O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2010

Α. Μπεναρδής: Τα "λόγια" και τα "έργα" των τοπικών αρχών για Ρεβυθούσα και φυσικό αέριο...!

ΞΕΚΙΝΑΕΙ Η ΔΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟ «ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ»

Μεταξύ αυτών 13 δήμαρχοι της Δυτικής Αθήνας και ένας βουλευτής


Στην πιο κρίσιμη περίοδο για το πολιτικό μέλλον τους καθώς μόλις απέμειναν μόλις 40 ημέρες για τις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου, πρόκειται να ξεκινήσει την Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου στο Α’ Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών η «Δίκη της Αυτοδιοίκησης», με κατηγορούμενους για διασπάθιση δημοσίου χρήματος, που αγγίζει το ένα εκατομμύριο ευρώ, περίπου 110 δημάρχους, πρώην δημάρχους (εκ των οποίων ο ένας είναι σήμερα βουλευτής), αντιδημάρχους, και δημοτικούς συμβούλους.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο ο δήμαρχος Περιστερίου, Ανδρέας Παχατουρίδης, την περίοδο 2005-2006 σε συνεργασία με τον Επίτροπο του Ελεγκτικού Συνεδρίου, Θεόδωρο Γεωργακόπουλο, δρομολόγησε την εγκατάσταση του δεύτερου σε κτίριο του δήμου, το οποίο κατασκευάστηκε μέσω του προγράμματος URBAN της ΕΕ για να στεγάσει το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα για την εργαζόμενη γυναίκα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της προανακριτικής διαδικασίας, η μετακίνηση και εγκατάσταση του Επιτρόπου στο κτίριο ήταν η πρώτη παράνομη πράξη σε αυτό «το έργο». Περαιτέρω ο κ. Παχατουρίδης φέρεται ότι σε συνεννόηση με δεκατρείς δημάρχους της Δυτικής Αττικής εκταμίευσαν συνολικά περί το ένα εκατομμύριο ευρώ για την ολοκλήρωση της διαδικασίας, είτε σε χρηματικά ποσά είτε σε είδη.

Η παράνομη πράξη έγκειται στο γεγονός ότι εμφανίζονται 13 Δήμοι να πληρώνουν για την εγκατάσταση του Επιτρόπου σε ένα κτίριο, το οποίο δεν ανήκει στον Δήμο τους.

Το ακύρωσε το Ελεγκτικό, το ενέκρινε ο Επίτροπος

Σύμφωνα με την Νομολογία του Ελεγκτικού Συνεδρίου, ενέργειες όπως αυτή δεν είναι σύννομες, όπως άλλωστε αναφέρει και η Πράξη Τ7 2006 94, όπου το Ελεγκτικό Συνέδριο, διά του Αντιπροέδρου του, Χ. Ντάκουρη, αποφαίνεται:

«Ανάθεση από Δήμο στη Δημοτική Επιχείρηση αυτού των εργασιών συντήρησης του παλαιού Δικαστικού Μεγάρου κρίνεται ως μη νόμιμη, διότι η ως άνω δαπάνη διενεργήθηκε χάριν ακινήτου που δεν ανήκει είτε κατά κυριότητα, είτε καθ΄ οιανδήποτε άλλον νόμιμο τρόπο στην περιουσία του Δήμου».

Και ενώ η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, ουσιαστικά ακυρώνει τη διαδικασία, ο τότε Επίτροπος, Θ. Γεωργακόπουλος, ενέκρινε ως νόμιμη την δαπάνη. Ο ίδιος ήλεγξε και τα χρηματικά εντάλματα, που όπως αποδεικνύεται μέχρι στιγμής, μεγάλο μέρος αυτών των χρημάτων, πήγε κατευθείαν στην Αναπτυξιακή Επιχείρηση του δήμου Περιστερίου.

Αγγίζει το 1 εκ ευρώ

Το "σκάνδαλο" υπολογίζεται ότι αγγίζει το 1.000.000 €: 600χιλ. ευρώ από προϋπολογισμούς δήμων της δυτικής Αττικής και 400χιλ.€ η αξία του ακινήτου στο οποίο εγκαταστάθηκε ο Επίτροπος, ιδιοκτησίας του Δήμου Περιστερίου, ο οποίος συνεισέφερε το κτίριο κι όχι κονδύλια από τον προϋπολογισμό του.

Αξίζει να σημειωθεί πως την εν λόγω δαπάνη, εφόσον κρίνονταν ως απαραίτητη, όφειλε να πραγματοποιήσει το υπουργείο Δικαιοσύνης μέσω του Ταμείου Χρηματοδότησης Δικαστικών Μεγάρων.

Την αποκάλυψη της υπόθεσης έκανε η εφημερίδα «Παρατηρητής», με αποτέλεσμα ο Πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου, Γεώργιος-Σταύρος Κούρτης, να στείλει την υπόθεση στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών.

