O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2012

Ο κίνδυνος για περαιτέρω περιβαλλοντική υποβάθμιση είναι υπαρκτός για τα Μέγαρα!


Με πρόσφατο δελτίο τύπου, η δημοτική αρχή του δήμου Μεγαρέων μας διαβεβαιώνει ότι έχει πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να αποτραπεί η περιβαλλοντική υποβάθμιση της Μεγαρίδας!

Σημαντικό είναι βέβαια να εμφανίζεται η δημοτική διοίκηση αισιόδοξη. Ελπιδοφόρο να διακηρύττει την προσήλωσή της στην προστασία του περιβάλλοντος. Θετικό να προβαίνει σε μηνύσεις και καταγγελίες.

Αλλά από που προέρχεται αυτή η τόση σιγουριά; Σε τι στηρίζεται αυτή η πρωτοφανής διαβεβαίωση; Τι αλήθεια έχει καταφέρει μέχρι σήμερα ο δήμος; Ποιούς, από τους εφιαλτικούς κινδύνους υποβάθμισης που κυκλώνουν τα Μέγαρα
έχει αποτρέψει;

Ιχθυοκαλλιέργειες - αγκυροβόλιο - επέκταση Ρεβυθούσας. Αυτοί είναι οι ΝΕΟΙ
κίνδυνοι υποβάθμισης. Αυτά είναι τα νέα μέτωπα. Δυστυχώς και τα τρία παραμένουν ανοιχτά ...για την ακρίβεια ορθάνοιχτα!! Και η πικρή αλήθεια είναι ότι οι μέχρι τα τώρα ενέργειες της διοίκησης δεν έχουν καταφέρει τίποτα σημαντικό.

Περιμέναμε από την διοίκηση να αναγνωρίσει τις δυσκολίες, να παραδεχθεί τις αποτυχίες και αστοχίες της και να καλέσει την Μεγαρική κοινωνία σε συστράτευση σε ένα δυναμικό σχέδιο υπεράσπισης της πόλης, της ιστορίας και των κατοίκων της.Αντί γι αυτό μας διαβεβαιώνει ότι όλα είναι υπό έλεγχο!

Καλή είναι βέβαια η αισιοδοξία. Κακή όμως είναι η παραγνώριση της πραγματικότητας. Και φυσικά καταστροφικός ο εφησυχασμός...

Την ευθύνη έχει η δημοτική αρχή. Οποιαδήποτε αρνητική εξέλιξη θα της χρεωθεί αυτούσια.

Το χειρότερο όμως είναι ότι οι αποδέκτες της όποιας απευκταίας αρνητικής εξέλιξης θα είναι για μια ακόμα φορά οι κάτοικοι αυτής της πόλης...

"Δεν Πληρώνω": Κάλεσμα στην αυριανή Παναττική Απεργία

δελτίο τύπου του Παντελή Ασπραδάκη

δελτίο τύπου του Παντελή Ασπραδάκη με αφορμή τις προτάσεις που κατέθεσε για την αντιμετώπιση των παθογενειών στο χώρο του αθλητισμού στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής. Μπορείτε να στείλετε τις δικές σας προτάσεις, απόψεις, πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση της βίας, του ντόπινγκ, των στημένων παιχνιδιών, κα. ώστε να αποτελέσουν τροφή για επεξεργασία κατά τη συζήτηση του σχετικού νομοσχεδίου.