπεραμιώτικη κοινωνία. Και τούτο διότι:
- Από την μία σπαταλά πάρα πολλά χρήματα σε δράσεις και έργα, που δεν είναι απαραίτητα ή που θα μπορούσαν να γίνουν με πολύ λιγότερα χρήματα και από την άλλη δεν κάνει τα απαραίτητα και αυτονόητα και που εκ καθήκοντος έχει υποχρέωση.
- Χρωστάει πολλά χρήματα σε εργολάβους και προμηθευτές του Δήμου, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει και σε λουκέτο κάποιες απ' αυτές τις επιχειρήσεις.
- Εάν αληθεύει η πληροφορία, ότι δανείζεται χρήματα από πολίτες (κυρίως εργολάβους και προμηθευτές, που συνεργάζονται με τον Δήμο), τότε αυτή θα είναι η εσχάτη κατάντια της διοίκησης.
- Ενώ εισπράττει από τους πολίτες κάθε δίμηνο δημοτικά τέλη καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού και είναι αυτά ανταποδοτικά, η καθαριότητα και ο ηλεκτροφωτισμός των πόλεων (ΜΕΓΑΡΑ και ΝΕΑ ΠΕΡΑΜΟΣ) και των οικισμών είναι σε απελπιστική κατάσταση. Όταν δε πολίτες διαμαρτύρονται για την έλλειψη δημοτικού φωτισμού, παίρνουν την απίθανη απάντηση: «Αγοράστε την λάμπα, για να την αλλάξουμε». ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ!!! Και τα χρήματα, που πληρώνουν οι πολίτες κάθε δίμηνο, που πάνε;
- Προσλαμβάνει εργαζόμενους χωρίς τις νόμιμες διαδικασίες (για να προσλαμβάνει ημέτερους), τους οποίους έχει ανασφάλιστους και απλήρωτους. Όταν δε κάποιος ζητήσει τα δεδουλευμένα χρήματα, διότι πεινάει η οικογένειά του, του λένε: «Άμα δεν σου αρέσει, φύγε!». ΤΙ ΝΤΡΟΠΗ!!!    

          Είναι δυνατόν να θεωρηθεί χρηστή αυτή η διοίκηση, που συμπεριφέρεται κατ' αυτόν τον απαράδεκτο τρόπο; 
          Είναι δυνατόν να λειτουργεί η διοίκηση του Δήμου σαν τον χειρότερο εργοδότη έχοντας εργαζόμενους ανασφάλιστους και απλήρωτους; Δεν είναι αυτό σύγχρονη μορφή δουλείας;
          Είναι δυνατόν να καταπατεί τους νόμους και να προσλαμβάνει εργαζόμενους χωρίς τις νόμιμες διαδικασίες; Εάν η διοίκηση του Δήμου δεν τηρεί τους νόμους, τι πρέπει να κάνουν οι πολίτες;
          ΑΠΕΥΘΥΝΟΥΜΕ ΕΚΚΛΗΣΗ προς την διοίκηση του Δήμου, για να σταματήσει κάθε σπατάλη του δημοσίου χρήματος και να πληρώσει ΑΜΕΣΑ όλα τα οφειλόμενα στους εργαζόμενους και σταδιακά να αποπληρώνει τα χρέη προς εργολάβους και προμηθευτές.
          ΠΡΟΤΡΕΠΟΥΜΕ όλους όσους έχουν οικονομικές δοσοληψίες με τον Δήμο, να εξασφαλίσουν τα οφειλόμενα σ' αυτούς χρήματα ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ με έγγραφα και παραστατικά, διότι υπάρχει κίνδυνος να τα χάσουν.
          Τα στελέχη του συνδυασμού ΕΝΩΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ και εγώ προσωπικά είμαστε στην διάθεση του κάθε ενδιαφερόμενου για οποιαδήποτε βοήθεια προς πάσα κατεύθυνση.
           Πληροφοριακά να λεχθεί, ότι, όπως προκύπτει από τον απολογισμό του οικονομικού έτους 2011, που συνέταξε η διοίκηση του Δήμου, τα έσοδα του Δήμου ήταν 18 εκατομμύρια ευρώ και τα έξοδα για μισθοδοσία υπαλλήλων 6 εκατ. ευρώ και παρόλα αυτά χρωστάει τεράστια ποσά σε εργολάβους, προμηθευτές, εφημερίδες και εργαζόμενους.

Γρηγόρης Σταμούλης
Δημοτικός Σύμβουλος
Επικεφαλής «ΕΝΩΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ»

Δελτίο τύπου Δήμου Μεγαρέων


            ΔΗΜΟΣ ΜΕΓΑΡΕΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
Αρ.ΔΤ: 0158/18-09-2012 


Θέμα: Αναγγελία ζημιάς από χαλαζόπτωση, δυνατότητα υποβολής αίτησης αποζημίωσης

Ο Δήμος Μεγαρέων ενημερώνει τους ελαιοπαραγωγούς ότι έγινε προς τον ΕΛΓΑ αναγγελία ζημιάς από την χαλαζόπτωση της 15ης Σεπτεμβρίου 2012 ημέρα ΣΑΒΒΑΤΟ, η οποία προκάλεσε ζημιές στα ελαιόδεντρα.
Οι παραγωγοί των οποίων οι καλλιέργειες ζημιώθηκαν, μπορούν να υποβάλλουν δήλωση ζημιάς στους Ανταποκριτές του ΕΛ.Γ.Α. στο Δήμο Μεγαρέων: Φωτεινή Στυλιανοπούλου και Ισιδώρα Πέγκου, από την Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2012 μέχρι και την Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2012.
Οι Ανταποκριτές στεγάζονται στο Δημοτικό Κατάστημα Χρ. Μωραϊτου και Γ. Μαυρουκάκη, στον α΄ όροφο γραφείο 4.

Απαραίτητα δικαιολογητικά για την αναγγελία ζημιάς:
Α) Φωτοαντίγραφο της Ενιαίας Δήλωσης Καλλιέργειας / Εκτροφής έτους 2012
Β) Ταυτότητα
Γ) Α.Φ.Μ.
Δ) Φωτοαντίγραφο του βιβλιαρίου της Αγροτικής Τράπεζας

ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΙΑ!!!