Μεταξύ των κατηγορουμένων για την υπόθεση βρίσκονται: ο Ανδρέας Παχατουρίδης (δήμαρχος Περιστερίου), Δημήτρης Καλογερόπουλος (δήμαρχος Αιγάλεω και πρόεδρος της ΤΕΔΚΝΑ), Ιωάννης Γκίκας (αντιδήμαρχος Αιγάλεω), Γιώργος Λιάκος (πρώην δήμαρχος Ασπροπύργου), Νίκος Μελετίου (νυν δήμαρχος Ασπροπύργου), Ισίδωρος Τσίγκος (αντιδήμαρχος Ασπροπύργου), Γιώργος Αμπατζόγλου (δήμαρχος Ελευσίνας), Ταξιάρχης Φαρμάκης (αντιδήμαρχος Ελευσίνας), Δημήτριος Λιάσκος (αντιδήμαρχος Ελευσίνας), Παναγιώτης Λινάρδος (αντιδήμαρχος Ελευσίνας), Κλέαρχος Τζαφέρης (αντιδήμαρχος Ελευσίνας), Βασίλης Κουκουβίνος (πρώην δήμαρχος Ιλίου), Κυριάκος Ντηνιακός (πρώην δήμαρχος Χαϊδαρίου), Δημήτρης Μαραβέλιας (νυν δήμαρχος Χαϊδαρίου), Νικήτας Καμαρινόπουλος (δήμαρχος Καματερού), Θεόφιλος Ρόκκας (δήμαρχος Μαγούλας), Χρυσόστομος Σύρμος (δήμαρχος Μεγαρέων), Γιωργος Μπρεδελής (αντιδήμαρχος Μεγαρέων), Γιώργος Παπαβασίλης (αντιδήμαρχος Μεγαρέων), Νικόλαος Παπαδήμας (πρώην δήμαρχος Άνω Λιοσίων), Χρήστος Παππούς (νυν δήμαρχος Άνω Λιοσίων), Δημήτριος Καμπόλης (αντιδήμαρχος Άνω Λιοσίων), Ανδρέας Αντζάμπος (αντιδήμαρχος Άνω Λιοσίων), Σταύρος Φωτίου (δήμαρχος Νέας Περάμου), Αναστάσιος Βουρλούμης (αντιδήμαρχος Χαϊδαρίου), Μάριος Λιακόπουλος (αντιδήμαρχος Χαϊδαρίου) και ο Λάμπρος Μίχος (πρώην δήμαρχος Αγίας Βαρβάρας και νυν βουλευτής ΠΑΣΟΚ).

Για να διαβάσετε το προηγούμενο ρεπορτάζ της αυτοδιοίκησης gr κάντε κλικ εδώ: http://www.aftodioikisi.gr/controlItem.aspx?id=7650

από τον κ.Νικόλιζα

Η εκπομπή "Όσο υπάρχουν άνθρωποι" δίνει ιδιαίτερο βάρος στον ευεργέτη των Μεγάρων!
ΤΟ ALTER ΣΤΑ ΜΕΓΑΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΙΚΟΛΑΟ ΣΤΡΑΤΟΥΔΑΚΗ!
"Νικόλαος Στρατουδάκης, ο άνθρωπος του λαού" είναι ο τίτλος της εκπομπής του τηλεοπτικού καναλιού Alter "Όσο υπάρχουν άνθρωποι" που προβάλλεται καθημερινά στις 3.45 εως της 5 το απόγευμα με κοινωνικά θέματα. Οι παρουσιαστές Ρούλα Κουσκουρή, Στρατής Λημνιός και Πέτρος Κουσουλός επέλεξαν τον ευεργέτη της Δυτικής Αττικής Νικόλαο Στρατουδάκη για να αφιερώσουν ένα μεγάλο κομμάτι της εκπομπής τους. Η εκπομπή ταξίδεψε μέχρι την πόλη μας την Κυριακή το μεσημέρι και "μεταφέρθηκε" στα δύσκολα παιδικά χρόνια του κυρ Νίκου μέχρι και σήμερα που είναι ο μέγας ευεργέτης της πόλεως. Ο Νικόλαος Στρατουδάκης μιλάει για όλους και για όλα και ξετυλίγει το κουβάρι των αναμνήσεών του. Για τον Νικόλαο Στρατουδάκη μιλούν πολλοί συμπολίτες μας και κυρίως απλοί άνθρωποι από τα ΑΜΕΑ και από άλλους φορείς που έχει βοηθήσει ο ίδιος.
Η εκπομπή θα προβληθεί πιθανότατα σήμερα ή αύριο στις 3.45 το μεσημέρι στο ALTER